Napoved 9. kroga 3. SNL-vzhod
Spopad zadnjega in prvega v Dobrovcih, drugega in predzadnjega v Rogaški

Za vikend je pred nami 9. krog 3. SNL-vzhod. Sedaj, ko smo že dobili vpogled katere ekipe se bodo borile za najvišja mesta in katere za obstanek veliko lažje pred samim začetkom dvoboja določimo favorita. Vodilna Bistrica tokrat odhaja na gostovanje v Dobrovce, Rogaška gosti Šmarje. Spopad ekip iz spodnjega dela pa se bo odvijal v Celju, kjer bo Šampion gostil Videm.

Vodilna Bistrica, ki ima zaenkrat po osmih odigranih krogih vseh 24 točk. Bo v 9. krogu odšla na gostovanje k zadnje uvrščenim Dobrovcam. Bistričani imajo zaenkrat pred seboj zares izjemno sezono. Osem odigranih tekem in osem zmag. Dosegli so že kar 26 zadetkov, kar je daleč največ med vsemi. Blestijo vsi trije napadalci, ki iz kroga v krog dokazujejo, da gre za izjemno kvalitetne posameznike. Na drugi strani pa imajo Dobrovce največ težav v obrambi. Prejeli so kar 23 golov, kar je največ med vsemi klubi v ligi. Zato je na tem obračunu računica jasna…vse razen gladka zmaga gostov bo veliko presenečenje.

Rogaška, ki kot vse kaže lahko edina sledi visokemu tempu Bistrice se bo pred domačo publiko pomerila z ekipo, ki ima letos veliko težav in kot vse kaže jih čaka boj za obstanek, to so Šmarje pri Jelšah. Rogaška za vodilno Bistrico zaostaja za pet točk. Zato prostora za napake enostavno ni več. Največja kvaliteta domačih je njihova čvrsta obramba. A tudi v napadu znajo zadevati oziroma odigrati zelo hitro in s tem v težave spraviti nasprotnika. A Šmarje so v prejšnjem krogu ugnale Dobrovce in tako prišle do šeste točke v sezoni. Bomo videli ali lahko na krilih tega rezultata pridejo do presenečenja na gostovanju v Rogaški. Je pa res, da je kvaliteta Rogaške nesporna in bistveno večja.

Zreče, ki so v prejšnjem krogu morale priznati premoč vodilni Bistrici z 2:1 se bodo tokrat na svojem igrišču udarile z Dravinjo. Zrečani so proti Bistrici dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi moštvi v ligi. A pri zaključku akcij jim še vsaj zaenkrat zmanjka nekaj zbranosti za kaj več kot časten poraz. Vendar v tem 9. kolu bodo iskali povratek na zmagovita pota. Dravinja je premagljiv nasprotnik, a ne sme se jih podcenjevati in jemati z levo nogo. Dravinjčani so moštvo, ki lahko na dober dan konkurira in premaga vsakega tekmeca. Še posebej če nisi z glavo 100% pri nogometu. Ne glede na vse bo v Zrečah potekal pravi spektakel, boj za vsako žogo.

Korotan, ki po zamenjavi na trenerski klopi kaže boljše predstave bo odšel na gostovanje v Cirkulane. Obe moštvi sta v prejšnjem krogu “pokleknili”. Cirkulane so morale priznati premoč Dravogradu, Korotan pa Rogaški. Tako gre za spopad dveh ranjenih levov, ki si želita povratka na zmagovita pota. Stanje na lestvici nam pove, da je manjša vloga favorita na strani domačih. Prevaljčani na gostovanjih ne blestijo. Morda bo prav ta podatek ključnega pomena na tem obračunu. Zagotovo pa bosta obe moštvi storili vse, da prideta do rezultata, ki si ga želita. Pri domačih se zavedajo, da bi z zmago ostali pri samem vrhu, gostje pa bi v primeru uspeha in vpisanih vseh treh točk prišli v zgornji del lestvice, kjer si tudi želijo biti.

Dravograd, ki počasi a vztrajno dviguje svoj nivo nogometa odhaja na gostovanje v Podvince. Dravograjčani so v dobrem nizu treh tekem brez poraza. Od tega so vknjižili dve zmagi in en neodločen rezultat. Samozavest je pri zelenih iz Koroške zagotovo na zelo visokem nivoju pred začetkom spopada v Podvincih. Domači pa letos kažejo bistveno slabše predstave kot v lanski sezoni. Od njih smo pričakovali bistveno več, kar tudi poudarjamo iz kroga v krog. Še vedno se nikakor ne prebudijo in imajo veliko težav. Z zanimanjem bomo pospremili ali lahko prav na tem obračunu naredijo korak naprej. Pri gostih pa se prav gotovo zavedajo, da so svoje “kikse” že imeli in da prostora za nove napake enostavno ni več.

Derbi spodnjega dela lestvice pa se bo odvijal v Celju, kjer bo Šampion gostil Videm. Obe moštvi sta še zaenkrat na varnem položaju, kar se tiče izpada iz lige, a v primeru drastičnega padca v formi se lahko to hitro spremeni. Obojni se tega zagotovo zavedajo. S tremi točkami iz tega obračuna bi bistveno lažje zadihali pred nadaljevanjem prvenstva. Obe zasedbi imata največ težav v obrambi. Doseganje zadetkov pa jim ni tuje. Tako se pričakuje obračun z velikim številom golov v obeh mrežah. Kateri bodo na koncu uspešnejši in bolj zbrani pa se pustimo presenetiti. (Nino Lokas)

Match

Cirkulane Podvinci

1 - 2

5. Match Day

20. 9. 2020, 16:00

N/A

Pos   Team Pld W T L GoalsDiff Pts Last 5
1 NK Kety Emmi Bistrica 9 9 0 0 30:8+22 27       
2 NK Rogaška 9 7 1 1 19:5+14 22       
3 Cirkulane 9 5 1 3 13:7+6 16       
4 NK Koroška Dravograd 9 5 1 3 14:9+5 16       
5 Zreče 9 5 1 3 13:12+1 16       
6 Dravinja 9 5 1 3 17:170 16       
7 NK Šampion 9 4 0 5 14:17-3 12       
8 Podvinci 9 3 1 5 17:15+2 10       
9 NK Korotan Prevalje 9 3 1 5 11:12-1 10       
10 NK Šmarje pri Jelšah 9 2 0 7 11:29-18 6       
11 Videm pri Ptuju 9 1 1 7 10:21-11 4       
12 NK Dobrovce 9 1 0 8 10:27-17 3