Napoved 8. kroga 1. MNZ Maribor: V soboto kar dva derbija v boju za naslov prvaka: Brunšvik – S.Rojko Dobrovce in Rače – Starše!

Prvenstvo se bo z osmim krogom nadaljevalo za vikend po ustaljenem ritmu. Štiri tekme bodo odigrane v soboto, tri v nedeljo. Vsi obračuni se bodo pričeli ob 15:30 uri. Znova je pred nami nekaj sila zanimivih dvobojev med direktnimi konkurenti za naslov. Prav tako se bodo med seboj pomerile zasedbe, ki kot vse kaže se bodo do zadnjega borile za obstanek. Tekmi od katerih se pričakuje največ in sta tudi najpomembnejši glede na stanje na lestvici, sta zagotovo Brunšvik – Dobrovce in Rače – Starše.

 

Brunšvik bo v derbiju 8. kroga pred svojimi navijači gostil Dobrovce. Gre za spopad ekip, ki sta trenutno v najboljši formi. Domači v tekmo vstopajo na krilih 5 zaporednih zmag, gostje imajo na svojem računu še eno več. Dobrovčani so zaenkrat prejeli zgolj pet zadetkov in se lahko pohvalijo z najboljšo obrambo v ligi. A tokrat jih čaka zelo zahtevna preizkušnja, saj se bodo zoperstavili enemu izmed boljših napadov, če ne celo najboljšemu. Zadnji prvenstveni spopad med tema dvema ekipama se je končal z zmago Dobrovc 3:1. Prav tako sta moštvi v lanski sezoni krojili sam vrh lige. Brunšvik je na koncu ugnal Dobrovce v boju za naslov. Bomo videli kako se bo razpletlo tokrat…kdo premore več mirnosti in zbranosti v ključnih trenutkih? Ali lahko obramba gostov zaustavi vse nalete bombastičnega napada domačih? To so glavna vprašanja, ki se prepletajo v glavi vseh. Jože Bohl, kapetan Brunšvika: “Spet je pred nami ena zahtevna tekma in derbi, ki je vedno zanimiv in privabi veliko gledalcev. Res je, da je ekipa Dobrovc vodilna na lestvici in v seriji 6 zaporednih zmag. Ampak mislim, da to v tem primeru ne bo odločilnega pomena. Kot vse kaže so zelo dobri v obrambi, prejeli so malo zadetkov. Zato bo potrebno igrati potrpežljivo in čakati na svojo priložnost. Tekme se bomo lotili kot vsake, gremo  na zmago. Smo v dobri formi, dajemo veliko zadetkov in to moremo znova dokazati v soboto. Pričakujemo, da bodo tri točke ostale doma in da se priključimo samemu vrhu lestvice.”  Rok Lubej, kapetan Dobrovc: “Tako kot vedno so tekme oziroma derbiji z rivali iz Brunšvika zelo trdi in napeti do zadnje minute. Nekaj podobnega pričakujemo tudi v soboto. Vemo, da bodo tribune polne tako, da se nam obeta res en “spektakel”, ki bo kot vedno nabit s čustvi in željo po zmagi. Odločala bo predvsem zbranost, disciplina in dnevna forma posamezne ekipe. Prijatelji iz Brunšvika se dvigajo iz tekme v tekmo, kar je za sam nogomet in našo ligo pozitivno in dobrodošlo. Je pa res, da se mi z nasprotniki ne obremenjujemo. Imamo svoje cilje, začrtano pot po kateri gremo. Kot že verjetno veste imamo od poletja novega trenerja, ki je v ekipo pripeljal neko novo raven samozavesti, novo pozitivno energijo in seveda tudi disciplino. Vse to se kaže na samih tekmah in konec koncev tudi na tabeli. Vodstvo je res naredilo izjemno delo, ko je v naše vrste pripeljalo gospoda Berka. Je izjemen trener z velikimi izkušnjami, kar dokazuje s svojim delom in prizadevnostjo na treningih in predvsem z odnosom do nas igralcev. Seveda pa smo kot ekipa zdaj že kar nekaj časa skupaj. Tako, da se vsi zelo dobro poznamo in točno vemo kako kdo “diha” in kaj se lahko od določenega posameznika pričakuje. Zaradi vseh teh lastnosti smo eni izmed najresnejših kandidatov za naslov. Ob tej priložnosti naj še povabim vse naše navijače, da se nam pridružijo to soboto v čim večjem številu v Brunšviku in nas podprejo na derbiju. Mi pa obljubimo, da se bomo potrudili po najboljših močeh, da vas ne razočaramo.”

 

Istočasno bo igran še en veliki derbi. Starše odhajajo na eno izmed težjih gostovanj v ligi k Račam. Račanci so zapadli v mini krizo, saj na treh zaporednih obračunih niso uspeli zmagati. Vknjižili so zgolj točko v prejšnjem krogu proti Pohorju. Veliko razočaranje za zasedbo trenerja Peše, saj so v prvih štirih obračunih mleli vse pred seboj, nato je poraz proti Dobrovcam v 5. krogu nekoliko porezal krila visoko leteči ekipi iz Rač. Starše so v povsem drugačnem položaju. Šest zmag v uvodnih sedmih krogih in zgolj en poraz je dovolj za trenutno drugo mesto. Prav tako so točkovno izenačeni z vodilnimi Dobrovci. Rače bi se z zmago ponovno povsem enakovredno vključile v boj za naslov, a po drugi strani bi jih poraz že kar oddaljil od vodilnih mest. Pri Staršah se zagotovo zavedajo, da si z zmago lahko priigrajo lepo točkovno prednost pred eno izmed ekip, ki spada v ožji krog favoritov za naslov. Dalibor Peša, trener NK Rače: “Zapadli smo v manjšo rezultatsko krizo. Čim hitreje moremo to prebroditi z dobrimi in močnimi treningi. Sam osebno upam, da nam bo uspelo že do sobote, a zavedam se, da nas čaka izjemno zahtevna tekma proti zelo kvalitetni ekipi. Ampak še vedno mislim, da če bomo mi pravi in na našem najvišjem nivoju nam dober rezultat ne uide.” Tomislav Grbavac, trener ŠD Starše: “Osebno pričakujem eno zanimivo tekmo proti dobremu nasprotniku. Ne sme nas zmesti njihov rezultatski padec, saj vsi vemo, da so Rače izjemno kvalitetna ekipa. Mi gremo tekmo po tekmo, korak po korak in upamo na najboljše. Prvenstvo še je zelo dolgo tako, da ta tekma ne odloča o ničemer.”

 

V Dupleku je pred nami dvoboj med ekipama, ki ju na lestvici loči zgolj točka. Domači gostijo Miklavž, ki je z zmago v prejšnjem krogu nekoliko lažje zadihal. Duplečani še vedno čakajo na prvo zmago na domačem terenu. Če jim bo to uspelo proti Miklavžu bi znova ujeli stik z moštvi, ki so tik pod vrhom. Za goste velja povsem enako v primeru uspeha. Glavni problem domačih je realizacija, ki prav na vseh obračunih do sedaj ni bila na pričakovanem nivoju. Bojan Petek, trener NK Duplek: “Pričakujemo prvo zmago na domačem igrišču. Mislim, da se nam bo odprlo tudi pred našo publiko in da končno zaigramo tako kot si vsi želimo.”

 

Nogometaši Pohorja po domačem uspehu in osvojeni točki proti Račam odhajajo na gostovanje v Črno, kjer jih čaka zadnjeuvrščena Peca. Domači so prejeli v uvodnih sedmih krogih že kar neverjetnih 47 zadetkov. Je pa res, da tudi pri Pohorju ne blestijo v obrambi. Ampak Pohorci so po menjavi na trenerskem stolčku zaigrali veliko bolje in začeli nabirati točke. Počasi in vztrajno se zdi, da lovijo pravo formo, katero smo od njih pričakovali že od samega začetka prvenstva.

 

V nedeljskem terminu se bo Pesnica pomerila proti Marles Hišam. Za Pesničane bo to druga zaporedna tekma pred svojo publiko. Znova se bodo pomerili proti neugodnemu nasprotniku. Predvsem je to zaradi nepredvidljivosti kako se bo na igrišču odrezala zasedba iz Limbuša. Marles igra po sistemu toplo hladno. A tudi Pesničani še niso izpolnili vseh pričakovanj. Na lestvici ju ločijo zgolj tri točke zato motiva in želje po zmagi zagotovo ne bo manjkalo. Robert Frajzman, trener NK Pesnica: “Po visokem porazu proti Brunšviku smo se morali igralci in vodstvo pogovoriti, da bo treba nekaj spremenit. Je pa res, da nam manjka zares veliko število igralcev zaradi bolezni in poškodb. Storili bomo vse, da nam uspe zmagati, a težko je kaj napovedovati, saj je Marles ekipa, ki lahko povzroča težave vsakomur. Zraven vsega tega še igramo v nedeljo, kar nam ne leži. V tej sezoni si še nismo uspeli priigrati točke v nedeljskih obračunih.”

 

Slivnica po dveh zaporednih zmagah odhaja na gostovanje v Mežico. Moči bodo merili proti Akumulatorju. Zelo pomemben obračun tako za ene kot druge. Po prikazanem in stanju na lestvici je jasno, da gre za direkten spopad med ekipama, ki se bosta udarili za obstanek. Domači za Slivnico zaostajajo za tri točke. Tako, da zasedbi iz Mežice zadovoljstvo prinaša le zmaga. Med tem, ko se bodo Slivničani zadovoljili že z vsako osvojeno točko. Lahko pričakujemo veliko zadetkov, saj imata obe ekipi veliko težav v obrambi.

 

Marjeta gre na lov za zmago na domačem terenu proti negativnemu presenečenju sezone, govorimo o ekipi Malečnika. Gostje so zaenkrat pri zgolj treh točkah in na predzadnjem mestu. Pozna se, da je ekipo zapustilo nekaj pomembnih igralcev, a vseeno se je od zasedbe iz Malečnika pričakovalo več. Domači bodo poskušali nanesti še nekaj soli na rane gostov in se iz ozadja vključiti v boj za naslov. Pri Malečniku pa je prišlo do težke situacije iz katere se lahko rešijo le z nekaj zaporednimi zmagami, če ne je pod velikim vprašajem celo obstanek med prvoligaši. Sašo Novak, trener ŠD Marjeta na Dravskem Polju: “Pred nami je ena težka preizkušnja, saj igramo proti ekipi, ki nujno potrebuje točke. Vemo, da je Malečnik ne glede na rezultate kvalitetna ekipa. Morda jim je zmanjkalo tudi nekaj sreče na prejšnjih obračunih, zato so ti rezultati malenkost zavedljivi. Naredili bomo vse, da zmaga in točke ostanejo doma.”

Match Score
12. 10. 2019 15:30 N/A
NK Brunšvik NK S.Rojko Dobrovce

0 - 3

12. 10. 2019 15:30 N/A
NK Duplek NK Miklavž

3 - 0

12. 10. 2019 15:30 N/A
NK Rače NK Starše

2 - 0

12. 10. 2019 15:30 N/A
NK Peca NK Pohorje

1 - 1

13. 10. 2019 15:30 N/A
ŠD Marjeta na Dravskem polju NK Asfalterstvo Brus Malečnik

2 - 2

13. 10. 2019 15:30 N/A
NK Tehnotim Pesnica Marles hiše

1 - 1

13. 10. 2019 15:30 N/A
NK TAB Akumulator NK gostilna Lobnik Slivnica

1 - 1

Pos   Team Pld W T L GoalsDiff Pts Last 5
1 NK S.Rojko Dobrovce 13 10 2 1 38:10+28 32       
2 NK Starše 13 10 1 2 39:19+20 31       
3 NK Rače 13 8 3 2 34:16+18 27       
4 ŠD Marjeta na Dravskem polju 13 7 3 3 44:15+29 24       
5 NK Tehnotim Pesnica 13 6 4 3 31:21+10 22       
6 NK Miklavž 13 6 0 7 21:24-3 18       
7 NK Pohorje 13 5 3 5 25:29-4 18       
8 NK Duplek 13 4 4 5 14:21-7 16       
9 NK Brunšvik 13 5 0 8 29:31-2 15       
10 Marles hiše 13 4 2 7 22:25-3 14       
11 NK Asfalterstvo Brus Malečnik 13 4 2 7 20:23-3 14       
12 NK TAB Akumulator 13 4 2 7 20:35-15 14       
13 NK gostilna Lobnik Slivnica 13 4 1 8 18:40-22 13       
14 NK Peca 13 0 1 12 17:63-46 1