Napoved 24. kroga 1. MNZ Maribor: Brunšvik potrjuje naslov proti Korotanu, spopad za obstanek v Limbušu, kjer gostuje Marjeta


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V soboto nas po ustaljenem ritmu čaka 6 obračunov 1. MNZ Maribor. Tokrat bodo v ospredju tekme ekip, ki se borijo za obstanek. Marles Hiše – Marjeta, Akumulator – Malečnik, Rače – Lenart so obračuni, ki bodo odločilno vplivali na razplet na dnu razpredelnice. V nedeljo pa nas čaka derbi v pravem pomenu besede, vodilni Brunšvik gosti Korotan. Posnetek tekme si boste lahko ogledali na Arena TV v ponedeljek, 20.5.2019 ob 19:15, vrhunce tekme pa na naši spletni strani.

 

V najzanimivejšem obračunu sobotnega popoldneva se bosta v Limbušu udarila direktna konkurenta za obstanek, Marles Hiše in Marjeta. Ekipi na lestvici loči zgolj točka in že ta podatek sam po sebi pove, za kako pomemben obračun gre. Prva tekma v letošnjem prvenstvu se je končala z zmago Limbušanov, rezultat je bil 1:3. Zagotovo se bodo nogometaši Marjete poskušali maščevati za poraz, ki so ga doživeli v jesenskem delu sezone. Računica je na eni in drugi strani jasna…zmaga za katero izmed zasedb bi ob koncu sezone lahko bila ključnega pomena za ohranitev prvoligaškega statusa. Zagotovo nas čaka srdit boj do zadnjega sodnikovega žvižga. Sašo Novak, trener Marjete: “Želja na tem obračunu je zmaga, druga nam ne preostane. Če želimo obstati v ligi, moramo proti direktnim konkurentom vknjižiti vse tri točke. Vemo pa, da nas čaka izjemno težka tekma proti dobremu nasprotniku. Upam, da se bodo fantje pobrali po zadnjem bolečem porazu pred domačimi navijači.”

 

TAB Akumulator po novem porazu, ki ga je še bolj približal 2. MNZ,  na domačem igrišču gosti Malečnik. Gre za dvoboj ekip, ki v zadnjem času ne blestita. Tekma je ključnega pomena predvsem za domačo zasedbo, saj če  želijo ohraniti upanje o obstanku nujno potrebujejo zmago. V taboru gostov pa se zavedajo, da na tej tekmi po katastrofalnem porazu v prejšnjem krogu proti Brunšviku z 2:7, rešujejo svojo čast. Boris Pisnik, trener Malečnika: “Kot izgleda mojim fantom proti koncu sezone pojenjajo moči, ampak ne bomo se predali že pred dvobojem. Po nizu pozitivnih rezultatov smo zapadli v črno serijo in prav zato gremo v Mežico po zmago, da na koncu prvenstva ne pokvarimo dobrega vtisa, ki smo ga pokazali v tem drugem delu. Vmes se nam je pojavilo nekaj poškodb, kar je odrezalo naš tempo, ampak v tekmo vstopamo motivirano in pozitivnih misli.”

 

Rače po zmagi na sosedskem obračunu v Marjeti čaka še en nasprotnik, ki se bori za obstanek. Na domačem igrišču gostijo Lenart. Obe ekipi v ta obračun vstopata na krilih dveh zaporednih zmag. Domačini so rezultatsko povsem neobremenjeni, saj so v varnem zavetju sredine lestvice. Lenartčani pa še potrebujejo nekaj točk za miren zaključek sezone. Zagotovo bodo že na tem obračunu storili vse, da naredijo velik korak k temu cilju. Iztok Hrženjak, trener domačih: “Gostje so še v borbi za obstanek. Tako, da nas čaka ena težka tekma, proti motiviranemu nasprotniku. Znova nam bo manjkalo nekaj pomembnih članov prve postave, ampak smo že vajeni, da skoraj v vsako tekmo vstopamo zdesetkani. Trenutno smo na 5. mestu, ki je tudi cilj za letošnjo sezono in naša realnost.”

 

Starše, ki se v zaključku sezone dvigujejo v formi odhajajo na gostovanje v Črno na Koroškem, kjer se bodo pomerili s Peco. V ta obračun obe ekipi vstopata povsem sproščeno. Domači na varni razdalji pred mesti, ki vodijo rang nižje. Gostje pa tik pod vrhom, ampak s prevelikim zaostankom za prvim mestom. Tako, da lahko pričakujemo dvoboj na katerem bosta ekipi pokazali vso znanje, ki ga premoreta. Tomislav Grbavac, trener Starš: “Čaka nas eno izmed težjih gostovanj v ligi. Peca je vedno neugoden nasprotnik pred svojimi navijači, pred nami je vse prej kot lahka naloga. Prvo se moramo regenerirati, spočiti in napolniti baterije za še eno trdo tekmo.”

 

Dobrovce po porazu v prejšnjem krogu, ki kot vse kaže jih je izločil iz boja za naslov, na domačem igrišču pričakujejo Cerkvenjak. Domačini bodo v vlogi velikega favorita in vse razen visoka zmaga bo veliko presenečenje.

 

Duplek pa po novem preobratu, ki so ga pripravili pred svojimi navijači v prejšnjem krogu, odhaja k zadnjeuvrščeni Rošnji Loki. Gre za tekmo, ki nima velikega pomena. Domačini so že zdavnaj izpadli, Duplek pa bo tudi v novi sezoni igral v 1. MNZ Maribor. Gostje so v vlogi velikega favorita glede na kakovost ekipe in stanje na lestvici.

 

Vrhunec kroga bo v  nedeljo ob 17:00  v Športnem parku Brunšvik, kjer bodo imeli domači nogometaši prvo zaključno žogico za osvojitev naslova prvaka 1. MNZ Maribor.

Vodilni Brunšvik pričakuje koroškega velikana Korotan, ki je v zadnjem krogu z remijem na koroškem derbiju proti Peci realno izpadel iz igre za prvo mesto. Domačini lahko z zmago tudi teoretično osvojijo končno prvo mesto, saj imajo pred vsemi zasledovalci trenutno 6 točk prednosti. Gostje se s tem scenarijem zagotovo ne bodo strinjali. Najlepše je »vzeti mero« vodilni ekipi lige. Zato nas čaka tekma na kateri motiva ne bo manjkalo. Prvi obračun v letošnji sezoni se je končal z zmago Korotana, 3:1. Je pa res, da so karte za ta obračun povsem drugače pomešane, saj domačini v drugem delu ne poznajo poraza in samozavestno plujejo proti naslovu. Danijel Voglar, trener Brunšvika: “Zavedamo se, da če zmagamo je naslov tudi teoretično v naših rokah. Igramo pred svojimi navijači. Tako, da bomo v tekmo krenili polni adrenalina in želje po novih treh točkah. Jasno pa je, da nam ne bo lahko. Razplet tekem v prejšnjem krogu nam je dal dodatnega zagona in gremo po zmago!” Niko Podvinski, trener Korotana: “Mi bomo storili vse, da jim preprečimo predčasno proslavljanje naslova. Vidimo pa, da so v zares izjemni formi, vendar v Brunšvik ne prihajamo z dvignjeno belo zastavo. Še verjamemo dokler imamo teoretične možnosti. V letošnji sezoni smo videli že kar nekaj pravih čudežev na nogometnih zelenicah. Dali bomo vse od sebe na preostalih obračunih do konca sezone, kam nas bo to pripeljalo pa se pustimo presenetiti.”