Napoved 23. kroga 1. MNZ Maribor: Malečnik–Brunšvik in Cerkvenjak-Marles Hiše že v soboto ob 15:00, Dobrovce čaka derbi v Staršah, Korotan proti Peci za čast in slavo


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V soboto nas čaka kar 6 obračunov 23. kroga. Priča bomo trem tekmam, ki bi lahko odločilno vplivale v borbi za prvaka. Vodilni Brunšvik odhaja na gostovanje v Malečnik, drugouvrščene Dobrovce čaka še en derbi in sicer v gosteh proti Staršam, Korotan je v pričakovanju  koroškega derbja s Peco. V nedeljo bomo spremljali samo en dvoboj. Marjeta na domačem igrišču pričakuje Rače. Posnetek tekme si boste lahko ogledali na Arena TV v ponedeljek, 13.5.2019 ob 19:15, vrhunce tekme pa na naši spletni strani.

 

Prvi bodo na zelenico stopili igralci v Malečniku, kjer gostuje vodilna ekipa lige Brunšvik. Po dogovoru med kluboma, razlog je derbi med Mariborom in Olimpijo,  se bo obračun začel že ob 15. uri. Domačini bodo po dveh zaporednih ničlah zagotovo poskušali zagreniti življenje gostom v boju za naslov. Brunšvik v zadnjem krogu prav tako ni navdušil. Privoščili so si prvi spodrsljaj v spomladanskem delu prvenstva. Po vodstvu z 2:0 so si na koncu razdelili točki z Duplekom. Rezultat, ki bi na koncu lahko bil ključnega pomena v bitki za prvo mesto.  To pa bo za goste še dodaten motiv, da svojim tekmecem dokažejo, da je šlo samo za slab dan in ne daljše krizno obdobje. Malečnik je v tej sezoni že dokazal, da ima recept kako premagati Brunšvik. V jesenskem delu sezone so v gosteh povsem nadigrali moštvo Danijela Voglarja in se veselili zmage z 0:4, ter jim zadali prvi poraz v sezoni. Nekdanji član Malečnika, trenutno igralec Brunšvika Rok Brence: “V soboto vemo, da bo to za nas nova težka preizkušnja, kajti igramo v gosteh proti dobri ekipi iz Malečnika. Najbolj pomembno je, da se čez teden dobro pripravimo ter probamo popraviti napake iz zadnje tekme,  ki so nas drago stale. Za mene kot nekdanjega člana Malečnika kakor tudi za našo ekipo, bo to zelo pomembna tekma, kajti na sporedu so še 4 tekme in ne smemo si privoščiti spodrsljaja. Tri točke z gostovanja v Malečniku bi bile lepa popotnica za naslednjo tekmo, kjer na domačem igrišču gostimo za mene najtežjega nasprotnika Korotan iz Prevalj.” Branilec Malečnika, Marko Krajnc: “Zavedamo se, da je pred nami ena izmed težjih preizkušenj v letošnji sezoni. Ne bomo pa skrivali, da si želimo vseh treh točk za povratek na zmagovalna pota po dveh zaporednih porazih. Vrača se nam tudi nekaj pomembnih članov ekipe. Tako, da že komaj čakamo začetek tekme in upamo, da se bomo predstavili tako kot smo se na prvem letošnjem obračunu.”

 

Drugo super zanimivo tekmo kroga bomo ob 17. uri spremljali v Staršah. Domačini pričakujejo drugouvrščene Dobrovce. Staršani bi gostom z zmago na tej tekmi prekrižali načrte in sanje o naslovu ter se jim približali le na točko zaostanka.  Zadnji poraz gostov ima že dolgo brado, to se jim je pripetilo pred dobrimi 6 meseci. Takrat so za njih bili usodni prav tokratni domačini. Rezultat je bil 0:1. Tako, da motiva na tej tekmi v taboru enih in drugih zagotovo ne bo manjkalo. Ključno vlogo bi ob zaključku dvoboja lahko odigrala utrujenost nogometašev Dobrovc, ki jih danes čaka polfinalna tekma pokala MNZ Maribor proti Fužinarju. Trener domačih, Tomislav Grbavac: “Težko je verjeti, da se še lahko vključimo v boj za naslov, saj je naš zaostanek po mojem mnenju prevelik za zadnje 4 tekme. Ampak do konca bomo dali vse od sebe in se borili, da sezono zaključimo čim višje. Mi gremo vsako tekmo na zmago, tako bo tudi tokrat. Zavedamo pa se, da je pred nami težka naloga, saj nam nasproti stoji ena izmed boljših ekip v ligi. Z veliko kvalitetnimi nogometaši, ki so dali skozi nogometne šole Aluminija in Drave. Mislim, da je pred nami ena zanimiva tekma in naj zmaga boljši.” Trener Dobrovc, Brane Smodič: “Ekipa Starš nam je 20.10.2018 zadala zadnji poraz in to na domačem igrišču. Zato se bomo po težki polfinalni pokalni tekmi proti Fužinarju v sredo temeljito pripravili na njih, da tudi naprej ostanemo neporaženi. Možnosti za zmago so, čeprav spoštujemo ekipo trenerja Grbavca, ki se mu nekatere stvari niso poklopile v nadaljevanju prvenstva. So pa  na zadnjih tekmah pokazali, da sodijo v sam vrh lestvice. Pričakujem izenačeno tekmo in podporo naših navijačev, saj je to zadnja v nizu 5 težkih tekem v mesecu dni po Dupleku, Malečniku, Korotanu in Fužinarju.”

 

Še tretjega kandidata za prvaka NK Korotan v tem krogu čaka Koroški derbi, na domačem igrišču v Prevaljah gostijo Peco. V tem obračunu ni samo v igri zmaga ali poraz, ampak tudi čast in slava. Domačini so še v boju za naslov, toda do konca sezone potrebujejo 4 zmage, prav tako jim morejo iti na roke nekateri rezultati na preostalih srečanjih. Na drugi strani gostje povsem sproščeno vstopajo v tekmo, saj so si z zmago v prejšnjem krogu priigrali lepo prednost pred mesti, ki vodijo rang nižje. Trener Korotana, Niko Podvinski: “To so posebne tekme na katerih ni popuščanja do zadnje sekunde. Ne bo nam lahko, saj Peca vstopa v obračun  neobremenjeno in nas čaka ena težka tekma na kateri bomo morali odigrati na visokem nivoju če želimo vknjižiti zmago.”

 

Duplek se po uspešnem gostovanju v Brunšviku vrača domov. Tokratni tekmec bo ekipa iz Mežice, NK TAB Akumulator. Domačini so še enkrat dokazali, da so lahko trn v peti tudi na papirju boljšemu nasprotniku in tako nadaljujejo z uspešno sezono. Znova vse navijače vabijo na tekmo z duhovitim videoposnetkom. Kot smo že vajeni v tej sezoni bo hrana za vse obiskovalce zastonj. Gostje pa so pred tem srečanjem v povsem drugačnem položaju. Trenutno zasedajo 12. mesto, ki ne prinaša obstanka v ligi. Zato je jasno, da če želijo ohraniti prvoligaški status potrebujejo izjemen zaključek sezone. Tako, da za njih na tem obračunu šteje samo zmaga.

 

Lenarčani po izjemno pomembni zmagi v obračunu za obstanek v Mežici proti TAM Akumulatorju gostijo zadnjeuvrščeno Rošnjo Loko. To je tekma, kjer si enostavno ne smejo privoščiti spodrsljaja. Nogometaši iz Slovenskih goric bodo zagotovo storili vse, da točke ostanejo doma. V tem primeru bodo za obstanek v zadnjih 3 krogih verjetno potrebovali le še 3 točke.

 

Podoben obračun kot v Lenartu nas čaka samo nekaj kilometrov naprej v Cerkvenjaku, kjer gostujejo Marles Hiše. Tudi ta takma se bo začela že ob 15:00.  Domačini so že drugoligaši, Limbušani pa morajo na vsak način zmagati, če želijo tudi v novi sezoni igrati v tem tekmovalnem razredu.

 

V nedeljskem sporedu nas čaka sosedski derbi, Marjeta gosti Rače. Tekma je izjemno pomembna za domačine, saj so v krogu ekip, ki jim gori pod nogami. Trenutno so sicer na 10. mestu, ki še prinaša obstanek v ligi, toda prednost pred zasledovalci je minimalna in vsaka točka v tem delu sezone za Marjeto šteje dvojno. Na drugi strani Račanci nimajo težav z obstankom, so pa spomladi doživeli veliko razočaranj in zagotovo bodo storili vse, da ne doživijo neuspeha tudi v sosednji Marjeti.  Izpostaviti je treba, da Rače danes  čaka še zaostala tekma 21. kroga proti Rošnji Loki. Kar pomeni, da noge proti Marjeti ne bodo tako sveže kot bi si sami želeli. Zagotovo pa nas čaka pestro nedeljsko popoldne. Kapetan domačih, Klemen Kelc: “Vsaka tekma do konca prvenstva bo zelo pomembna, saj moramo nabirati točke za obstanek v ligi. Z igralci Rač se dobro poznamo in vemo, da gre za kakovostno ekipo, ne glede na malce slabšo formo v zadnjih krogih. Vendar na njih se ne oziramo preveč. Na nas je, da pokažemo pravi karakter, pravi pristop in da se pred domačo publiko pokažemo v pravi luči. Vemo, da nas čaka težak medobčinski derbi, ampak to je zgolj dodatna motivacija, da damo vse od sebe in poskušamo osvojiti vse tri točke.”