Napoved 12. kroga 1. MNZ Maribor: Vodilne Starše na zahtevno gostovanje v Pesnico, Marjeta v boj proti Račam

12. krog se bo pričel v jutri  v petek 8.11., ko se bosta pod reflektorji v Rušah ob 18:00 uri udarila Marles Hiše in Pohorje. Nato bodo v soboto odigrani štirje obračuni in preostala dva v nedeljo. Vse tekme za vikend se bodo pričele ob 14:00 uri. Zagotovo izstopata dve preizkušnji katerih bodo prisotne TV kamere. To sta NK Pesnica – ŠD Starše in ŠD Marjeta – NK Rače.

 

V petek je pred nami derbi sredine lestvice. Pomerila se bosta soseda na lestvici Marles Hiše in Pohorje. Limbušani so trenutno na 8. mestu in imajo zgolj točko manj od  sedmouvrščenega Pohorja. Prav vsi statistični podatki teh dveh zasedb so zelo izenačeni.  Denimo v doseženih zadetkih, Marles jih je dosegel 21, Pohorje enega več 22. Prav tako sta številki zelo podobni v prejetih golih. Domači nogometaši so jih prejeli 22, gostje 26. S trenutnim stanjem so zagotovo bolj zadovoljni v taboru Marlesa, ki se je lani komaj rešil izpada. Varovanci Bogomirja Špindlera so tudi v prejšnjem krogu prekinili niz petih zaporednih tekem brez zmage. Tako, da lahko znova pozitivno zrejo v prihodnost. Na drugi strani Pohorje cilja na vrh lestvice, kar so trenutno zgolj sanje, saj za prvim mestom zaostajajo že za neulovljivih 12 točk. Vanja Ajd, trener NK Pohorje: “Glede nato, da se nam je ponesrečilo v prejšnjem krogu, ko smo pred domačimi navijači želeli točke proti Pesnici, a na koncu ostali praznih rok v tem primeru proti Marlesu želimo zmago. Nasprotnik je premagljiv in nekje na enakem nivoju kot mi. Je pa res, da je vsaka tekma zgodba zase.”

 

V soboto bodo zagotovo vse oči usmerjene v Pesnico, kjer gostuje vodilna ekipa lige Starše. Gostje so z zmago v prejšnjem krogu proti občinskemu rivalu Brunšviku skočili na vrh lestvice. Pesničani so trenutno na 4. mestu, a zaostanek ni velik, zgolj 6 točk. Tako je jasno, da za domačine na tej tekmi šteje samo zmaga s katero bi se znova povsem enakovredno vključili v boj za najvišja mesta. Starše potrebujejo točke, da ostanejo na vodilnem položaju. Obe ekipi veliko zadevata, a težave nastopijo v fazi branjenja. Glede na ta podatek si lahko obetamo srečanje z veliko število zadetki. Tomislav Grbavac, trener ŠD Starše: “Spet je pred nami ena težka preizkušnja. Zagotovo Pesnica spada med boljše ekipe v ligi. Imajo veliko izkušenj, tudi z igranjem v tretji slovenski ligi. Z vsem spoštovanjem do Pesnice, a mi se bomo pripravili tako kot na vsakega nasprotnika do sedaj in poskušali odigrati na najvišjem možnem nivoju. Upam, da se nam vrnejo poškodovani igralci, da bomo končno kompletni.” Robert Frajzman, trener NK Pesnica: “V takem stanju, ko smo trenutno lahko v pozitivnem vzdušju pričakujemo tekmo proti Staršam. Sanirali smo nekaj poškodb, začeli smo igrati koliko toliko solidno tako, da želimo tri točke. Seveda se zavedamo, da so Starše trenutno vodilne in v seriji dobrih rezultatov. Je pa res, da še pred TV kamerami nismo zmagali, a tudi to moramo odpraviti in se spoprijet s pritiskom tako kot se spodobi.”

 

Dobrovce, ki so v prejšnjem krogu izgubile prvo mesto po remiju z Marjeto, tokrat čaka vsaj na papirju lažji nasprotnik. V goste jim prihaja zasedba Slivnice, ki je v mini negativnem nizu dveh zaporednih porazov. Zaskrbljujoče za stratega gostov je zagotovo to, da so na teh dveh tekmah prejeli kar 11 zadetkov. Glede na stanje na lestvici in kvaliteto bo konec koncev vse razen zmaga domačih veliko presenečenje. A po drugi strani so Slivničani letos že zagrenili življenje favoritom, zanimivo bo videti ali ga lahko tudi motiviranim Dobrovcam.

 

Brunšvik bo iskal povratek v boj za najvišja mesta proti Miklavžu, ki igra po sistemu toplo hladno…nikoli ne veš kako se bodo odzvali in predstavili na igrišču. Ekipi na lestvici ločijo tri točke v prid Brunšvika, ki je kar 4 mesta nad Miklavžem. Ta podatek nam pove o tem kako izenačeno je letošnje prvenstvo. Bomo videli ali lahko zeleni iz Dravskega polja vendarle prekinejo niz štirih zaporednih porazov in znova odigrajo na svojem najvišjem nivoju. Je pa jasno, da glede nato kako ekipi trenutno igrata nas čaka zelo izenačen obračun do zadnjega sodnikovega žvižga. Danijel Voglar, trener ŠD Brunšvik: “Mislim, da je že prišel čas, da zmagamo kakšno tekmo, saj smo v slabem nizu rezultatov kar štirih zaporednih porazov. Kako stvari trenutno stojijo nas v primeru poraza, kot vse kaže, čaka boj za obstanek. Tako, da je jasno kaj si želimo in kaj pričakujemo: to je zmaga.”

 

Duplek odhaja na najbolj oddaljeno gostovanje v ligi. Čaka jih pot v Črno na Koroškem, kjer se bodo pomerili proti zadnjeuvrščeni Peci. Obe moštvi sta v slabi formi. Peca še vedno čaka na svojo prvo zmago v sezoni. Na drugi strani Duplek ne blesti v gosteh, a nujno potrebuje točke, da se znova premaknejo po lestvici navzgor na položaj, ki jim bo olajšal zadeve pred nadaljevanjem prvenstva. Peca je že v zelo težkem položaju glede obstanka, morda celo v nerešljivem.  Žarek upanja v obstanek bi posijal z zmago proti Dupleku..Bojan Petek, trener NK Duplek: “Od svojih varovancev pričakujem dobro in  zavzeto tekmo. Spoštujemo nasprotnika ne glede na njihove slabše rezultate. Zavedamo se, da se bo tudi Peci slej kot prej odprlo in bodo začeli zbirati točke in zmage. Mi gremo na zmago in v tekmo vstopamo brez podcenjevanja nasprotnika.”

 

V nedeljskem sporedu je pred nami še en sosedski derbi. Marjeta pred domačimi navijači gosti Rače. Na tej tekmi bo šlo na nož. V obeh taborih se zavedajo, da bi v primeru poraza izgubili stik z vrhom lestvice. Marjeta je trenutno na tretjem mestu z 21. točkami, prav tako 21 jih imajo Rače na petem. Glede na trenutno formo vloga favorita pripada Marjeti, ki se je v prejšnjem krogu proti Dobrovcam pokazala kot izjemno taktično pripravljena ekipa z jasno zastavljenim ciljem. Rače na drugi strani še vedno iščejo formo iz začetka prvenstva, ko so igrali vrhunsko. Tako motiva in želje po zmagi ne bo manjkalo. Zadnji obračun med tema dvema tekmecema so dobile Rače z 0:2, a to je bilo v lanski sezoni v kateri je bila Marjeta povsem razglašena. Kdo bo tokrat ohranil mirnejše živce v zaključku akcij? Katera ekipa bo bolje pripravljena na nasprotnika? To sta dve vprašanji, ki se postavljata pred začetkom tekme in dve zadevi, ki bosta odločili zmagovalca po zadnjem sodnikovem žvižgu. Dalibor Peša, trener NK Rače: “V nedeljo je pred nami ena izmed težjih tekem v prvenstvu, saj se je Marjeta pokazal kot moštvo, ki spada v vrh lige. Tekaško, taktično in tehnično so zelo dobro pripravljeni, kar kažejo iz tekme v tekmo. Sestavili so mlado ekipo, ki deluje zelo kompaktno. Zagotovo bo veliko gledalcev tako, da je pred nami pravi derbi. Ampak ne glede na vse mi gremo na zmago.”

 

V Mežici je v nedeljo na sporedu tekma med domačim NK TAB Akumulatorjem in Malečnikom. Gostje iz kroga v krog igrajo bolje, trenutno so v seriji treh tekem brez poraza. Med tem, ko domačini, kljub zmagi v prejšnjem krogu, ne najdejo prave forme s katero bi lahko redno prihajali do točk. Je pa res, da je pri zasedbi iz Mežice prišlo do spremembe na trenerski klopi. Tako je to tudi spopad ekip, ki sta v tej sezoni kot edini zamenjali trenerja. Strateg Bojan Iršič je v svojem debiju vknjižil vse tri točke. Kljub temu je pred Akumulatorjem veliko dela, saj ena lastovka ne prinese pomladi. Obe moštvi sta zaenkrat na položaju, ki ne prinaša nič dobrega, tako da lahko pričakujemo ogorčen boj za prvenstvene točke. 

Match Score
8. 11. 2019 18:00 N/A
Marles hiše NK Pohorje

1 - 2

9. 11. 2019 14:00 N/A
NK Tehnotim Pesnica NK Starše

2 - 2

9. 11. 2019 14:00 N/A
NK S.Rojko Dobrovce NK gostilna Lobnik Slivnica

2 - 1

9. 11. 2019 14:00 N/A
NK Peca NK Duplek

0 - 1

9. 11. 2019 14:00 N/A
NK Brunšvik NK Miklavž

2 - 5

10. 11. 2019 14:00 N/A
ŠD Marjeta na Dravskem polju NK Rače

1 - 2

10. 11. 2019 14:00 N/A
NK TAB Akumulator NK Asfalterstvo Brus Malečnik

1 - 0

Pos   Team Pld W T L GoalsDiff Pts Last 5
1 NK S.Rojko Dobrovce 13 10 2 1 38:10+28 32       
2 NK Starše 13 10 1 2 39:19+20 31       
3 NK Rače 13 8 3 2 34:16+18 27       
4 ŠD Marjeta na Dravskem polju 13 7 3 3 44:15+29 24       
5 NK Tehnotim Pesnica 13 6 4 3 31:21+10 22       
6 NK Miklavž 13 6 0 7 21:24-3 18       
7 NK Pohorje 13 5 3 5 25:29-4 18       
8 NK Duplek 13 4 4 5 14:21-7 16       
9 NK Brunšvik 13 5 0 8 29:31-2 15       
10 Marles hiše 13 4 2 7 22:25-3 14       
11 NK Asfalterstvo Brus Malečnik 13 4 2 7 20:23-3 14       
12 NK TAB Akumulator 13 4 2 7 20:35-15 14       
13 NK gostilna Lobnik Slivnica 13 4 1 8 18:40-22 13       
14 NK Peca 13 0 1 12 17:63-46 1