Napoved 11. kroga 1. MNZ Maribor: Kar dva velika derbija, oba pred TV kamerami! V soboto Starše – Brunšvik, v nedeljo v Dobrovce – Marjeta

Prvi november je v veliki meri vplival na razpored 11. kroga, saj bo kar 6 tekem odigranih v soboto, v nedeljo zgolj ena. Vse se bodo pričele ob 14:00 uri. V soboto bo zagotovo najbolj vroče v Staršah na občinskem derbiju Starše – Brunšvik. Zanimivo bi lahko bilo tudi v Rušah, kjer Pohorje gosti Pesnico. V nedeljo nas za zaključek kroga čaka še ena super zanimiva tekma in sicer  S.Rojko Dobrovce – Marjeta.

 

Starše bodo iskale novo zmago proti velikemu tekmecu Brunšviku. Zeleni iz Dravskega Polja so zapadli v krizo, saj so v negativnem nizu treh zaporednih porazov. Prav tako so že kar izgubili stik za vodilnimi moštvi med katera spada zasedba iz Starš. Tako je situacija pri Brunšviku jasna. Če se želijo znova vključiti v boj za najvišja mesta na tej tekmi šteje samo zmaga. V primeru poraza bodo v letošnji sezoni igrali le še obrobno vlogo. Na drugi strani Staršani lovijo točke za sam vrh prvenstvene razpredelnice. Lahko bi se zgodilo, da se z zmago in ugodnim razpletom na tekmi med Dobrovci in Marjeto že po tem 11. krogu preselijo na prvo mesto. Statistični podatek, ki govori v prid Staršam je tudi ta, da so letos v zares izjemni napadalni formi. Na drugi strani Brunšvik v zadnjih krogih ne zadeva tako kot smo od njih vajeni, še huje je to, da enostavno v obrambi ne delujejo kompaktno in prejemajo veliko število golov.  Tomislav Grbavac, trener ŠD Starše: “Pričakujem eno težko tekmo kot je bila vsaka z Brunšvikom. To je obračun dveh starih rivalov na katerih se vedno igra do zadnjega sodnikovega žvižga ne glede na stanje na lestvici. Mi moramo biti osredotočeni zgolj na našo igro in nekako izvleči dober rezultat.” Lučo Kočar, igralec NK Brunšvik: “Pričakujem zelo težko tekmo glede na zelo ozek igralski kader, težave nas pestijo tudi s poškodbami. Ampak kljub številnim težavam, ki jih imamo letošnjo sezono, vstopamo v vsako tekmo samozavestno na zmago. Potrebno je držati skupaj tudi ko ne gre in biti vztrajen. To je edini recept za pozitiven rezultat v soboto.”

 

 

Pesnica je v prejšnjem krogu končno prišla do zmage po štirih tekmah brez uspeha. Tokrat jih čaka gostovanje v Rušah, kjer bodo moči merili s Pohorjem. Gre za spopad lanskoletnih tretjeligašev. Obe moštvi sta vsaj zaenkrat na mestih nižje od pričakovanega, a oboji se počasi prebujajo in dvigujejo v formi. Predvsem to velja za domače, ki že 5 tekem ne poznajo poraza. Pohorci so se tako znova povsem enakovredno vključili v boj za zgornji del lestvice. Pesnica je v sezono odlično,  nato zapadla v manjšo krizo iz katere so se kot  kaže uspeli izvleči in tako na 5. mestu še vedno pretijo iz ozadja na naslov. Vanja Ajd, trener NK Pohorje: “Mi gremo vedno na zmago, oziroma vsaj po točko. Jasno ne želimo si poraza, saj smo v položaju v katerem si ga niti ne smemo privoščiti. Vsaka tekma je zgodba za sebe. Dejstvo pa je, da je Pesnica še vedno pred nami na lestvici… torej vloga favorita pripada njim. Vendar nam zadnji rezultati dajejo dobre smernice in nekaj potrebne samozavesti pred začetkom srečanja.”

 

Duplek po dveh zaporednih porazih na tujem tokrat čaka domača tekma proti Račam. Rače, ki v prejšnjem krogu niso navdušile, saj so zgolj remizirale proti Malečniku. Domači nogometaši so prejšnjo tekmo pred svojo publiko vknjižili zmago. Nekaj podobnega bodo iskali tudi tokrat, saj so trenutno šele na skromnem  na 11. mestu. Glavna težava Dupleka je izjemno slaba realizacija. Mrežo nasprotnika so zatresli zgolj 11x, kar je najmanj izmed vseh klubov. Rače kljub spodrsljaju ostajajo v boju za najvišja mesta, trenutno so na 4. mestu in za vodilno ekipo Dobrovc zaostajajo zgolj za 5 točk. Je pa res, da če bodo želeli ostati na teh mestih bodo morali dvigniti svoj nivo igre in začeti zmagovati proti vsaj na papirju lažjim nasprotnikom. Nejc Pipenbaher, igralec NK Rače: “Z ekipo se trudimo, da bi ostali v boju za sam vrh lestvice. Nakopičilo se je že kar nekaj tekem v jesenskem delu, začenja se poznati utrujenost, veliko težav smo imeli tudi s poškodbami. Na tekmi z Malečnikom se je poznalo pomanjkanje uigranosti, a sem prepričan, da lahko do konca jesenskega dela iztržimo maksimalno število točk, s čimer bi ostali v borbi za sam vrh. Duplek je vedno neugodna ekipa, so zelo nepredvidljivi in imajo nekaj kvalitetnih posameznikov. Zagotovo nam točk doma ne bodo podarili, zato jih bo treba izboriti.”

 

Marles Hiše že pet tekem niso uspele zmagati. Tokrat se odpravljajo na gostovanje v Slivnico. Domači so v prejšnjem krogu doživeli boleč poraz proti Pesnici. Pred tem  so bili v nizu štirih tekem brez poraza. Tako lahko rečemo, da so Slivničani vsaj zaenkrat prijetno presenečenje sezone. Limbušani so po dobrem začetku nekoliko izgubili svoj kompas. Vendar zaenkrat še ni nobene nervoze v taboru Marlesa, saj imajo še časa na pretek, da znova najdejo svojo prepoznavno igro. Tekmeca na lestvici ločita zgolj dve točki. Zato nas čaka tekma s polno želje in vneme po zmagi. Bomo videli kako se bodo domačini znašli v vlogi favorita proti neugodnemu nasprotniku. Vanja Ribič, kapetan Marles Hiše: „Realno gledano, mislim da je letos liga zelo izenačena in da lahko vsak premaga vsakega. Kar se nas tiče, vse kar je manj kot zmaga ne pride v poštev. Nujno potrebujemo točke, da se približamo vodilnim in da seveda malce zbežimo tistim za nami.“

 

Miklavž se bo pred svojimi navijači udaril s predzadnje uvrščenim Akumulatorjem. Izjemno pomembna tekma tako za ene kot druge. Gostje bodo zagotovo pod večjim pritiskom, kajti z morebitnim porazom bi se še bolj “zacementirali” na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice.  Miklavž ima trenutno pred Korošci 5 točk naskoka, z zmago bi se prednost povišala na ogromnih 8 točk. Obe ekipi sta dosegli 15 zadetkov, a glavna razlika je v obrambi. Domači nogometaši so prejeli 20 golov, gostje iz Mežice pa kar 33, kar je za kvalitetne rezultate absolutno preveč. 

 

Malečnik bo serijo treh tekem brez poraza skušal nadaljevati proti zadnjeuvrščeni Peci. Nogometaši iz Črne so pri zgolj eni točki, tako je pred njimi misija nemogoče glede obstanka. Je pa res, da so v zadnjih tekmah vendarle pokazali dvig forme. A vseeno glede na trenutno stanje je Malečnik v veliki vlogi favorita. Tako, da bi morali vknjižiti zmago s katero bi lažje zadihali in se znova približali mestom, ki zagotavljajo obstanek.

 

V nedeljo je pred nami derbi kroga, dvoboj ekip z vrha lestvice. Vodilne Dobrovce gostijo četrtouvrščeno Marjeto. Domači so zaenkrat vse te derbije dobili. Na drugi strani je Marjeta v derbijih ni suverena. Gostje bodo iskali zmago s katero bi prekinili prekletstvo, ki jih spremlja na derbijih. Seveda bodo za kaj takšnega morali odigrati tekmo sezone, saj Dobrovce meljejo vse pred seboj. Domači so na dosedanjih 10 tekmah prejeli zgolj 7 zadetkov, kar je tudi glavni razlog njihovega uspeha. Strateg Silvo Berko je v ekipo vnesel nekaj prepotrebne mirnosti in samozavesti. Pri Marjeti so uspeli sestaviti ekipo mešano mladosti in izkušenj, kar je obrodilo sadove ter delujejo vedno bolje. Kako se bodo tokrat zoperstavili pritisku tekme proti vodilni ekipi in prisotnim TV kameram je glavno vprašanje.  Rok Pivec, branilec NK Dobrovce: “Na tekmi proti Marlesu smo dokazali, da se lahko po slabše odigrani tekmi proti Pesnici hitro vrnemo k našemu načinu igre, ki nam je v dosedanjem poteku prvenstva prinesel veliko uspeha. Ta vikend nas ponovno čaka zahtevna preizkušnja proti Marjeti. Tako kot mi, tudi oni iz kroga v krog dokazujejo svojo kvaliteto, zato bo tekmo potrebno odigrati na visokem nivoju, odgovorno in disciplinirano. Pričakujem eno dobro in zanimivo tekmo ter sem prepričan, da bomo s pomočjo gledalcev na domačem igrišču dosegli zadan cilj.” Sašo Novak, trener ŠD Marjeta: “Zavedamo se, da gremo na gostovanje k vodilni ekipi lige. Tako, da je pred nami ena težka tekma na kateri bomo morali pokazati vso svoje znanje. Ampak sam osebno sem kar pozitivno naravnan. Ne glede na vse mi gremo to tekmo na zmago, saj se ne bojimo nikogar.”

Match Score
2. 11. 2019 14:00 N/A
NK Asfalterstvo Brus Malečnik NK Peca

3 - 1

2. 11. 2019 14:00 N/A
NK Duplek NK Rače

0 - 0

2. 11. 2019 14:00 N/A
NK gostilna Lobnik Slivnica Marles hiše

0 - 5

2. 11. 2019 14:00 N/A
NK Pohorje NK Tehnotim Pesnica

1 - 2

2. 11. 2019 14:00 N/A
NK Starše NK Brunšvik

2 - 1

2. 11. 2019 14:00 N/A
NK Miklavž NK TAB Akumulator

0 - 2

3. 11. 2019 14:00 N/A
NK S.Rojko Dobrovce ŠD Marjeta na Dravskem polju

1 - 1

Pos   Team Pld W T L GoalsDiff Pts Last 5
1 NK S.Rojko Dobrovce 13 10 2 1 38:10+28 32       
2 NK Starše 13 10 1 2 39:19+20 31       
3 NK Rače 13 8 3 2 34:16+18 27       
4 ŠD Marjeta na Dravskem polju 13 7 3 3 44:15+29 24       
5 NK Tehnotim Pesnica 13 6 4 3 31:21+10 22       
6 NK Miklavž 13 6 0 7 21:24-3 18       
7 NK Pohorje 13 5 3 5 25:29-4 18       
8 NK Duplek 13 4 4 5 14:21-7 16       
9 NK Brunšvik 13 5 0 8 29:31-2 15       
10 Marles hiše 13 4 2 7 22:25-3 14       
11 NK Asfalterstvo Brus Malečnik 13 4 2 7 20:23-3 14       
12 NK TAB Akumulator 13 4 2 7 20:35-15 14       
13 NK gostilna Lobnik Slivnica 13 4 1 8 18:40-22 13       
14 NK Peca 13 0 1 12 17:63-46 1