Napoved 10. kroga 1. MNZ Maribor: Vodilne Dobrovce proti Marles Hišam, Pesnica gosti Slivnico, Malečnik po presenečenje v Rače

V 10. krogu bodo 4  tekme  odigrane v soboto, tri v nedeljo. Vse sobotne se  bodo pričele ob 15:00 uri. Med tem, ko se bosta dva nedeljska obračuna  pričela ob 14:30 uri: to sta Rače – Malečnik in Marjeta – Duplek. Pred nami je nekaj tekem, ki bodo dale odgovor kam lahko letos sežejo posamezne ekipe. Dobrovce bodo iskale novo zmago in nadaljevanje serije brez poraza proti Marles Hišam. Dvoboj sosedov na lestvici bomo spremljali v Pesnici, kjer domači gostijo Slivnico. Malečnik bo iskal skalp proti Račam.

 

Glede na stanje na lestvici bo v soboto najbolj zanimivo v Pesnici, kjer domačine čaka spopad s Slivnico. Pesničani so trenutno šestem mestu, na svojem računu so zaenkrat zbrali 15 točk. Med tem, ko so gostje zgolj mesto nižje na sedmem in zaostajajo za 2 točki. Slivnica je v enem zares dobrem nizu s katerim so presenetili vse. Trenutno že na štirih zaporednih tekmah ne poznajo poraza. Na drugi strani ima Pesnica na zadnjih štirih tekmah velike težave, saj so zbrali zgolj tri točke ter se s to serijo slabih rezultatov že kar oddaljili od vodilnih mest. Gostje so v prejšnjem krogu šokirali Brunšvik in na krilih te zmage polni samozavesti vstopajo v ta obračun, kjer bodo še enkrat več želeli dokazati svojo kvaliteto. Uroš Tomažič, trener NK Slivnica: “Zavedamo se, da gremo na izjemno težko gostovanje proti kvalitetnemu nasprotniku. V obrambi so sicer malo slabši, ampak vseeno bomo morali izkoristiti svoje priložnosti in znova odigrati eno izmed svojih boljših tekem če bomo želeli do točk. Smo v nizu štirih zaporednih tekem brez poraza to si želimo nadaljevati. Če pa pride do poraza ne bomo preveč razočarani. Bomo svoje točke pač morali iskati na naslednjih tekmah.”

 

V Limbušu je pred nami tekma med domačimi Marles Hišami in gosti iz Dobrovc. Limbušani bodo iskali skalp proti vodilni ekipi lige, ki trenutno zgleda in tudi igra izjemno. Po drugi strani je jasno, da Marles sodi v krog ekip, ki pred svojimi navijači lahko premagajo favoriziranega nasprotnika. Dobrovce so v prejšnjem krogu prekinile niz sedmih zaporednih zmag. Remizirali so proti Pesnici, a glede na razplet dogodkov je ta točka zlata vredna, saj so po polčasu že zaostajali z 0:2. S tem so zagotovo vsem ekipam dokazali, da je proti njim potrebno igrati do zadnjega sodnikovega žvižga, če ne hitro ostaneš brez točk. Rok Lubej, kapetan NK Dobrovce: “Pričakujemo zmago, da se odkupimo za manjši spodrsljaj, ki se nam je zgodil to nedeljo. Vemo, da Marles ni naivna ekipa, ki bi nam kar tako prepustila zmago. Imajo svoje kvalitete in zmožnost, da tekmo zlahka prenesejo v svojo korist, če jim to dopustiš. Zato bomo morali biti zbrani, disciplinirani in taktično organizirani vseh 90 minut, če bomo želeli iz gostovanja prinesti 3 točke. Mi smo seveda, kot prvi na tabeli, samozavestni in prepričani, da bodo točke tudi tokrat odšle v Dobrovce.”

 

Brunšvik bo po dveh zaporednih porazih iskal povratek na zmagovalna pota proti Pohorju, ki iz kroga v krog igra bolje. Pohorci so se po zamenjavi na trenerski klopi dvignili iz krize kot feniks iz pepela in se počasi ampak vztrajno premikajo po lestvici navzgor. Ekipi na razpredelnici ločijo zgolj tri točke. Zato je jasno, da si lahko nadejamo tekmo s polno želje in vneme po zmagi. Brunšvik bi si ob novem porazu zakompliciral življenje na poti proti vrhu. Med tem ko bi Pohorci lahko znova pozitivno zreli v prihodnost in nadaljevanje sezone. Rok Brence, igralec NK Brunšvik: “Pričakujemo zelo zahtevno tekmo, saj bo težko dvigniti glave po dveh tako bolečih porazih. Imamo manjši problem z igralskim kadrom ampak mislim, da bomo vseeno stisnili zobe še teh nekaj krogov do konca jesenskega dela. Iz tekme v tekmo bomo poskušali dati maksimum, ki ga lahko, saj želimo zbrati čim več točk.”

 

Starše po izjemno razburljivi tekmi v prejšnjem krogu, kjer so prišli do zmage v zadnjih 10. minutah proti Peci, tokrat odhajajo na gostovanje k še eni ekipi iz Koroške: NK TAB Akumulator. Mežičani so trenutno na predzadnjem mestu, med tem ko Starše za vodilnimi Dobrovci zaostajajo za eno točko. Staršani bi se z zmago ob ugodnem razpletu na tekmi med Marles Hišami in Dobrovci lahko preselili na prvo mesto. Pri domačih je jasno, da potrebujejo dober rezultat proti ekipi iz samega vrha za lažje nadaljevanje sezone. Že točka bi prinesla nasmeh na obraz trenerju Akumulatorja. Tomislav Grbavac, trener ŠD Starše: “Znova nas čaka boj proti Koroški ekipi, zato lahko pričakujemo izjemno zahtevno in trdo srečanje. Liga je izenačena, enostavno ni lahkega nasprotnika. Če želiš priti do dobrega rezultata moreš biti maksimalno zbran in pripravljen na tekmeca. Najbolj pomembno je, da bomo v tekmo krenili tako kot znamo in jasno dali bomo vse od sebe, da se domov vrnemo z vsemi tremi točkami.”

 

Marjeta bo v nedeljo pred domačo publiko iskala novo zmago s katero bi ohranili stik z vodilnimi. V goste jim prihaja ekipa iz Dupleka. Duplečani so trenutno v slabem nizu na tujem, kjer so doživeli dva zaporedna poraza. Še vedno imajo veliko težav z doseganjem zadetkov. Trenutno so zgolj pri 11, kar je najmanj izmed vseh ekip v ligi. Med tem, ko Marjeta teh težav nima. Trenutno so na prvem mestu po doseženih zadetkih, mrežo nasprotnika so na devetih obračunih zatresli že kar 33x. Je pa res, da so gostje na dober dan težko premagljivi. Zato bo na tem obračunu veliko odvisno od dnevne forme Dupleka, če ne bodo na svojem najvišjem nivoju bo to Marjeta zagotovo izkoristila in vknjižila nove tri točke. Klemen Kelc, kapetan ŠD Marjeta: “Z ekipo Dupleka že imamo precej izkušenj iz prejšnjih sezon. Gre za ekipo, ki igra čvrst in agresiven nogomet. Lahko presenetijo kogarkoli, ne glede na rezultate, ki jih dosegajo. Pričakujemo lahko eno trdo tekmo na kateri bomo morali biti na najvišjem možnem nivoju, da ustvarimo pozitiven rezultat. S soigralci bomo naredili vse, da se dobro pripravimo na nasprotnika ter poskrbimo, da bodo tri točke ostale na gmajni.”

 

Zanimivo bi lahko bilo tudi v Račah, kjer se bodo domači  pomerili proti Malečniku. Pri gostih se v zadnjih dneh veliko dogaja. Prišlo je do spremembe na trenerski klopi, šok terapija je očitno prinesla sadove saj so v prejšnjem krogu premagali Duplek z 3:0. Morda so to nogometaši Malečnika potrebovali, da se vendarle prebudijo in zaigrajo tako kot se od njih pričakuje. Kot vse kaže počasi vendarle dobivajo svoj pravi obraz. Zato Račance čaka trd boj če bodo želeli, da točke ostanejo doma. A po drugi strani so Rače znova ujele formo, saj so v mini seriji dveh zaporednih zmag. Alen Knez, kapetan NK Rače: “Zagotovo je pred nami ena težka tekma. Zavedamo se, da je Malečnik v solidni formi, ampak mi moramo gledati le na sebe. Bilo je nekaj slabih stvari na prejšnji tekmi, ki jih bomo poskušali odpraviti. Če bomo trenerjeve napotke prenesli na igrišče in igrali po svojih najboljših močeh, pozitiven rezultat ne bi smel izostati.”

 

V Črni na Koroškem je pred nami mini derbi spodnjega dela lestvice. Domača Peca pričakuje Miklavž. Gostje če bodo želeli obstati med prvoligaško konkurenco, kar je tudi primaren cilj tega kluba je jasno, da takšne tekme kot je gostovanje pri Peci enostavno morajo dobiti, saj gre za direktnega konkurenta v boju za obstanek. Čeprav so Korošci zaenkrat gladko zadnji z zgolj eno osvojeno točko so na zadnjih dveh tekmah pokazali, da se vendarle dvigujejo v formi. V prejšnjem krogu so drago prodali svojo kožo na gostovanju v Staršah, kjer so njihov odpor favorizirani domačini strli šele v zadnjih 10. minutah tekme. Tokrat se domačinom zares že skoraj gre za biti ali ne biti, v takšnih tekmah namreč točke štejejo dvojno. 

Match Score
26. 10. 2019 15:00 N/A
NK Tehnotim Pesnica NK gostilna Lobnik Slivnica

6 - 0

26. 10. 2019 15:00 N/A
Marles hiše NK S.Rojko Dobrovce

0 - 5

26. 10. 2019 15:00 N/A
NK TAB Akumulator NK Starše

2 - 5

26. 10. 2019 15:00 N/A
NK Brunšvik NK Pohorje

1 - 4

27. 10. 2019 15:00 N/A
ŠD Marjeta na Dravskem polju NK Duplek

3 - 0

27. 10. 2019 15:00 N/A
NK Rače NK Asfalterstvo Brus Malečnik

3 - 3

27. 10. 2019 15:00 N/A
NK Peca NK Miklavž

1 - 2

Pos   Team Pld W T L GoalsDiff Pts Last 5
1 NK S.Rojko Dobrovce 13 10 2 1 38:10+28 32       
2 NK Starše 13 10 1 2 39:19+20 31       
3 NK Rače 13 8 3 2 34:16+18 27       
4 ŠD Marjeta na Dravskem polju 13 7 3 3 44:15+29 24       
5 NK Tehnotim Pesnica 13 6 4 3 31:21+10 22       
6 NK Miklavž 13 6 0 7 21:24-3 18       
7 NK Pohorje 13 5 3 5 25:29-4 18       
8 NK Duplek 13 4 4 5 14:21-7 16       
9 NK Brunšvik 13 5 0 8 29:31-2 15       
10 Marles hiše 13 4 2 7 22:25-3 14       
11 NK Asfalterstvo Brus Malečnik 13 4 2 7 20:23-3 14       
12 NK TAB Akumulator 13 4 2 7 20:35-15 14       
13 NK gostilna Lobnik Slivnica 13 4 1 8 18:40-22 13       
14 NK Peca 13 0 1 12 17:63-46 1