Rezultati 21. kroga Štajerske lige
Največ so v tem krogu pridobili Monsi

Monsi so v lokalnem derbiju s Kovinarjem iz Štor prišli do izjemno pomembne zmage in se prebili na želeno 5. mesto, ki na koncu sezone zagotavlja napredovanje.

Pesnica je pripravila prvovrstno presenečenje in premagala drugouvrščeno ekipo prvenstva, Koroško Dravograd. Tega si resnično ni upal nihče napovedati, a Pesničani so pokazali kako bi morali igrati že cel spomladanski del in ob taki igri bi se potegovali za napredovanje. V obeh polčasih so bili boljši, v vsakem dosegli po zadetek in na koncu zasluženo slavili z 2:0.
Limbušani so na gostovanju v Rušah prišli do pričakovane, a izjemno tesne zmage. Izenačeno srečanje je v korist gostov z edinim zadetkom na srečanju v 60. minuti odločil Nedižavec in tako svoji ekip priboril zlata vredne točke, s katerimi so se aktivno vključili v boj za 5. mesto.
Poraz več so si znova privoščili Zrečani in po zlu so odšle izjemno pomembne točke v boju za napredovanje. Tokrat jih je na domačem terenu premagal Šoštanj, ki je tako prekinil niz dveh zaporednih porazov in se znova vrnil v igro. Domači so imeli srečanje, do izključitve Hrena v 71. minuti, pod nadzorom. Vodili so z zadetkom Tolarja, držali goste na distanci, a to z igralcem manj več ni bilo mogoče. Gostje so v zadnjih 15-ih minutah kar 3x zatresli njihovo mrežo in prišli do zmage, čeprav so bili že skorajda v izgubljenem položaju. Ja, nogomet se igra do zadnjega sodnikovega žvižga.
To je dokazalo tudi srečanje v Radljah, kjer je domača ekipa gostila Lenart. Po 1. polčasu, ki se je končal brez zadetkov, so se strasti razživele v nadaljevanju. Gostje so povedli v preko Hagerja v 75. minuti in to minimalno vodstvo držali vse do sodnikovega podaljška. Tekla je 92. minuta in tik preden je sodnik piskal konec tekme, je Krel zadel za izenačenje in Radlje so se tako izognile porazu.
Monsi so v lokalnem derbiju s Kovinarjem iz Štor prišli do izjemno pomembne zmage in se prebili na želeno 5. mesto, ki na koncu sezone zagotavlja napredovanje. Domači so v vodstvo prešli v 28. minuti, ko je kovinarjevega vratarja Jagra premagala Verbek, 1:0 pa je tudi bil rezultat polčasa. V nadaljevanju se je za domače stvar zakomplicirala, saj so v 58. minuti ostali brez izključenega Krivca. Gostje so na vse načine skušali priti do izenačenja, vse sile usmerili v napad in na koncu bili za to kaznovani. Minuto pred koncem rednega dela je namreč za Rogatčane zadel Polajžer in tedaj je dokončno postalo jasno, da bo zmaga ostala doma.
Žalec in Peca sta se razšla brez zmagovalca, točka pa ne enim ne drugim ne prinaša bistvenega premika po lestvici. Vse pomembno se je zgodilo v 1. polčasu, ko sta tudi padla oba zadetka. Najprej so v vodstvo prešli gostje, le dve minuti kasneje pa je Žalčanom uspelo izenačiti. V nadaljevanju ne eni, ne drugi niso preveč tvegali, zato je ostalo pri rezultatu iz 1. polčasa.
Slovenj Gradec in Fužinar bosta tekmo 21. kroga odigrala v sredo, 07.05.
Zapisniki 21. kroga ŠNL

[phpleague type=fixture id=249] [phpleague id=9 type=table latest=false style=general]