Monsi v pomlad s precej spremenjeno zasedbo

Največja pridobitev Monsev v zimskem prestopnem roku je zagotovo na klopi, saj je vodenje ekipe prevzel nekdaj odlični napadalec Oskar Drobne.

Mons Claudius je jesenski del sezone v 3. SNL-sever končal na 11.mestu, a zaostanek za 5.-uvrščeno Koroško Dravograd znaša le 3 točke, kar pomeni, da se lahko ob dobrih rezultatih prebijejo precej visoko. A primarni cilj Rogačanov ostaja obstanek v ligi. Največja pridobitev Monsev v zimskem prestopnem roku je zagotovo na klopi, saj je vodenje ekipe prevzel nekdaj odlični napadalec Oskar Drobne, ki je nazadnje vodil drugoligaša iz Šmartnega. Prav tako je do sprememb prišlo tudi v igralskem kadru. Moštvo je zapustil kapetan ekipe Samo Peer, ki se bo preizkusil v Avstriji, Zdovc Žiga je šel na posodo k drugoligašu Aluminiju iz Kidričevega, za nadaljnje sodelovanje pa se še niso dogovorili z Jeseničnik Alešem.
Nastale vrzeli bodo poskušali zapolniti z nekaterimi okrepitvami, in sicer se je klubu pridružil Simon Koffi iz Slonokoščene obale, iz celjskega Šampiona je prišel Kidrič Tomaž, s ponovnim treniranje je pričel Mikše David, iz Celja (oz. Šmartnega) pa sta prišla Štorman Aljaž in Pungaršek Tilen.
Monsi so s pripravami pričeli že 19.01. in prvih nekaj treningov je bilo bolj namenjenih medsebojnemu spoznavanju. V pripravljalnem delu bodo odigrali tudi 8-9 pripravljalnih tekem, večinoma v Rogatcu na igrišču z umetno travo.