Monsi premagali Šmarje

Nabito polna tribuna kot še nikoli in odlični vremenski pogoji so bili dober uvod pred lokalnim derbijem 3. kroga 3. SNL-sever med domačim Mons Claudiusom in gosti iz Šmarja pri Jelšah.

Nabito polna tribuna kot še nikoli in odlični vremenski pogoji so bili dober uvod pred lokalnim derbijem 3. kroga 3. SNL-sever med domačim Mons Claudiusom in gosti iz Šmarja pri Jelšah.
Pomena tekme so se zavedali tudi sami akterji in v 1. polčasu gledamo enakovreden nogomet iz obeh strani, ne prelep za nogometne “sladokusce”, vendar borben in na momente preošter, tudi grob. Ravno iz tega razloga beležimo veliko prekinitev, ležanja na tleh akterjev, pa tudi kakšno poškodbo. Še največjo je skupil Tomaž Mikolič, ki je v 28. minuti zaradi poškodbe moral predčasno pod prho. V takšni igri ni bilo preveč priložnosti, vratarjema so igralci obeh ekip pretili le iz večjih oddaljenosti, toda brez pravih nevarnosti. Vendarle v 45. minuti Mraz v kazenskem prostoru nepravilno zaustavlja napadalca Monsov Presečkega in sodnik Glažar pokaže na enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Peer in domači navijači se veselijo vodstva.
V 2. polčasu enakovredna igra v polju vse do reakcije stratega Šmarčanov Kobilška, ki je v razdobju med 60. in 70. minuto v igro poslal kar 3 sveže napadalce. Gostje odločeni da izenačijo in z vstopom Asllanaja, Vtiča in Čakša se napadi pred domačimi vrati kar vrstijo. Slednji si ustvarijo tudi nekaj lepih priložnosti, še najbližje zadetku so bili Burim 2 x, Čuček ter v samem “finišu” tekme tudi Drofenik, a je njihova realizacija bila preslaba za tokrat odličnega Močnika.
Z zaključnim sodniškim piskom veliko veselje v domačem taboru, ki tako kljub nekim napovedim , da bodo v prvih 4. krogih brez osvojene točke, vendarle te pridno zbirajo. Gostje iz Šmarja imajo kvalitetno in izkušeno moštvo, verjetno še kvalitetnejše posameznike in prav gotovo njihove tekme šele prihajajo.

MONS CLAUDIUS – ŠMARJE PRI JELŠAH 1 : 0 (1:0)
1:0 Peer Samo 45./11-m
R.K.: Mraz Denis 86./Šmarje pri Jelšah

B. Krklec