Mons Claudius – biti konkurenčni vsem ekipam

Kljub težkemu žrebu v prvih 4. krogih (Maribor "B" , Malečnik, Šmarje, Drava) pa so prepričani, da bodo vsem ekipam v 3. SNL dostojen nasprotnik in s pravim pristopom ter delom pokazali, da so opravičeno v tretji ligi, kjer mislijo tudi dolgoročno ostati.

Po relativno uspešni sezoni in neposredni uvrstitvi v 3. SNL-sever so se v taboru Mons Claudiusa nekaj časa obotavljali ali vstopiti eno ligo višje ali ne. Seveda so v prvi vrsti za obotavljanje krive finance, saj so že sedaj krpali konec s krajem. Vendar se je, predvsem zaradi fantov, ki so si izborili napredovanje, sprejel sklep, da člansko moštvo v tekmovalni sezoni 2014/15 tekmuje eno ligo višje.
Trenerski kader je ostal isti, glavnemu trenerju I. Mušiću bosta pomagala Peer Z. in Zdovc S., z vratarji pa še naprej dela Vodušek F. S treningi so začeli 14.07., odigrali tudi 5 prijateljskih tekem + memorialni turnir. Rezultati v pripravljalnih tekmah niso vzpodbudni, je pa res da do sedaj še niso niti eno tekmo bili kompletni (dopusti). Bolj ko se kompletirajo, boljša je tudi igra in seveda rezultati. Ekipo so zapustili Krivec Uroš, ki je odšel v Avstrijo in Drofenik Dario se je vrnil v Rogaško, Mikše Uroš pa je prenehal z igranjem. Prišli pa so vratar Serdar iz Šmarja pri Jelšah, ki bo ob dveh dobrih vratarjih in odličnem trenerju vratarjev močno okrepil konkurenco na številki 1. Prav tako so se ekipi pridružili Pavić Stjepan, ki je prišel iz Đalskega in Presečki Davor iz NK Straže (oba iz sosednje Hrvaške), seveda pa se vztrajno članskemu moštvu priključujejo tudi mladinci iz lastnega pogona (Krivec M., Kitak D., Prah.J.).
Kljub težkemu žrebu v prvih 4. krogih (Maribor “B” , Malečnik, Šmarje, Drava) pa so prepričani, da bodo vsem ekipam v 3. SNL dostojen nasprotnik in s pravim pristopom ter delom pokazali, da so opravičeno v tretji ligi, kjer mislijo tudi dolgoročno ostati.