Minimalna zmaga Pece v Šoštanju

Gostovanje v Šoštanju se je za Peco končalo na najboljši možni način. Z zadetkom Andreja Pika v drugem polčasu, se vračajo domov s tremi točkami, tako da je že jasno, da bodo prezimili v zgornji polovici lestvice. Čaka jih še zaostala tekma z Dravogradom, ko bodo imeli priložnost uvrstitev še popraviti

Gostovanje v Šoštanju se je za Peco končalo na najboljši možni način. Z zadetkom Andreja Pika v drugem polčasu, se vračajo domov s tremi točkami, tako da je že jasno, da bodo prezimili v zgornji polovici lestvice. Čaka jih še zaostala tekma z Dravogradom, ko bodo imeli priložnost uvrstitev še popraviti.
Prvi polčas so gledalci, med katerimi se je zbralo kar lepo število Črnjanov, spremljali večinoma igro med obema kazenskima prostoroma. Mehak in težek teren je namreč onemogočal igralce obeh ekip, da bi razvili svojo igro. Edina resnejša priložnost za Peco se je na začetku srečanja ponudila Andreju Piku, ki pa iz ugodnega položaja ni uspel premagati domačega vratarja.
Na drugi strani so poskušali tudi Šoštanjčani, a je črno-bela obramba tokrat odigrala z odliko. Bivši kapetan Šoštanja, sedaj pa nepogrešljivi član Pecine obrambe, Enver Koca, je skupaj s svojim partnerjem v obrambi Aljažem Krebsom zaustavil prav vse nevarne napada domačih, seveda pa so jima v pomoč priskočili tudi vratar Žiga Verdel ter bočna igralca Jure Hrvacki in Primož Kotnik.
Odločilni trenutek derbija se je zgodil v 72. minuti. Po akciji Jureta Lesjaka in Boštjana Brdnika se je žoga nekoliko srečno odbila do Pika, ki je v svojem slogu iz prve ustrelil in premagala nemočnega Joziča ter poskrbel za veliko veselje na tribuni.
Do konca srečanja so domačini poskušali na vse pretege priti do izenačenja, vendar je bila tokrat Peca pač boljša ter sosede na lestvici prehitela. Zmaga na lokalnem derbiju je lepa popotnica za zadnjo letošnjo tekmo, ko v soboto ob 13:30 v Črni gostuje tretjeuvrščeni Dravograd.
ŠOŠTANJ – PECA 0 : 1 (0:0)
0:1 Piko Andrej 72.