Tekmovanje v MNZ Maribor
Korotan in Miklavž zadržala vodilni poziciji

V Dobrovcah presenečenje, ki se je po tihem tudi napovedovalo.

1. MNZ Maribor – 15. krog

V Framu se je zbralo približno 150 gledalcev, ki so prišli na svoj račun. Bolj zadovolji so bili tisti, ki so navijali za domače, saj je zmaga ostala doma. Gostom iz Slivnice je uspevalo še prihajati približno 20m do gola, to pa je bolj ali manj tudi vse. Domači pa so skozi igro ali s hitrimi protinapadi, kjer blesti Denis Hajnc, prihajali do priložnosti ali pa so jih gostje zaustavljali s prekrški. Končni rezultat je nekako realna slika dogajanj na igrišču, čeprav bi oboji lahko dosegli še kakšen zadetek.
V Cerkvenjaku zelo pomembna tekma za domače. A ta pomembnost je bila očitno preveliko breme, saj so se napake kar vrstile. To so izkoristili gostje iz Brunšvika in prek Bohl Jožeta kakšnih 10 minut pred koncem, uspeli doseči gol za zmago. Veselje je bilo temu primerno.
V Dobrovcah pa presenečenje, ki se je po tihem tudi napovedovalo. Je pa resnično, da v nadaljevanju sezone v nobenem primeru več, ko bo zmagala Marjeta, tekme ne bom označil za presenečenje. To so dokazali z odlično igro, borbenostjo in s 3-mi zadetki razlike na gostovanju odpravili vodilno ekipo.
Na Teznem pa ni bilo presenečenja, saj je Paloma bila boljša. Je pa res, da so dva od treh zadetkov dosegli v zadnjih 5-ih minutah tekme.
Železničar ponovno brez točk. No, saj to je bilo tudi za pričakovati. Pobrežani so bili enostavno boljši in se na koncu veselili. Hkrati pa so tudi žalovali za točkami iz prejšnjega kroga.
V Dogošah si takšnega rezultata, niso niti slučajno predstavljali. Izgubiti s tremi zadetki razlike na svojem igrišču proti neposrednemu konkurentu za 5. mesto, je enostavno katastrofa. Je pa res, da rezultat ni realen dogajanju na igrišču. Gostje iz Rač so po tekmi enostavno sami zmajevali z glavo in bili tudi presenečeni nad rezultatom. Seveda je zraven zmajevanja bil prisoten tudi nasmeh.
V Jurovskem dolu je še v prvem polčasu kazalo na presenečenje, saj tako domačim, kot gostom iz Prevalj, ni uspelo doseči zadetka. Po vrnitvi na igrišče pa so gostje še bolj zagospodarili in dosegli tri zadetke, ter s tem sami zasedli vrh lestvice.
Zapisniki 15. kroga 1. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=395] [phpleague id=17 type=table latest=false style=general]

 

 

2. MNZ Maribor – 10. krog

V Jakobskem dolu razočaranje pri domačih in nepričakovano veselje ekipe Akumulator. Do takšnega rezultata se pride, če k tekmi ne pristopiš maksimalno in če ne izkoristiš ponujenih priložnosti.
V Prepoljah pa vse po pričakovanju. Gostje iz Miklavža so bili enostavno, vsaj za razred, boljši nasprotnik. Na tej tekmi velja izpostaviti igralca vodeče ekipe Simona Križaniča, ki je dosegel kar tri zadetke.
V Rošnji Loki je po prvem polčasu v garderobi bilo glasno, saj so gostje iz Hoč dosegli vodeči zadetek. Ta glasnost je bila nagrajena v drugem polčasu s tremi zadetki, to pa je pomenilo pomembno zmago za ohranitev drugega mesta.
V Radvanju so vsi trije zadetki bili doseženi v prvem polčasu. Ker so dva od treh dosegli gostje iz Dupleka, je to pomenilo tudi njihovo zmago. Domačim pa se ponavljajo ene in iste težave skozi vso sezono.
Tudi v Staršah v drugem polčasu ni bilo zadetkov. Domači so ponovno igrali, a ni jim uspelo doseči niti enega zadetka. So pa za to gostje iz Kungote to storili 2x in se veseli vračali domov.
Za konec lahko zapišemo, da vodilni četverec ne popušča in da že komaj čakamo naslednje tekme.
Zapisniki 10. kroga 2. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=416] [phpleague id=18 type=table latest=false style=general]

Andrej Železnik