Liga malega nogometa za pokal občine Videm

Preobrati drugega polčasa, ki so do sedaj bili v domeni Majskega vrha, so se sedaj obrnili proti njim. Gledali smo odprto igro obeh ekip, po vratih enih in drugih je pokalo iz vseh položajev, vratarja sta bila non-stop na preizkušnji. V takšni tekmi so lahko manjše napake odločilne.

ČLANI – 9. krog – sobota, 18.01.2014

STRMEC : ŠD ZG. PRISTAVA I 3 : 4 (0 : 2)
Pristava je tekmo pričela z vsemi razpoložljivimi močmi. Upravičeno se je pričakovala njihova gladka zmaga. Rezultat 1. polčasa 2 : 0 v njihovo korist je tudi nakazoval na to. Še bolj bi to pričakovali po 18. minuti, ko igralci Strmca po izključitvi ostanejo samo štirje na igrišču, tudi menjav nimajo. No glej ga zlomka, Strmcu kot da to koristi, saj so z igralcem manj drugi polčas dobili z izidom 3 : 2. Žal je zaostanek iz prvega odločil tekmo.

NK VIDEM : ŠD POBREŽJE 1 : 4 (1:2)
Pobrežani so potrebovali kaj nekaj časa, da so doumeli, da se bo potrebno za zmago presneto potruditi, saj so se mladi domačini fanatično borili.

KLUB R21 : ŠD ZG. PRISTAVA II 12 : 2 (4:2)
Ko ti gre, ti pač gre. Po prvem golu Pristave v 2. minuti za 1 : 0 je po golu slednjih samo »pokalo« in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo njihova mreža pričela polnit. Vseeno se je prvi polčas končal z znosnim izidom 4 : 2 v korist Kluba R21. V drugem pa prava »kanonada« kluba R21 in še 8 zadetkov.

KROVSTVO PETROVIČ  ŠD SELAN : ŠD AS 1 : 7 (0:1)
Prvi polčas je minil bolj v otipavanju nasprotnika. Pobudo so imeli AS-i, Selani so strpno čakali na napake nasprotnika in poskušali iz protinapadov, ki je njihovo glavno orožje. Vseeno AS-om uspe doseči zadetek v 12. minuti. Po drugem zadetku v 16-ti in tretjem v 18-ti minuti se igra bolj odpre. To pa očitno bolj paše AS-om, ki so dodobra napolnili mrežo Sel.

JOE FERNANDES : EHM TEAM 6 : 5 (3:2)
Kot da igralci EHM Teama še vedno niso spoznali, da je nogomet kolektivni šport. V njihovi igri je še vedno preveč »soliranja«, ki pa je na malem prostoru kot po pravilu obsojeno na neuspeh. Joe-ji so to izkoristili in zasluženo zmagali.

KMN MAJOLKA : ŠD MAJSKI VRH 5 : 2 (0:1)
Preobrati drugega polčasa, ki so do sedaj bili v domeni Majskega vrha, so se sedaj obrnili proti njim. Gledali smo odprto igro obeh ekip, po vratih enih in drugih je pokalo iz vseh položajev, vratarja sta bila non-stop na preizkušnji. V takšni tekmi so lahko manjše napake odločilne. V 10. minuti tekme izgubljena žoga zadnjega igralca v obrambi Majolke in že je 1 : 0 za Majski vrh, kar je tudi vse od zadetkov v 1. polčasu. V drugem pa sledi preobrat Majolke. Njihov vodja Dani je spoznal, da bo v postavitvi igralcev na igrišču treba nekaj naredit. Rošada se mu je obrestovala že v dveh minutah, ko njegova ekipa že vodi z 2 : 1. V 22. minuti tekme že 3 : 1. Majski vrh se ne da in v 23. minuti zmanjša zaostanek na 2 : 3. Žal je to bilo od zadetkov slednjih na tej tekmi tudi vse, ker se v nadaljevanju igralci Majolke niso dali zmesti, kontrolirali so dogajanje na igrišču in iz dveh akcij še dosežejo dva zadetka za končnih 5 : 2.

KONSTRUKTERSTVO OSENJAK FRANCI – prosto

 

[phpleague id=20 type=table latest=false style=general]

 

VETERANI – 6. krog – 18.01.2014

JOE FERNANDES – veterani : KMN MAJOLKA – veterani 4 : 6 (3:3)
Igralci Majolke so tekmo pričeli silovito, saj so v 3. minuti vodili že z 2 : 0. Takrat se prebudijo tudi Joe-ji in v 10. minuti je rezultat že poravnan na 2 : 2. Do konca prvega polčasa vidimo še po en zadetek na vsaki strani. Trda in zanimiva tekma se nadaljuje tudi v drugem polčasa, ki pa jo na koncu s tremi danimi in enim prejetim zadetkom v svojo korist zaključijo igralci Majolke.

ŠD LANCOVA VAS – veterani : ŠD POBREŽJE – veterani 4 : 6 (2:4)
Pobrežani so rezultatsko prednost naredili v prvem polčasu, ki so ga dobili s 4 : 2, čeprav so bolj všečno igro prikazali nasprotniki iz Lancove vasi. Drugi se je končal z miroljubnim izidom 2 : 2.

NK VIDEM – veterani : GOSTIŠČE KOZEL – ŠD SELAN 3 : 7 (2:4)
Selani so po porazu v prejšnjem krogu v to tekmo vstopili preveč previdno in premalo konkretno. Streznitev je prišla hitro, saj so domačini prvi povedli. Ko nimaš kaj zgubiti običajno zavore popustijo. V nadaljevanju tako Selani prevzamejo pobudo na igrišču in po malem polnijo mrežo Vidma.

[phpleague id=21 type=table latest=false style=general]

Darko Lah