Liga malega nogometa za pokal občine Videm

Mladi Videmčani so v tekmi z lanskim prvakom ŠD AS pokazali svojo najboljšo predstavo v letošnji ligi. S kolektivno in srčno igro so bili enakovredni v polju. Moči in s tem posledično koncentracije pa jim je zmanjkalo v zaključku tekme, ko so AS-i naredili rezultatsko razliko.

ČLANI – 7. krog – sobota, 04.01.2014

KONSTRUKTERSTVO OSENJAK FRANCI : ŠD POBREŽJE 5 : 7
Pobrežani so se morali presneto potruditi, da so premagali žilave Konstrukterje.

JOE FERNANDES : ŠD ZG. PRISTAVA II 5 : 3 (3:1)
Kdo bo koga, sem napisal v napovedniku kroga. Več zbranosti pri zaključnih strelih so pokazali igralci Joe Fernandesa.

NK VIDEM : ŠD AS 2 : 5
Mladi Videmčani so v tekmi z lanskim prvakom ŠD AS pokazali svojo najboljšo predstavo v letošnji ligi. S kolektivno in srčno igro so bili enakovredni v polju. Moči in s tem posledično koncentracije pa jim je zmanjkalo v zaključku tekme, ko so AS-i naredili rezultatsko razliko.

KLUB R21 : ŠD ZG. PRISTAVA I 4 : 7 (1:5)
Zg. Pristava se je po tej zmagi zavihtela na prvo mesto na lestvici. Tekma je bila polna tempa, preigravanj, prekrškov, simuliranja, živčnosti in posledično izključitve igralca Zg. Pristave. Na koncu se je izkazalo, da je bila to za njih celo prednost, saj so ostali igralci dali več od sebe, kot so v danem trenutku sposobni.

KROVSTVO PETROVIČ – ŠD SELAN : ŠD MAJSKI VRH  3 : 0 (1:0)
BOLJ se je dan prevešal v večer, bolj vroče je bilo na parketu. Rezultatsko boljše so tekmo pričeli Selani, ki jim je uspelo zadetek za vodstvo doseči tik pred koncem prvega polčasa, po lepo izvedenem autu. Igralci Majskega vrha kot da so mojstri preobratov v drugem polčasu, saj uspejo izid izenačit v 19. minuti. Po izenačenju je sledila bolj taktična igra na obeh straneh in čakanje na napake nasprotnika. Ko smo že pričakovali, da se bo tekma končala neodločeno, pa prekinitev tekme. Posredovanje igralca Majskega vrha na nasprotnika v svojem kazenskem prostoru je sodnik ocenil za prekršek in pokazal na kazensko točko. Sledil je besedni napad na sodnika, malo prerivanja in celo udarec v obraz s pestjo , tako, da je sodnik tekmo prekinil.

STRMEC : KMN MAJOLKA 2 : 2 (1:1)
Igralcem Strmca se je res izkazala nepopustljivost do konca, saj jim je izenačujoči zadetek uspelo doseči slabe tri minute pred koncem tekme. Majolki so z dobrim pokrivanjem igralcev preprečili njihovo kombinatorno igro.

EHM TEAM – prosto

[phpleague id=20 type=table latest=false style=general]

VETERANI – 5. krog

NK VIDEM – veterani : KMN MAJOLKA – veterani 3 : 6 (0:4)
Videmski veterani so se dobro upirali favoriziranim igralcem Majolke. Slednji so večino svojega dela opravili že v prvem polčasu, ko so vodili s kar 4 : 0.

GOSTIŠČE KOZEL – ŠD SELAN : ŠD LANCOVA VAS – veterani 4 : 5 (3:3)
Videli smo precej zadetkov, menjavanje v vodstvu, na koncu pa slavje veteranov iz Lancove vasi, ki jim je ustrezala igra Selanov, ki je bila sicer na oko všečna, vendar prepočasna. Tako so se lahko po zapravljenih napadih pravočasno vračali v obrambo in preprečevali izdelane priložnosti za zadetek.

ŠD POBREŽJE – veterani : JOE FERNANDES – veterani 5 : 6 (3:4)
Sanjski začetek tekme za ekipo Joe Fernandes, saj so po približno petih minutah tekme vodilo kar
s 4 : 0. Pobrežani se do izteka prvega polčasa le malo zberejo in znižajo na 3 : 4. Drugi polčas strelsko zopet boljše pričnejo Joe-ji in povišajo na 5 : 3. Pobrežani se ne predajo, znižajo na 4 : 5, celo izenačijo na 5 : 5, vendar v pretirani želji po zmagi naredijo še eno v nizu napak v obrambi, ki jih stane še enega zadetka v njihovi mreži ter poraz s 5 : 6.

[phpleague id=21 type=table latest=false style=general]

 

 

 

Darko Lah