Liga malega nogometa (LMN) Juršinci 2013
Naslov ŠD Rim

V minulih mesecih (od junija do avgusta) je potekala poletna liga malega nogometa v Juršincih pri Ptuju. V LMN Juršinci 2013 je letos sodelovalo 9 ekip, ki so igrale po enokrožnem sistemu »vsak z vsakim«. V ligi so nastopala številna zveneča imena futsala iz celotne vzhodne Slovenije. Že drugo leto zapored je prvo mesto osvojila ekipa ŠD Rim iz Žetal.

V minulih mesecih (od junija do avgusta) je potekala poletna liga malega nogometa v Juršincih pri Ptuju. V LMN Juršinci 2013 je letos sodelovalo 9 ekip, ki so igrale po enokrožnem sistemu »vsak z vsakim«.
V ligi so nastopala številna zveneča imena futsala iz celotne vzhodne Slovenije. Že drugo leto zapored je prvo mesto osvojila ekipa ŠD Rim iz Žetal, ki je letos ligo osvojila brez poraza, z maksimalnim številom točk (24). Drugo mesto je v neposrednem obračunu v zadnjem krogu osvojila ekipa Rokomet.net-Sinonik, tretje mesto pa je pripadlo ekipi Bar Žabica-Zvone team.
Noči pod topoli so prinesle še zadnje dejanje letošnje LMN Juršinci. Najboljše ekipe so prejele zaslužene nagrade, za 1. mesto je ekipa ŠD Rim prejela pokal in 675 EUR, za 2. mesto je ekipa Rokomet.net-Sinonik prejela pokal in 405 EUR, za 3. mesto pa je Bar Žabica-Zvone team prejela
270 EUR in pokal. Plaketo za najboljšega vratarja je prejel Žiga Zupanič (ŠD Rim), laskavi naslov za najboljšega strelca pa je šel v roke Denisu Hrgi (Vinogradništvo Toplak).

Matej Gajser, ŠD Rim:
»Najprej bi pohvalil organizatorja za odlično izpeljano ligo, ki je v celoti minila v športnem duhu in brez incidentov. Uspelo nam je ubraniti lanski naslov, česar smo še posebej veseli. Celotno ligo smo igrali maksimalno skoncentrirani, kar se nam je na koncu obrestovalo. Na tem mestu bi pohvalil vse soigralce za dobre igre in pristop, hkrati pa bi za prikazano pohvalil tudi ostale ekipe. Verjamem, da se vidimo tudi naslednje leto.«

Ob zaključku lige smo za mnenje povprašali še kapetana Rokomet.net-a in soorganizatorja lige Nejca Lovreca:
»Res je, da na začetku nismo pričakovali, da se bomo potegovali za najvišja mesta. Dokazali smo, da se z borbeno igro in kančkom sreče da presenetiti tudi boljše ekipe. Liga je bila v letošnji sezoni zares močna, ekipa ŠD Rim ni imela prave konkurence, ostale ekipe pa smo se »udarile« za drugo mesto. Na osmih tekmah so naši fantje 6-krat zmagali, točko so si razdelili z Bar Žabico, premoč pa so morali priznati igralcem ŠD Rim pri katerem igrajo igralci, ki se lahko pohvalijo z nastopi za slovensko futsal reprezentanco. Letos smo bili srečnejši mi, naslednje leto morda kdo drug. Izkoristil bi priložnost in na tem mestu povabil vse ekipe, ki želijo igrati dober futsal, da se nam »pod topoli« pridružijo v naslednji izvedbi lige 2014.«

Za zmagovalno ekipo ŠD RIM so nastopali: Žiga Zupanič, Tomaž Gajser, Matej Gajser, Vojko Tominc, Simon Krajnc, Robert Železnik, David Škrabl, Marko Vogrinc in Klemen Širec.

Za ekipo Rokomet.net-Sinonik so nastopali: Nejc Lovrec, Uroš Simonič, Denis Ivančič, Mitja Vesenjak, Marko Cebek, Benjamin Strelec, Davorin Bratušek, Rok Berlak in Kristjan Lovrec.

Končna lestvica:
1. ŠD Rim 8 8 0 0 24
2. Rokomet net Sinonik 8 6 1 1 19
3. Bar Žabica – Zvone team 8 5 1 2 16
4. Vinogradništvo Toplak 8 3 2 3 11
5. KMN Mitmau 8 3 2 3 11
6. ŠD Polenšak 8 2 3 2 9
7. FC Ptuj 8 1 3 4 6
8. Bar Kavalo –Hausmart team 8 1 1 6 4
9. Sakušak Puch 8 0 1 7 1