Kvalifikacije za popolnitev 3. SNL-sever
Brežice brez težav odpravile Pohorje

Z zmago so Brežičani naredili velik korak k napredovanju v 3. SNL-sever. Sedaj imajo čas, da se v miru pripravijo na odločilno srečanje z Gerečjo vasjo, katero v sredo čaka obračun s Pohorjem.

V Brežicah je bil odigran 1. kroga kvalifikacij za popolnitev 3. SNL-sever, v katerem sta se pomerila domače Brežice in gostje iz Ruš. Kljub hitremu vodstvu Pohorja, ko je že v 4. minuti domačega vratarja Šepetavca premagal Nemec, pa se domači niso pustili zmesti. Po prejetem zadetku so igrali svojo igro, bili boljši nasprotnik, kar je tudi rezultiralo z izenačenjem v 34. minuti, ko je zadel Kržan. Gostje so tik pred koncem polčasa ostali še brez izključenega Goloba, ki je moral zaradi drugega rumenega kartona pod predčasno prho.
Domači so v nadaljevanju dobro izkoriščali prednost igralca več in prevzeli pobudo nad srečanjem ter goste prisilili v branjenje. Brežičani so v vodstvo prešli v 57. minuti, ko je svoj prvi zadetek dosegel Gatarič. Pohorje je sicer poskušalo, a z igralcem manj to enostavno ni šlo. Dokončen zlom so gostje doživeli v 71. minuti, ko je Gatarič uspešno realiziral 11-metrovko, ob tem pa so Rušani še ostali brez izključenega Jarca. Do konca srečanja bi domači lahko dosegli še kak zadetek, a je ostalo pri 3:1.
S to zmago so Brežičani naredili velik korak k napredovanju v 3. SNL-sever. Sedaj imajo čas, da se v miru pripravijo na odločilno srečanje z Gerečjo vasjo, katero v sredo čaka obračun s Pohorjem.

Brežice, sobota, 20.06.15 ob 18.00: 
BREŽICE 1919 – POHORJE 3 : 1 (1:1)
0:1  Nemec Dejan 4.
1:1 Kržan Miha 34.
2:1 Gatarič Nikola 57.
3:1 Gatarič Nikola 71./11-m
R.K.: Golob Mitja 42., Jarc Rok 70./oba Pohorje
Zapisnik