Kvalifikacije za popolnitev 2. SNL
Drava na povratno tekmo s prednostjo 2 zadetkov

Ptujčani so bili skozi vso srečanje dominantnejši, čeprav so jim Odranci dobro kljubovali in jim povzročali nemalo težav.

Za nami je prva tekma kvalifikacij za popolnitev 2. SNL. Ptujska Drava je na domačem stadionu pred 700 gledalci premagala prvaka vzhodne skupine tretjeligašev, Odrance. Ptujčani so bili skozi vso srečanje dominantnejši, čeprav so jim Odranci dobro kljubovali in jim povzročali nemalo težav. Tekmo sta odločila po gol na polčas. Za 1:0 je na veselje domačih navijačev po slabem izbijanju Jerebica v 11. minuti z volejem zadel Tisaj. Končni rezultat tekme je v 78. minuti po predložku Nastje Čeha z leve strani pred Raduho z glavo postavil rezervist Šalamun in Ptujčanom priigral dva zadetka prednosti pred povratno tekmo v Lipi. Domačini so imeli še nekaj lepih priložnosti tudi za višji rezultat, gostje pa so tekmo odigrali precej preudarno in z veliko truda, a z malo resnimi priložnostmi.
Pred ekipama je torej še en obračun v Lipi, ki bo odigran v sredo, 17.06. ob 17.00, kjer bi sodeč po uspehih odranske ekipe to pomlad utegnilo biti kaj drugače, oz. zanimivo. (Dejan Čurič)

Mestni štadion Ptuj, sobota, 13.06.2015 ob 18.00:
DRAVA PTUJ – ODRANCI  2 : 0 (1:0)
Tisaj 12., Šalamun 78.