Share
Kvalifikacije za popolnitev 2. SNL<br>Vitanest Bilje novi drugoligaš, remi v Beltincih

Kvalifikacije za popolnitev 2. SNL
Vitanest Bilje novi drugoligaš, remi v Beltincih

Za vikend smo že dobili novega drugoligaša. To je z remijem postala ekipa Vitanest Bilje.

Za vikend smo že dobili novega drugoligaša. To je z remijem postala ekipa Vitanest Bilje, ki je obranila prednost zadetka iz 1. srečanja. Dravograjčani so se trudili, a tokrat sreča in znanje nista bila na njihovi strani. Srečanje se je na koncu končalo z najmanj zanimivim rezultatom, 0:0.
Sobota pa je bila rezervirana za prvi kvalifikacijski dvoboj prvakov 3. SNL-vzhod in center. Lušt Beltinci in Bled sta na prvi tekmi remizirala, oba vratarja sta pobrala po eno žogo iz svoje mreže.
Beltinčani so sicer pogumno pričeli prvi kvalifikacijski dvoboj in si po uvodnem pritisku že v 10. minuti priigrali prednost. Po asistenci Roka Ropoša je bil s strelom pod prečnik uspešen, pod vodstvom trenerja Gaborja povsem prerojeni, Mitja Mauko. Toda domače veselje je trajalo borih 9 minut, ko so Blejci izkoristili drugega od dveh protinapadov. Po podaji Remškarja je bil z glavo natančen Pašić. Tekma je bila napeta že v 1. polčasu, o čemer priča dogajanje v 45. minuti, ko je sodnik Obrenović pod predčasno prho poslal domačega branilca Kosija, ki je v 33.minuti na zelenici zamenjal poškodovanega Jana Hartmana. Situacija je naletela na burne proteste, saj Kosi naj ne bi bil sodelujoč v situaciji, zaradi katere je bil kaznovan z rdečim kartonom in s tem prikrajšan za nastop na povratnem dvoboju.
Domačini so sicer v nadaljevanju kljub igralcu manj precej poskušali, imeli svoje priložnosti, a na momente tudi »trepetali« pred svojim golom.
Naposled remi, ki boljše izhodišče pred povratnim dvobojem zagotavlja Blejcem. Kdo se bo torej veselil napredovanja med drugoligaše, bo jasno že to sredo, ko sledi povratni dvoboj v enem najbolj turističnih krajev v Sloveniji.

Sobota, 2. junij 2018 ob 17.00:
LUŠT BELTINCI – BLED HIRTER   1 : 1 (1:1)
Mitja Mauko 10.; Armin Pašić 19.

Sobota, 2. junij 2018 ob 16.00:
DRAVOGRAD AVTO GRUBELNIK – VITANEST BILJE  0 : 0

Sreda, 30. maj 2018 ob 17.00:
VITANEST BILJE – DRAVOGRAD AVTO GRUBELNIK  2 : 1 (0:1)
Kevin Humar 54., Matej Žižmond 71.; Matevž Štruc 29.

Sobota, 6. junij 2018 ob 17.00:
BLED HIRTER – LUŠT BELTINCI 0 : 1 (0:0)
Jernej Tkalec 56.