Krško »na pragu« 1. lige

NK Krško je klub, ki je bil ustanovljen leta 1922 in je po jesenskem delu 2. slovenske nogometne lige »na pragu« prve uvrstitve med najboljša slovenska moštva v svoji 92 letni zgodovini.

NK Krško je  klub, ki je bil ustanovljen leta 1922 in je po jesenskem delu 2. slovenske nogometne lige »na pragu« prve uvrstitve med najboljša slovenska moštva v svoji 92 letni zgodovini.
Če bo Krčanom dejansko uspelo, da se uvrstijo v prvo ligo, bomo videli spomladi. Ampak glede na to, da se je NK Dob že dvakrat odrekel igranju v prvi ligi, je vprašanje ali bo NK Krško pripravljeno na igranje med najboljšimi.
Za razliko od NK  Dob imajo v Krškem primeren stadion za prvo ligo, ampak problem nastane pri financah. Večina ekipe ima službe, nekateri delajo honorarno, so pa v ekipi tudi študentje, zato je NK Krško pravi čudež.
Torej, v Krškem delajo predvsem na mladih in se ne gredo nekega profesionalizma kar je lahko le dobro za ves slovenski nogomet, saj bi lahko v prihodnosti dobili več  podobnih nogometašev kot so Robert Berič, ki je za NK Krško odigral 11 tekem, trenutno pa blesti v avstrijskem prvenstvu kjer je drugi strelec.

David Kerznar