Kljub praznim nabojem proti Dravogradu dovolj za končno 2. mesto

Ekipa Dravograda je bila Odrancem zadnji nasprotnik v letošnjem tekmovanju. In čeprav se je zdelo, da bi tudi tokrat domača ekipa morala zmagati, temu ni bilo tako.

Konec tedna so tretjeligaši zadnjič “odplesali” svoj ples in padel je zastor nad sezono 2012/13. Končno veselje ob naslovu prvaka se je iz Zavrča, ki je v lanski sezoni suvereno opravil s konkurenco, preselilo v Veržej. “Prleki” se po lanski povprečni sezoni veselijo naslova prvaka lige in v rokah držijo vstopnico med drugoligaško konkurenco. Sicer je bil boj za 1. mesto odprt do zadnjega kroga, čeprav zgolj teoretično. Teorija je tokrat “zatajila” in roko na srce, redki so verjeli, da bo Veržej izpustil iz rok 1. mesto. Drugo mesto so si na koncu priigrali odranski fantje in tako v klubsko zgodovino spisali nov velik uspeh kluba v tretjeligaški konkurenci. In če temu dodamo osem zaporednih prvenstvenih zmag, po sila bledem začetku spomladanskega dela, naslov vice prvaka lige pomeni še več. Čeprav v zadnjem krogu, ni šlo vse po načrtih.
Ekipa Dravograda je bila Odrancem zadnji nasprotnik v letošnjem tekmovanju. In čeprav se je zdelo, da bi tudi tokrat domača ekipa morala zmagati, temu ni bilo tako. Igra je bila “v krču”, kar so gostje s pridom izkoriščali in prekinili niz osmih zaporednih prvenstvenih zmag odranske ekipe. Rezultat srečanja je bil 0:4 v korist Korošcev.
Prvih 20. minut gledalci nismo videli nič posebnega. Igra je bila vremenu primerna in posebnega dogajanja na igrišču ni bilo. Gostje so prvič zapretili prek Kovačiča v 23. minuti, Ščančar, ki je tokrat stal med domačima vratnicama je nevaren strel ubranil. Že v naslednji minuti pa tega ni mogel preprečiti, saj so gostje izigrali domačo obrambo, Pavličič pa je neoviran zadel za 0:1.
Nova hladna prha je prišla v 28. minuti, ko so gostje pohiteli v napad po desni strani. Predložek je lepo izkoristil Pešl in pred Ščančarjem zadel za 0:2. V 31. minuti je domača ekipa prek Sreša imela lepo priložnost, za vsaj znižanje zaostanka. Po prekršku je Sreš izvajal prosti strel z roba kazenskega prostora Veršovnika. Strel je sicer lepo odmeril, veselje pa mu je preprečila prečka. V 38. minuti se je tresla tudi prečka domačega gola. V 39. minuti pa je Pešl skorajda zapečatil usodo domačih in po atraktivnem prodoru zadel za 0:3. Prednost se je zdela na videz nedosegljiva, toda Sreš je imel minuto pred koncem polčasa sila lepo priložnost za znižanje izida in morebiten preobrat v drugem polčasu. Po prodoru Žerdina je slednji lepo kombiniral z Raduho, ta pa je s podajo v prazen prostor našel prostega Sreša, ki je iz lepe situacije streljal čez gol in 1. polčas se je zaključil pri visokem vodstvu gostov z 0:3.
Drugi polčas žal ni prinesel čudeža in tudi veliko golov ne. Igra je veliko izgubila na vrednosti, veliko vlogo je odigralo sila soparno vreme. Skozi skoraj ves polčas so bili dominantnejši Korošci, ki so se v 58. minuti prek Gluhoviča veselili še četrtič in popolnoma pokvarili konec spomladanskega dela domačim igralcem in navijačem.
Toda s porazom so se pač morali sprijazniti. Pa čeprav je nekoliko skalil slavje ob koncu sezone, so Odranci osvojili končno 2. mesto na razpredelnici, tudi na račun poraza Beltincev v Rakičanu (4:3). V boju za drugo mesto sta tako bili le še ekipi Odranec in Šmarja, vice prvaka pa je na koncu odločilo medsebojno razmerje zmag in porazov med obema moštvoma, v katerem je bila odranska ekipa boljša (1:1, 1:0).

ODRANCI – KOROŠKA DRAVOGRAD 0 : 4 (0:3)
0:1 Pavličič Rok 24.
0:2 Pešl Anže 28 .
0:3 Pešl Anže 39.
0:4 Gluhovič Aljoša 59.

Dejan Čurić