Jeseničnik za popoln preobrat v Rogatcu

Po tekmi prav gotovo bolje razpoloženi Monsi, katerim je uspel popoln preobrat in pomembne tri točke so ostale v Rogatcu.

Slabih 100 gledalcev je lep in sončen sobotni popoldan namenilo ogledu tekme 8. kroga 3. SNL-sever med domačimi Monsi in gosti iz Lenarta.
Tekmo so bolje odprli gostje in že v 4. minuti povedli preko Brumna Mateja. Kaj kmalu zatem že v 20. minuti slednji povišujejo vodstvo, strelec je bil Burian Miha. Domači se zberejo, nekajkrat tudi nevarno zapretijo proti gostujočim vratom, kar se jim obrestuje v 37. minuti, ko je po slabem izbijanju vratarja Poljanca v polno zadel domači kapetan Peer.
V nadaljevanju spremljamo zanimivo srečanje z napadalno igro obeh moštev. Monsi z izrazito željo po izenačenju, gostje nevarno pretijo predvsem preko razpoloženega Ploja. Slednji je nekajkrat odlično preigraval, a mu je zmanjkalo moči za natančen zaključni strel. V zadnjih dvajsetih minutah z vstopom v igro bivšega kapetana velenjskega Rudarja, Jeseničnika, Rogatčani še posebej motivirani in priložnosti pred gostujočimi vrati se kar vrstijo. Še najlepši dve je zapravil mladi Polajžer, ki se je 2x iz oči v oči srečal z gostujočim vratarjem Poljancem, a je ta obakrat dobro reagiral.
Ključni trenutek srečanja se je zgodil v 69. minuti, ko je iz prostega strela iz kakšnih dvajsetih metrov lepo nameril Jeseničnik in pustil Poljanca praktično brez možnosti za reakcijo. Izenačujoči zadetek je vlil domačim dodatne moči in v 86. minuti po lepi akciji slednjih, Peer postavlja končni rezultat tekme 3:2.
Po tekmi prav gotovo bolje razpoloženi Monsi, katerim je uspel popoln preobrat in pomembne tri točke ostajajo v Rogatcu. Lenartčani niso razočarali. Predvsem v fazi napada so bili venomer nevarni, a je v obrambnih vrstah nekajkrat močno “zaškripalo” in navsezadnje je to bil razlog izgubljene tekme…tekme, ki je skoraj že bila dobljena.

MONS CLAUDIUS – AJDAS LENART  3 : 2 (1:2)
0:1 Brumen Matej 4.
0:2 Burian Miha 20.
1:2 Peer Samo 37.
2:2 Jeseničnik Aleš 69.
3:2 Peer Samo 86.

B. Krklec