Share
Impresiven jubilej – Nanijevih 1000 tekem

Impresiven jubilej – Nanijevih 1000 tekem

Igralec nogometnega kluba NK Pragersko, ki igra v 1. ligi MNZ Ptuj, Nani Franc Matjašič, je pred sobotno tekmo s strani predsednika MNZ Ptuj in podpredsednika Nogometne zveze Slovenije, magistra Stanka Glažarja in podpredsednika MNZ Ptuj, Fredija Kmetca, prejel plaketo za izjemen jubilej – 1000. tekmo v članski kategoriji.

Igralec nogometnega kluba NK Pragersko, ki igra v 1. ligi MNZ Ptuj, Nani Franc Matjašič, je pred sobotno tekmo s strani predsednika MNZ Ptuj in podpredsednika Nogometne zveze Slovenije, magistra Stanka Glažarja in podpredsednika MNZ Ptuj, Fredija Kmetca, prejel plaketo za izjemen jubilej – 1000. tekmo v članski kategoriji. »Nani je legenda«,je povedal Glažar, tako kot igralec, trener, športni delavec, kot novinar in televizijec, je dal velik prispevek slovenskemu nogometu.
Nani Franc Matjašič, kljub rosnim »60.« letom, še naprej vztraja in je navdih ter vzornik mnogim mlajšim športnikom. Nogomet preprosto moraš imeti rad, tako kot ga ima Nani, pa čeprav je moral v 40-tih letih igranja skozi dobre in slabe čase, tudi poškodbe in še kaj drugega. V svoji dolgoletni karieri je tako rekoč zaigral na vseh nivojih v Slovenji, od prve lige do zadnje amaterske lige. Nosil je barve trinajstih klubov, tako doma kot v tujini. Ob tem pa je bil vseskozi aktiven tudi kot športni delavec, novinar in televizijec, ki je nogometu posvečal posebno pozornost. Organiziral je prve slovenske nogometne oskarje »Naj N«, dolgo časa produciral in vodil edino televizijsko nogometno oddajo »Naj N Nogometni studio«, ki je bila kar nekaj let udarna oddaja na programu TV3, vodil športno redakcijo na Žurnalu in ustanovil prvi slovenski športni tednik za mlade – Športne novice. Pod njegovo taktirko smo v Sloveniji tudi prvič videli atraktivno tekmovanje Free kick. Zadnjih nekaj let pa vodi in igra za slovensko nogometno Art reprezentanco, ki uspešno nastopa na svetovnih prvenstvih umetnikov Art Foooball in je tudi podpredsednik svetovne zveze. Aktivno deluje, kot član izvršnega odbora MNZ Ptuj in kot član mednarodne komisije pri Nogometni zvezi Slovenije. Kljub vsemu pa je zvest ostal zelenici in igri z žogo namenil lep del svojega življenja.

»Pripadla nam je velika čast. Član našega kluba, Nani Franc Matjašič, prejel plaketo za impresiven jubilej – 1000 tekmo v članski kategoriji. Dosežek, ki ga uspe doživeti le peščica nogometašev na svetovnem nivoju. Nani, v ponos nam je, da si del naše nogometne družine, iskrene čestitke!« je dodal direktor nogometnega kluba Pragersko, Matic Mohorko.

»Trenutek, ki ga nisem načrtoval. Prišel je tako hitro skozi čas, da se ga pravzaprav sploh ne zavedam. 1000 tekem. Teh 1000 tekem ni samo mojih, delim jih z vsemi, s katerimi sem ta štiri desetletja igral. Ne najdem besed, s katerimi bi se vsakemu posebej rad zahvalil. Za vsak gol, vsako podajo, vsak faul in vsako spodbudno besedo, ki me je gnala tako daleč. Preprosto in zares iskreno iz srca. Hvala vam! Ko pa priznanje prejmeš še iz rok tistih, ki jih zares ceniš in spoštuješ, je to veliko več, kot si zares pričakoval«, nam je zaupal slavljenec Nani Matjašič.
Čeprav se je nogometna sezona že končala, pa Nanija čaka še svetovno nogometno prvenstvo Art football v Moskvi, kjer bo kot kapetan slovenske reprezentance Art football team Slovenija, vodil naše fante k novim podvigom.