Share
Humane zvezdice navdušile v Šentjerneju

Humane zvezdice navdušile v Šentjerneju

Humane zvezdice ali Art Fooball team Slovenija, so v sredo zaigrale na velikem humanitarnem turnirju “Odprimo srce – za najmlajše – za vrtec” v Šentjerneju.

Humane zvezdice ali Art Fooball team Slovenija, so v sredo zaigrale na velikem humanitarnem turnirju “Odprimo srce – za najmlajše – za vrtec” v Šentjerneju. Domačini so se izkazali kot izvrstni organizatorji in gostitelji. V akciji so zbrali sredstva za najmlajše in ček predali vrtcu v Šentjerneju za nakup didaktičnih sredstev za najmlajše. Varovanci trenerja Oskarja Drobneta so se odlično izkazali in najprej remizirali (0:0) z močno ekipo Sindikata slovenskih železničarjev, nato pa premagali še domačo ekipo Šentjerneja s 6:1. Strelci za Humane zvezdice so bili Miro Todosovski, Denis Toplak, Borut Semler 2x in Nani Matjašič 2x. Odličen je bil tudi tretji polčas, v katerem smo izvedeli vse skrivnosti o najbolj pomembni dolenjski zadevi – cvičku.

Vragolije Todosovskega
Najbolj vroč pevec zahodnega Balkana, Miro Todosovski, je navdušil na nogometni predstavi v Šentjerneju, kjer je slovenska reprezentanca umetnikov Art Football team Slovenija zaigrala na humanitarnem turnirju “Odprimo srce – za otroke – za vrtec”. Miro je dosegel pravi “evrogol” in prejel aplavz na odprti sceni. V ekipi je prvi zaigral tudi “radijec – Radio 1” Miha Deželak in prikazal odlično fizično pripravljenost. Slovenska art reprezentanca bo pred odhodom na svetovno nogometno prvenstvo, ki bo od 2. do 12. junija v Moskvi, odigrala še eno srečanje v Beogradu, kjer se bo v veliki humanitarni tekmi pomerila z umetniki iz Srbije.

V sredo še spektakel v Beogradu
Slovenska nogometna art reprezentanca bo sredo gostovala v Srbiji, kjer se bo v Beogradu pomerila z istoimeno reprezentanco srbskih umetnikov. Tekmo bo ob 20. uri in bo imela humanitarni značaj, saj se bodo zbirala sredstva hudo bolnega Miloša Stefanoviča, ki mora na operacijo ledvic. Tekmo si bodo ogledali tudi člani naše ambasade v Beogradu, na čelu z ambasadorjem Vladimirjem Gasparičem.
»Z veseljem smo prejeli povabilo srbske reprezentance, pa čeprav smo z njimi tudi v skupini na svetovnem prvenstvu, ki bo v začetku junija v ruski prestolnici. Gre za veliko prijateljstvo med reprezentancama in tudi za velik humanitarni dogodek. Hkrati pa bo to tudi odlična generalka pred svetovnim nogometnim prvenstvom v Moskvi,« pravi kapetan ekipa in predsednik Art Football teama Slovenija, Nani Matjašič.

Ekipa v Šentjerneju:
Strgar, Filekovič, Budič, Gušti, Todosovski, Ademovič, Deželak, Semler, Matjašič, Švajncer, Štefanič,Krklec, Legčević,Toplak, Novak
Selektor: O. Drobne
Predstvanik: E. Gorenc