Goliada Vorija za konec jesenskega dela in 1. mesto po polovici sezone

Varovanci trenerja Rajbarja so tudi za konec jesenskega dela rutinsko opravili z nasprotnikom in tako po tekmi zasluženo nazdravili jesenskemu uspehu. Poglejmo, kaj se je dogajalo na igrišču.

Minuli konec tedna so bile odigrane tekme zaostalega 4 .kroga 3. SNL-vzhod in odranska ekipa je jesenski del zaključila kar na “domačem” terenu. Za domač odranski teren namreč že dve tekmi velja igrišče v Lipi. Gostje so bili tokrat južni sosedje iz Bistrice. Kljub meglenemu in mrzlemu nedeljskemu popoldnevu se je v Lipi zbralo, upamo si trditi, tudi nekaj čez 350 ljubiteljev žogobrca. Varovanci trenerja Rajbarja so tudi za konec jesenskega dela rutinsko opravili z nasprotnikom in tako po tekmi zasluženo nazdravili jesenskemu uspehu. Poglejmo, kaj se je dogajalo na igrišču.
Uvodoma je domača ekipa vse niti igre prevzela v svoje roke in nemudoma zagospodarila na igrišču. Veliko podaj je bilo namenjenih najboljšemu strelcu to jesen, Gostanu. Čeprav je večina priložnosti ostala neizkoriščena, pa je bil prav Gostan na delu sredi 7. minute.

1:0 Vori 7./11-m
Gostan je v kazenskem prostoru domačih sprejel žogo, pri tem pa ga je na nedovoljen način zaustavil Jerebic in sodnik Mileta je nemudoma pokazal na belo točko. Uspešen izvajalec je bil Vori Rok in sledilo je domače vodstvo z 1:0.

2:0 Botjak 11.
Če smo bili Gostana v večini jesenskega dela vajeni tresti mreže, pa se je tokrat izkazal v vlogi odličnega podajalca. Tudi drugi zadetek je padel po njegovi zaslugi, saj je po dolgi žogi odlično pobegnil obrambi gostov, natančneje Škofiču in se kar naenkrat sam znašel pred Vučkom. Na drugi strani ga je odlično spremljal Botjak in sledila je nesebična podaja Gostana, Botjaku pa po “dolgotrajnem postu” zadetek za 2:0.

V 19. minuti je imel Gostan po odlični asistenci Botjaka na nogi povišanje vodstva in če mu žoga pred golom Vučka ne bi nerodno odskočila, bi se uresničilo povišanje vodstva. Žal je priložnost splavala po vodi. V 23. minuti so do priložnosti prišli tudi gostje. Možnost znižanja vodstva je imel Žugelj, ki pa ni izkoristil priložnosti 1 na 1 – natančneje povedano, mladi Raduha mu je strel odlično ubranil. V 25. minuti sledi nov poskus Gostana, ki je več kot očitno poleg vseh podaj na obračunu želel tudi zadeti. Strel s 25m je bil sicer odlično odmerjen, toda Vučko je bil na mestu. V 43. minuti je na sredini igrišča prišlo do trčenja med Raduho Patrikom in Novakom. Vpletena sta predčasno zapustila zelenico. Novak jo je odnesel z buško na glavi, Raduha pa z zlomljenim nosom in počeno arkado. Oba trenerja sta bila prisiljena v menjavi, na domači strani je Raduho predčasno zamenjal Miha Ivanič. V 45. minuti je imela odranska ekipa kar dve priložnosti, da zmagovalca potrdi že v 1. delu igre. Najprej je Vučko ubranil strel Vugrinca z 20m, takoj zatem pa je po kotu Matjašca z glavo poskušal Jerebic, Vučko je sicer žogo s težavo odbil, Gostan pa je z atraktivnim vložkom poskušal zadeti, toda žoga je krenila čisto malo mimo vrat gostov. Prvi polčas se je tako zaključil pri vodstvu Odrancev.
V drugem polčasu se slika na igrišču pravzaprav ni spremenila. Domačini so imeli še naprej več od igre. Gostan je imel v 49. minuti novo priložnost. Prodor je končal s strelom, Vučko pa je bil ponovno na mestu.

3:0 Vori 57.
V 57. minuti je bil na delu ponovno dvojec Gostan-Vori. Sledila je dvojna podaja obeh igralcev, Vori pa je lepim pol-volejem žogo poslal mimo Vučka in še tretjič zatresel bistriško mrežo.

4:0 Vori 60.
Zgolj tri minute zatem je dvojec udaril še enkrat. Podajalec ponovno Gostan, ki je ponovno pobegnil gostujoči obrambi, strelec pa Vori za končnih 4:0.

Bistričani domačega vodstva do konca 90. minute niso uspeli niti ublažiti, odranska ekipa pa je tekmo brez težav pripeljala do konca in se veselila novih treh točk, ki so pomenila tudi naslov jesenskega prvaka lige.

In če so nogometaši bili na delu 90 minut, je bil trener Rajbar Marjan po tekmi na delu 92. minut!!! Ker je izgubil stavo z igralci (v zadnjih 4 tekmah doseči vsaj 10 točk), je moral na pot proti domu v Rakičan iz Lipe kreniti kar peš! Marjan je to tudi pogumno uresničil in bil že tekom tekme nagrajen s prisrčnim aplavzom publike. Za pešpot je porabil uro in 32 minut.

Dejan Čurič