Golgeter turnir zmagovalcev zimskih lig
Loka Okrepčevalnica Gajšek najboljša – GALERIJA

Za nami je uspešno izpeljan Golgeter turnir zmagovalcev zimskih futsal lig, ki smo jih medijsko pokrivali. Moštva so prikazala izjemne partije, ki marsikoga niso pustile ravnodušnega.

Za nami je uspešno izpeljan Golgeter turnir zmagovalcev zimskih futsal lig, ki smo jih medijsko pokrivali. Moštva so prikazala izjemne partije, ki marsikoga niso pustile ravnodušnega. Priča smo bili vsemu kar sodoben futsal prinaša – od preigravanj, domiselnih akcij, prekrasnih zadetkov, odličnih obramb, do rahlih konfliktov in kaj je najpomembnejše, brez poškodb. K temu so veliko pripomogli igralci sami pa tudi sodnika Zahovič in Kmetec.
V velikem finalu sta se pomerili ekipi, ki sta na turnirju prikazali največ. Na eni strani Loka Okrepčevalnica Gajšek z izrazitimi futsalerji, na drugi strani Računovodstvo Štern z igralci velikega nogometa. Kljub nekoliko slabši fizični pripravljenosti, pa so fantje iz Loke znali unovčiti svoje futsal izkušnje. Edini zadetek, vreden naslova, je za Loko dosegel slovenski futsal reprezentant Matjaž Vojsk. Šterni so vse do konca poizkušali premagati Lokinega vratarja Peperka, zato imeli nekaj priložnosti, a jim je za izenačenje zmanjkalo nekaj sreče, predvsem pa časa. Naslov je tako zasluženo romal v roke Loke Okrepčevalnice Gajšek, ki je dejansko prikazala največ.
Pokale in priznanja najboljšim je podelil župan občine Podčetrtek, g. Peter Misja. Loka Okrepčevalnica Gajšek je tako prejela prehodni pokal in pokal za 1. mesto, prve tri ekipe pa so ob pokalih prejele tudi denarne nagrade opremljevalca športne opreme Puma. Najboljši strelec turnirja je postal Primož Gajšek iz zmagovalne ekipe, za najboljšega vratarja pa je bil izbran Zoran Videčnik iz Računovodstva Štern.
Ob koncu gre zahvala vsem akterjem, ki so na kakršenkoli način prispevali k izvedbi turnirja in povabilo na ponovno snidenje prihodnje leto.

GOLGETER TURNIR – PODČETRTEK 2013

Povezava do galerije
(Če bi kdo želel slike v izvirni velikosti, naj kontaktira 051 332 100 – Peter Prašnički)

REZULTATI

Skupina A:
LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK
Vojsk Matjaž, Gajšek Primož, Pangerl Filip, Hrovatič Gašper, Hrovatič Aljaž, Iskrač Gregor, Peperko Tomislav, Zatler Boštjan, Kupec Blaž

LAVANTE CAFE
Stegne Jure, Obrovnik Jožef, Hrušman Miha, Horvat Aljaž, Čerenak Jernej, Obrovnik Urban, Bulf Anejc, Frelih Goran, Arh Matevž, Stegna Anže, Lukič Marko, Rudan Miran

RAČUNOVODSTVO ŠTERN
Videčnik Zoran, Korošec Andraž, Avguštin Tomaž, Vengust Rok, Hren Goran, Bečaj Rok, Jelenko Tadej, Šket Borut, Iršič Gregor

Lestvica skupine A:
Loka Okrepčevalnica Gajšek 2 – 6 točk
Računovodstvo Štern 2 – 3
Lavante Cafe 2 – 0

Skupina B:
ARGENTINA
Poredski Aleš, Marot Aleš, Vrabl Aleš, Prah Andrej, Plahuta Mitja, Peček Marko, Repinc Damir

ŠD RIM
Zupanič Žiga, Vogrinc Marki, Sirec Klemen, Gajser Matej, Železnik Robert, Krajnc Simon, Tominc Vojko, Gajser Tomaž

ŠD AS EUROAVTO
Čuš Aleksander, Vtič Marko, Merc Damijan, Pernek Gorazd, Železnik Martin, Železnik Jure, Vodušek Blaž

Lestvica skupine B:
Argentina  2 – 6 točk
ŠD Rim 2- 3
ŠD AS Euroavto  2 – 0

Razpored tekmovanja:
LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK – LAVANTE CAFE 4 : 1 (0:0)
Hrovatič Aljaž 3x, Hrovatič Gašper; Čerenak Jernej 

V prvem srečanju sta obe ekipi pokazali veliko mero čvrstosti in borbenosti. Bolje so pričeli pri Lavante Cafe, ki so povedli, a ko so se v Loki Okrepčevalnici Gajšek spravili na delovno temperaturo, je prišlo do preobrata, ki sta ga zrežirala brata Hrovatič. Aljaž je dosegel tri, enega pa je dodal Gašper, za suvereno zmago 4:1.


ARGENTINA – ŠD RIM   2 : 1 (0:0)
Marot Aleš, Vrabl Aleš; Železnik Robert

Prvi polčas med Argentinci in Rimljani se je končal z nepopularnih 0:0 in brez izrazitih priložnosti. V nadaljevanje so bolje vstopili Argentinci, ki so povedli preko Marota. Za prednost dveh zadetkov je poskrbel Vrabl, tik pred koncem srečanja pa je častni zadetek za Rimljane dosegel Železnik Robert.


LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK – RAČUNOVODSTVO ŠTERN  3 : 0
(1:0)
Gajšek Primož 2x, Iskrač Gregor

Loka je svoje drugo srečanje v skupini proti Računovodstvu Štern pričela veliko bolj angažirano kot prvo. Povedli so po nekoliko srečnem zadetku Gajška, s katerim so se otresli pritiska. Imeli so še nekaj zrelih priložnosti za povišanje vodstva, a ostalo je le pri teh. Proti koncu so se prebudili tudi Šterni, a brezuspešno.
V nadaljevanju sta obe ekipi prikazali veliko mero živčnosti, debelejši konec pa so potegnili Šterni, ki so prejeli še dva zadetka in na koncu morali priznati poraz 3:0. Loka je tako postala prvi polfinalist.

ARGENTINA – ŠD AS EUROAVTO  3 : 2 (1 : 0)
Marot Aleš 2x, Vrabl Aleš; Pernek Gorazd, Vtič Marko

Prvi polčas je minil v popolni dominanci Argentine, ki je vseskozi pritiskala na vrata AS-ev. Na odmor so odšli s prednostjo zadetka, ki ga je dosegel Marot.
V drugem polčasu je AS-om uspelo z dvema zadetkoma preobrniti rezultat in vse je kazalo na veliko presenečenje, a so se Argentinci še pravočasno prebudili ter z zadetkoma Marota in Vrabla znova povedli ter vodstvo zadržali do konca. Tako so ob Loki postali drugi polfinalisti.


LAVANTE CAFE – RAČUNOVODSTVO ŠTERN  2 : 3* (1:1, 1:0)
Bulf Anejc; Vengust Rok
* – po kazenskih strelih

Stari znanci R. Štern in Lavante Cafe so se pred srečanjem prijateljsko pozdravili, a po prvem sodnikovem žvižgu so vse moči in misli usmerili v zmago. To srečanje je neposredno odločalo o drugem polfinalistu, ki se bo pomeril z Argentino. Polčas se je končal z vodstvom Lavante Cafeja, zadetek pa je dosegel Bulf. V nadaljevanju ritem ni padel, Šterni pa so uspeli izenačiti. Eni kot drugi so želeli priti do, a o končnem zmagovalcu so odločali kazenski streli, v katerih so bili uspešnejši Šterni.

ŠD RIM – ŠD AS EUROAVTO  3 : 1 (1:0)
Železnik Robert, Vogrinc Marko, Gajser Matej; Železnik Martin

Tudi srečanje med Rimom in AS-i je neposredno odločalo o še zadnjem polfinalistu. Prvi polčas je postregel z dinamično igro, od katere so nekaj več imeli Rimljani in na odmor odšli z minimalnim vodstvom.
Tudi v nadaljevanju so več pokazali Rimljani, ki so se s končnih 3:1 uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z Loko. 


Polfinale:

ARGENTINA – RAČUNOVODSTVO ŠTERN  2 : 5 (0:2)
Vrabl Aleš 2x; Hren Goran, Korošec Andraž 2x, Vengust Rok, Avguštin Tomaž

Prvo polfinalno srečanje se je pričelo po željah Računovodstva Štern, ki je s pristopom nekoliko presenetilo Argentino. Ta je sicer imela pobudo, zadetke pa so dosegali Šterni, ki so na odmor odšli s prednostjo 0:2.
Drugi polčas so Argentinci v želji po izenačenju pričeli z vratarjem v polju. Pričelo se je obleganje vrat, a so Šterni s fantastično borbenostjo rezultat ne samo obranili, ampak celo povišali in na koncu zmagali s 5:2.

ŠD RIM – LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK  1 : 4 (0:1)
Gajser Matej; Gajšek Primož 2x, Hrovatič Gašper, Pangerl Filip

Izjemno kvalitetno je bilo drugo polfinalno srečanje. Čvrste obrambe niso dovoljevale napak, zato tudi ni bilo nekih izrazitih priložnosti. Loka je povedla po odlično izvedeni akciji ob prekršku, ko je zadel Gajšek. Tudi drugi zadetek je dosegel Gajšek, ko je izkoristil zmedo pred vrati in žogo potisnil v mrežo. Na 3:0 je povišal Hrovatič, kateremu je odlično podal strelec prvih dveh zadetkov Gajšek. Za 4:0 je zadel Pangerl, častni zadetek za Rimljane pa je dosegel Gajser.

Tekma za 3. mesto
ARGENTINA – ŠD RIM  5 : 4* (1:1, 1:0)
Vrabl Aleš, Tominc Vojko
* – po kazenskih strelih

V tekmi za 3. mesto je Argentina po težkem boju po kazenskih strelih premagala ŠD Rim. Vsaki od ekip je pripadel po polčas, več sreče pri kazenskih strelih pa so imeli Argentinci.

Finale
RAČUNOVODSTVO ŠTERN – LOKA OKREPČEVALNICA GAJŠEK  0 : 1 (0:1)
Vojsk Matjaž

Kris
Foto: Peter Prašnički