Fužinar v 2. polčasu zlomil odpor Žalca

V Ravnah na Koroškem, mestu kjer domuje vodilno moštvo Štajerske lige, tudi tokrat nič novega. Domači so tudi tokrat zmagali in to predvsem po zaslugi dobrega drugega polčasa.

V Ravnah na Koroškem, mestu kjer domuje vodilno moštvo Štajerske lige, tudi tokrat nič novega. Domači so tudi tokrat na igrišču prevladovali, predvsem v drugem polčasu in predvsem po zaslugi izvrstnega trenerja in igralca Nika Podvinskega, ki je že od samega vstopa v igro v 46. minuti dal vedeti, da bo tekma šla povsem v drugo smer, kot pa je to kazalo po prvem polčasu. Zlasti je k temu preobratu prispeval s svojimi bogatimi prvoligaškimi izkušnjami, ob enem pa tudi dokazal, da je svoje moštvo med zimskimi pripravami, skupaj s sodelavci, izvrstno kondicijsko pripravil, kar so tokrat dokazali predvsem v drugem polčasu.
Domači so tudi tokrat v tekmo krenili zelo podjetno, čeprav so tudi gostje skozi cel prvi polčas prikazali zelo dobro predstavo in s tem dokazali, da niso bili po 21. krogu zaman uvrščeni v zgornji del lestvice. Na prvo priložnost in tudi do vodstva domačih ljubljencev, je kakšnih 250 gledalcev čakalo do 9. minute, ko je do žoge po napaki gostov prišel domači igralec Stočko in po hitrem protinapadu lepo zaposlil Jurajo, ki se je kar naenkrat sam znašel pred vrati Rozmana, tako da mu ni bilo težko poslati žoge mimo njega in povesti domače v vodstvo z 1:0.
Toda kot, da bi ta zadetek domačim spodrezal krila, so gostje že v naslednjem napadu, po zelo dobro izvedenem napadu ter lepem predložku, izenačili. Orešnik je iz desne strani podal do kapetana Brgleza, ki je lepo zadel vrata nemočnega Ažmana.
V 13. minuti še ena lepa priložnost za goste. Po napaki domače obrambe je s kakšnih desetih metrov Vodovnik neovirano zelo slabo streljal mimo vrat. Že čez dve minuti nova lepa priložnost za Žalec po strelu Marina, a se je izkazal Ažman. Nato pa v 19. minuti znova velika napaka domače obrambe, tako da prostemu Vodovniku ni bilo težko zadeti vrata domačih za zasluženo vodstvo 1:2.
Po tem pa je bilo vse do 35. minute obdobje brez pravih resnih priložnosti na obeh straneh, v tej minuti pa napaka igralca Žalca Mohorka, ki je igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Pri domačih je odgovornost za enajstmetrovko prevzel Kovačič in neubranljivo zadel vratarjev zgornji desni kot. Že v naslednji minuti nova lepa priložnost za domače, in sicer po lepi podaji Juraje do Ovčarja, katerega strel pa je v tej priložnosti odlično postavljeni vratar Rozman lepo obranil. To pa je bilo tudi vse kar smo videli v prvem polčasu, tako da so igralci obeh moštev na odmor odšli z miroljubnih 2:2.
V drugem polčasu pa, kot že zgoraj omenjeno, povsem nov veter v domači obrambi po zaslugi izvrstnega Podvinskega, ki je med polčasom zamenjal Graceja in tako je domača obramba postala veliko bolj kompaktna, posledično s tem pa so tudi ostale linije v sistemu domačih igralcev začele veliko boljše funkcionirati. Ker pa so gostje vse svoje karte stavili na obrambo, z željo doseči za njih zelo pomembno točko na vročem terenu na Ravnah, ki bi jim zagotovo lahko veliko pomenila v njihovem lovu na zelo pomembno peto mesto, ki še vodi v višji rang, si domači vse do 71. minute niso ustvarili prave resne priložnosti. V tej minuti pa kot za domače, ki ga je izvrstno v svojem stilu izvedel Podvinski do Ovčarja, ki mu s kakšnih petih metrov z glavo ni bilo težko zadeti za 3:2.
Nato pa v 78. minuti nov zelo lep predložek Podvinskega do Juraje, ki je zelo lepo zadel s prve s kakšnih desetih metrov. V 80. minuti nova hitra akcija domačih prek Celnerja in Stočka, lep strel slednjega, a tudi lepa obramba Rozmana. Že v naslednji minuti velika napaka v žalski obrambi, in sicer sta dva njihova zadnja igralca zgrešila žogo, svoja vrata je ob tem zapustil tudi Rozman, a je bil Stočko hitrejši od njega, ga rutinirano prelisičil in tako zadel prazna vrata gostov za zasluženo vodstvo domačih s 5:2.
Tako so igralci Fužinarja znova lepo razveselili svoje pristaše in zadržali lepo vodstvo osmih točk pred njihovim glavnim “konkurentom” za prvo mesto Štajerske lige v tej sezoni, sosedom Dravogradom, s katerimi se bodo pomerili še v zadnjem krogu.

Niko Podvinski, trener in igralec Fužinarja: »Še ena od tekem v zadnjem času katero smo si sami otežili. Po solidnem začetku in vodstvu smo se ustavili ter začeli delati napake, za kar smo bili kaznovani z dvema zadetkoma. Imeli smo veliko težav ob nasprotnikovih prekinitvah, ker smo bili premalo odločni in agresivni. V zaključku prvega polčasa pa smo se zbrali in uspeli izid izenačiti. V drugem polčasu smo zaigrali tako kot znamo in dosegli tri zadetke ter prišli do zelo pomembne zmage v boju za prvo mesto.«

FUŽINAR – ŽALEC    5 : 2 (2:2)
1:0 Juraja Mitja 9.
1:1 Čapelnik Andrej 10.
1:2 Vodovnik Lovro 19.
2:2 Kovačić Denis 35./11-m
3:2 Ovčar Gregor 71.
4:2 Juraja Mirko 77.
5:2 Stočko Peter 81.

 

 

Damjan Tomšič