Fužinar upravičil vlogo favorita

V športnem parku v Šoštanju se je ob ne najbolj obiskani tekmi s strani domačih navijačev začel šaleško-koroški dvoboj z minuto molka v spomin na nekdanjega odličnega nogometaša, a žal veliko prerano preminulega Željka Spasojeviča.

V športnem parku v Šoštanju se je ob ne najbolj obiskani tekmi s strani domačih navijačev začel šaleško-koroški dvoboj z minuto molka v spomin na nekdanjega odličnega nogometaša, a žal veliko prerano preminulega Željka Spasojeviča, ki je v svoji dokaj bogati karieri kar nekaj svojih zadnjih nogometnih sezon odigral v dresu domačega Šoštanja.
Takšen je bil potem tudi sam začetek te tekme vse do 11. minute, ko so gostje prišli do svoje prve priložnosti na tej tekmi, in sicer po izvrstni podaji Stočka do Juraje, pri čemer se je slednji sam znašel iz oči v oči z domačim vratarjem Murnom, a slabo zaključil, tako da Murn pri tem strelu ni imel težkega dela. V 13. minuti po odličnem preigravanju Ovčarja v robu kazenskega prostora prekršek nad slednjim, a glavni sodnik Fras se ni odločil za več kot očitno enajstmetrovko in ocenil, da je bilo to zunaj kazenskega prostora, tako da je gostom ostal le prosti strel, ki pa se je končal s strelom Stočka preko gola. Nato že v 16. minuti nova odlična priložnost za goste, in sicer dober strel Rotovnika z glavo po odličnem predložku Stočka z desne strani.
V 17. minuti pa že prvi zadetek na tej tekmi po veliki napaki Murna, ki ga je po zgrešeni podaji gostujočega napadalca žoga preskočila, tako da Ovčarju ni bilo težko spraviti žoge v prazno mrežo. V 19. minuti pa skorajda edina priložnost domačinov na tej tekmi, ko se je Rednak nenadoma sam znašel pred vrati Ažmana, ki pa ga je žoga zadela v obraz. Prišlo je do njegove poškodbe in posledično je bila tekma v tem času za dobrih pet minut prekinjena. Potem pa v 28. minuti nova odlična priložnost za Fužinar po zelo dobrem preigravanju in lepi podaji Juraje na polovici polovice domačega terena do Celnerja na levo stran, se je slednji odločil z nekje dvajsetih metrov in po njegovem odličnem strelu je žogo zaustavil prečnik. Nato so gostje znovič ogrozili Murna tudi v 34. minuti, znova po zelo dobrem preigravanju in lepi podaji Juraje, ki je bil zelo razpoložen za igro. Lepa priložnost za Kovačiča, ki se je sam znašel pred domačimi vrati, a je tokrat odlično posredoval Murn. Polčas se je tako zaključil z minimalnim, a več kot zasluženim vodstvom gostov s Koroške, ki so dokazali, da so zelo dobro pripravljeni dočakali začetek spomladanskega dela prvenstva.
Tudi drugi polčas se je začel podobno kot prvi, z otipavanjem na obeh straneh brez pravih priložnosti. Tako smo na prvo pravo priložnost in gol na 0:2 čakali do 57. minute, ko je po lepi potezi, poleg Juraje najbolj razpoloženega za igro v tej tekmi, Stočka, nekdo od domačih igralcev v kazenskem prostoru igral z roko. Stočko je sam prevzel odgovornost za strel z bele točke in brez težav premagal Murna.
Že čez tri minute pa že nova enajstmetrovka, tokrat za domačine in po strelu Vasiča z bele točke znižanje zaostanka Šoštanjčanov na 1:2. Nato pa zelo zadržana igra na obeh straneh. Gostje kot, da so se zadovoljili z minimalnim vodstvom in tako posledično ni bilo pravih priložnosti vse do 78. minute, ko je Ovčar odlično preigral dva domača branilca, da jima ni ostalo drugega, kot da ga zaustavita s prekrškom. Tako so gosje s to potezo Ovčarja in ponovno realizacijo enajstmetrovke Stočka prišli do popolnoma zasluženega vodstva 1:3.
To pa je bilo praktično tudi vse kar smo videli na tej tekmi, tako da lahko to tekmo zaključimo s splošnim mnenjem, da so bile v prvem polčasu v ospredju zgrešene priložnosti gostov, v drugem pa tri realizirane enajstmetrovke ter zmaga gostov, ki so na krilih zelo lepega obiska svojih navijačev s Koroške svojo tako imenovano »koroško nogometno pravljico« podaljšali že na 40. tekmo odkar ne vedo za poraz.

Josip Vugrinec, trener Šoštanja: »Zaslužena zmaga Fužinarja. Vidi se, da je moštvo v celoti zelo dobro pripravljeno na spomladanski del prvenstva in, da zdrži na tem nivoju zelo soliden tempo skozi vseh 90 minut tekme. Imajo zelo dobro zasedena vsa igralna mesta v enajsterici svojega moštva, zato jim želim več kot zasluženo napredovanje v višji rang tekmovanja. Vesel sem, ko vidim tako zelo dobro organiziran klub kot je Fužinar in sredino z izkazanim interesom za nogomet.«

Niko Podvinski, trener Fužinarja: »Tekma se je odvijala po mojih pričakovanjih. Bila je trda, borbena in dokaj gledljiva. Mi smo odigrali tako kot smo se dogovorili in mislim, da smo zasluženo zmagali. Imeli smo več od igre, ter tudi priložnosti smo imeli več. Šoštanj se je pokazal kot dokaj agresivno moštvo, ki bo zelo neugoden nasprotnik na svojem igrišču. Vesel sem dobrega starta v spomladanski del prvenstva in bi mojim fantom čestital za lepo zmago v gosteh.«

ŠOŠTANJ – FUŽINAR 1 : 3 (0:1)
0:1 Ovčar Gregor 17.
0:2 Stočko Peter 54./11-m
1:2 Vasić Dragan 57.11-m
1:3 Stočko Peter 74.

Damjan Tomšič