Rezultati 23. kroga Štajerske lige
Fužinar prvak, ostali rezultati na roko Žalca

Z remijem v Dravogradu je postalo jasno, da je tri kroge pred koncem naslov prvaka osvojil ravenski Fužinar.

V edinem nedeljskem srečanju sta se v Dravogradu domača Koroška Dravograd in Lenart razšla z remijem 0:0. Oboji so pokazali željo po zmagi, a je v zaključkih akcij izostala realizacija. Z delitvijo točk je postalo jasno, da je tri kroge pred koncem naslov prvaka osvojil ravenski Fužinar, ki ima pred Dravograjčani neulovljivih 10 točk prednosti.
Ravenčani so svoje delo na gostovanju v Zrečah opravili z odliko. S suvereno igro so kontrolirali srečanje in niti v enem trenutku njihova zmaga ni bil pod vprašanjem. Rezultat 0:5 pove vse o razmerju moči na igrišču.
Peca je v Pesnici iskala pomembne točke v boju za 5. mesto, a na koncu izgubila s kar 7:2. Za ključni trenutek tekme zagotovo lahko rečemo, da se je zgodil v 26. minuti, ko je bil pri Črnjanih izključen Tušek. Z igralcem manj enostavno niso mogli konkurirati razigranim domačinom, ki so tako prišli do gladke zmage.
Brez pomembnih točk je ostal tudi Mons Claudius, ki je na gostovanju v Rušah izgubil z 2:1. Pohorje, ki sicer nima več možnosti za napredovanje, je kljub temu dokazalo, da se bo do konca prvenstva borilo po svojih najboljših močeh. So pa gostje srečanje pričeli bolje in že v 4. minuti povedli. Domači so se po zaostanku hitro pobrali in najprej v 10. minuti rezultat izenačili, nato pa v 42. minuti iz 11-metrovke prešli v vodstvo. 2:1 je tudi bil rezultat polčasa, ki pa se v nadaljevanju ni več spreminjal. Kljub temu, da so domači v 54. minuti ostali brez izključenega Javornika, pa so rezultati uspeli obraniti in se na koncu veseliti zmage.
Slovenj Gradec je v domačem srečanju uspel priti do 5. zmage v prvenstvu, saj so s 3:1 uspeli premagati Kovinar iz Štor. Domači so bili skozi vseh 90 minut boljši nasprotnik, imeli srečanje in rezultat pod nadzorom, zato so na koncu zasluženo slavili.
Največ je v tem krogu z zmago proti direktnemu konkurentu, in ob porazu ostalih ekip, ki se borijo za 5. mesto, pridobil Žalec. A rezultat 0:1 ob polčasu, ni dal slutiti takšnega razpleta. Premor je očitno domačinom dobro del, saj so v nadaljevanju rezultat preobrnili v svojo korist in povedli z 2:1. Vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj so gostje le dve minuti kasneje izenačili in remi držali vse do 85. minute, ko je domačinom, s svojim drugim zadetkom, zmago priigral Dolinar. Z novimi tremi točkami se je Žalec prebil na 5. mesto.
Radlje so v domačem srečanju kljub zaostanku ob polčasu, prišle do pričakovane zmage nad Šoštanjem. V nadaljevanju so strnili svoje vrste, zaigrali precej bolje in z dvema zadetkoma prišli do zmage z 2:1.
Zapisniki 23. kroga ŠNL

[phpleague type=fixture id=251] [phpleague id=9 type=table latest=false style=general]