Fužinar po zaostanku do visoke zmage

Vsi domači ravenski navdušenci so pred tekmo čakali na nov zadetek svojih ljubljencev že 284 minut, kar se nam je vsem zdelo skoraj nemogoče, glede na to kako superiorni so v letošnji sezoni.

V Ravnah na Koroškem se je tudi tokrat pričakovala zanimiva nogometna tekma, kajti oba tekmeca sta bila primerna zato, da so gledalci kljub pridnemu barvanju pirhov, v dokaj lepem številu prišli na to zanimivo nogometno tekmo. Pa še vreme se je po dokaj skisanem dopoldnevu uredilo kot smo si vsi lahko samo želeli. Vsi domači ravenski navdušenci so pred tekmo čakali na nov zadetek svojih ljubljencev že 284 minut, kar se nam je vsem zdelo skoraj nemogoče, glede na to kako superiorni so v letošnji sezoni. Predvsem poškodbe so prispevale k temu, da je prišlo tudi pri vodilnih v tej Štajerski ligi do veliko manj blesteče serije zadnjih treh tekem, v katerih so iztržili samo dve točki. Tako so tudi to tekmo začeli brez dveh zelo pomembnih igralcev, in sicer Rotovnika ter še vedno najboljšega strelca Štajerske lige, kljub njegovi odsotnosti skoraj štirih zadnjih tekem, Ovčarja. Tudi gostje so pripotovali v Ravne brez dveh pomembnih igralcev, Križnika ter Borštnarja.
Ko je tokrat dokaj nezanesljiv sodnik Pahole dal začetni znak tekme, se je v prvih petih minutah dalo opaziti, da imajo domači rahlo terensko pobudo. Tako je v 2. minuti Stočko lepo poskusil s strelom s 40 metrov, a je bil vratar gostov Urh na mestu. Že v 6. minuti pa po dokaj sumljivem prekršku domačega branilca nad napadalcem Štor z zadetkom Pižirja 0:1, ki se je najboljše znašel po prostem strelu v kazenskem prostoru domačih. Domače je ta zadetek zelo načel, saj se nikakor niso več našli vse do 34. minute, tako da je bilo v teh slabih 30-ih minutah igre zelo malo dobrega nogometa, saj so tudi gostje z vso močjo čuvali to minimalno vodstvo. Nato pa je v 34. minuti na sredini igrišča žoga prišla do Stočka, ki je hitro in zelo natančno z lepo podajo zaposlil Jurajo, ki se je sam z desne strani znašel pred Urhom in ga na velemojstrski način natančno lobal in spravil žogo v mrežo za 1:1. Že v naslednji minuti lep strel Plaznika z 20 metrov, a tudi lepa obramba Urha. V 42. minuti lep strel Grizolda s kakšnih 35 metrov za malo mimo vrat. V 44. minuti pa nova hitra akcija domačih. Okrog 20 metrov od gostujočih vrat je Plaznik lepo našel prostega Stočka, ki je zelo rutinirano zadel za drugi gol domačih na tej tekmi. To pa še ni bilo vse v prvem polčasu, saj je že v naslednji minuti sledil pravi evrogol domačega trenerja in igralca Podvinskega. S kar dobrih 40 metrov je zadel nebranjen Urhov levi kot in s tem zagotovo sam pri sebi obudil spomine na njegove evrogole iz najboljših časov, ko je s takšnimi projektili z lahkoto premagoval tudi prvoligaške vratarje.
Zaradi zelo dobrega in učinkovitega zaključka domačih igralcev v prvem polčasu, so vsi domači ljubitelji nogometa komaj čakali tudi na drugi polčas in si želeli še kakšnega zadetka več domačih strelcev. Na to pa jim ni bilo treba čakati prav dolgo, saj je v 54. minuti Urh storil veliko napako s samostojnim preigravanjem pred svojimi vrati, a mu je žogo dokaj hitro prestregel Plaznik, kateremu ni bilo težko zadeti prazne mreže za več kot zasluženo vodstvo domačih 4:1. Nato zopet obdobje, ko je žoga več ali manj prevladovala na sredini igrišča, vse do 69. minute, ko je zopet prišlo do nesporazuma v zadnji vrsti obrambe Kovinarja. Žoga je tako zopet prišla do Plaznika, ki je lepo zadel s kakšnih 16 metrov nebranjen del Urhove mreže. Nato spet vse do 87. minute brez pravih resnih priložnosti na obeh straneh. V tej omenjeni minuti pa zopet lepa hitra akcija domačih, v kateri je žoga prek Plaznika ter Stočka prišla do dobro postavljenega Glavaka, ki je z kakšnih 10 metrov lepo zadel vrata Urha. Že čez dve minuti, se pravi v 89. minuti, pa še zadnji, sedmi, gol na tej tekmi tokrat zelo dobro razpoloženih domačih napadalcev. In sicer je bil spet režiser te akcije Stočko, preko katerega je žoga prišla do najmlajšega igralca v domači postavi Vezovnika, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti.
Tako so domači po majhni črni seriji treh tekem brez zmage in brez zadetka, le prišli zopet do tiste prepoznavnosti, ki jih krasi že zelo lepo obdobje.

Niko Podvinski, trener in igralec Fužinarja: »Po treh tekmah brez doseženega zadetka smo šli v tekmo, da ga čim prej dosežemo. Vendar se tekma ni začela po naših željah, saj smo že na samem začetku prejeli zadetek, kateri nas je nekoliko zmedel in nato naslednjih 30 minut nismo pokazali tistega kar smo se dogovorili v slačilnici. Ko pa smo končno dosegli gol, pa je igra in realizacija stekla, ter smo s tem pokazali, da še vedno znamo igrati nogomet, ter tudi zabijati gole. Ekipa iz Štor se je v prve pol ure pokazala kot zelo trd nasprotnik.«

Peter Stočko, igralec Fužinarja: »Po malo slabšem uvodu v drugi del sezone nam je končno uspelo odigrati kot znamo. Sama igra v nadaljevanju prvenstva niti ni bila tako slaba, smo pa imeli dosti smole. V zadnjem krogu smo proti vedno dobremu nasprotniku iz Štor prikazali igro, ki nas krasi že zadnji dve leti. Z optimizmom nadaljujemo prvenstvo, katerega želimo končati na prvem mestu.«

FUŽINAR – KOVINAR ŠTORE 7 : 1 (3:1)
0:1 Pižir Daniel 6.
1:1 Juraja Mitja 34.
2:1 Stočko Peter 44.
3:1 Podvinski Niko 45.
4:1 Plaznik Uroš 54.
5:1 Plaznik Uroš 69.
6:1 Glavak Matej 87.
7:1 Vezovnik Marko 89.

 

 

Damjan Tomšič