Rezultati 18. kroga Štajerske lige
Fužinar deklasiral Štore

Vodilni Fužinar je tokrat znova dokazal zakaj je prepričljivo na 1. mestu.

Vodilni Fužinar je tokrat znova dokazal zakaj je prepričljivo na 1. mestu. V srečanju, za katerega smo pričakovali, da bo precej bolj izenačeno, so povsem nadigrali ekipo Kovinarja iz Štor in ga porazili z visokih 7:1. Gostje so sicer srečanje pričeli odlično in v 6. minuti celo povedli. Vodstvo so držali dobre pol ure, v zadnjih 10-ih minutah prvega polčasa pa prejeli kar tri zadetek in srečanje je bilo praktično odločeno. V nadaljevanju so imeli domači popoln nadzor nad tekmo ter še 4x premagali gostujočega vratarja Urha.
Sosedski derbi v Dravogradu je pričakovano pripadel domači ekipi, ki je brez večjih težav premagala goste iz Slovenj Gradca s 5:1. Dravograjčani so večino dela opravili v 1. polčasu, ko je Hudobreznik s klasičnim hat-trickom poskrbel za prednost 3:1. Tudi v 2. polčasu so več od igre imeli domači, ki so z dvema zadetkoma poskrbeli še za izdatnejšo zmago.
Kot smo napovedali se je v Lenartu bil pravi boj za nove točke. Prvi polčas je minil brez zadetkov, so pa gledalci prišli na svoje v nadaljevanju. Domači so v vodstvo prešli v 73. minuti, ko je za 1:0 zadel Leopold. Videti je bilo, da bodo domači prišli do minimalne zmage, a jim je to v 85. minuti preprečil Pisanec, ki je Limbušanom priigral točko.
Peca je po kar nekaj sušnih krogih znova okusila slast zmage. Sam začetek srečanja je pripadel Rogatčanom, ki so v uvodnih minutah prisilili domače v branjenje. Plod takšne igre je bilo vodstvo v 17. minuti, ko je za 0:1 zadel Krivec. Črnjani so kar nekaj časa rabili, da so vzpostavili ravnotežje in ko je v 34. minuti Kotnik izenačil, je Peca veliko lažje zadihala. Drugih 45 minut je bilo izjemno živahnih, priložnosti pa so si sledile tako na eni, kot na drugi strani. Bolj se je srečanje bližalo h koncu, bolj so vajeti igre prevzemali domači. Za pogumnejšo igro so bili nagrajeni v 86. minuti, ko je Zec zapečatil usodo gostov in svoji ekipi priigral prepomembno zmago.
Čeprav je bilo za pričakovati, da Radeljčani ne bi smeli imeti večjih težav z Žalčani, pa so po tekmi lahko celo zadovoljni, da so iztržili točko. Gostje so se za tekmo očitno dobro pripravili in bili povsem enakovredni, če ne za odtenek celo boljši. Prvi zadetek na srečanju je padel v 2. polčasu, ko je Žalčane v 49. minuti v vodstvo popeljal Naprudnik. Gostje so vodstvo držali vse do 82. minute, ko je domačinom točko priigral Gostenčnik.
Šoštanj nadaljuje s svojim nizom zmag. Tokrat so v domačem srečanju z minimalnih 1:0 premagali Pohorje. Izjemno izenačeno srečanje, je enako kot v Rogatcu, odločil zadetek, ki ga je dosegel Celcer. S tretjo zaporedno zmago so se Šoštanjčani povsem približali ekipam v sredini prvenstvene razpredelnice.
Izjemno zanimivo je bilo tudi v Pesnici, kjer je domača ekipa utrpela še tretji zaporedni poraz. Vse pomembno se je zgodilo v 2. polčasu, ki so ga bolje pričeli domači. Ti so v 48. minuti z zadetkom Nerata povedli ter to vodstvo držali vse do zadnjih 15 minut, nato pa so nerazumljivo padli in gostje so to spridoma izkoristili. Najprej so v 75. izenačili na 1:1, nato pa tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom še enkrat premagali domačega vratarja Lovreca in prišli do zmage z 1:2.
Zapisniki 18. kroga Štajerske lige

[phpleague type=fixture id=246] [phpleague id=9 type=table latest=false style=general]