Futsal pokal Terme Olimia

V Podčetrtku je vse nared za finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer se bodo za naslov pokalnega prvaka merili FC Litija, KMN Dobovec Trgovine Jager, KMN Oplast Kobarid in KMN Sevnica.

V Podčetrtku je vse nared za finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer se bodo za naslov pokalnega prvaka merili FC Litija, KMN Dobovec Trgovine Jager, KMN Oplast Kobarid in KMN Sevnica.

Pokal Terme Olimia, polfinale – sobota, 08.03.
FC LITIJA – KMN DOBOVEC TRGOVINE JAGER (15.00)
KMN OPLAST KOBARID – KMN SEVNICA (17.00)

FINALE – nedelja, 09.03. ob 19.00

Želja – naslov
Primož Zorč je prav gotovo ob Miletu Simeunoviču (FC Litija) zagotovo najbolj izkušenj igralec na tem turnirji. Lani je bil globoko razočaran po nesrečnem porazu Oplast v polfinalu pokala proti FC Bronxom, zato je to pot še toliko bolj odločen, da se prebije do naslova. »Dobro smo trenirali in se pripravljali. Kot vsi klubi imamo tudi mi težave, a sedaj je to potisnjeno na stran, naredili bomo vse, da osvojimo ta pokal!«

 

Prva ovira Oplasta sliši na ime KMN Sevnica, ekipi sta se v tej sezoni merili že dvakrat, oboji so slavili na domačem terenu. 36-letni Zorč, igral je tudi v Italiji in Rusiji, verjame, da je s soigralci boljši od konkurence. »Vem, da bodo Sevničani močno motivirani. V igri je lov na lovoriko, poleg tega so zadnjo tekmo proti nam izgubili. A naš motiv bo večji, zato se bomo uvrstili v finale,« sklene Zorč.

Sevničani dobro vadili
26-letni Matej Kranjčevič je standardni član zasedbe Mitje Jonteza. »Dobro smo trenirali zadnji teden. Mislim, da smo se zelo dobro pripravili na Oplast, ki nas je na zadnji tekmi ugnal.« Kranjčevič se tekme veseli, tudi zato ker bodo imeli Sevničani bučno podporo s tribune.

»Napovedan je cel avtobus glasnih navijačev. Poleg tega je Sevnica tako blizu, da bo prišlo še več naših zvestih navijačev.« Pot do finala bo težka: »Čaka nas trda in zahtevna tekma, za preboj v finale pa se bo treba stepsti na parketu!«

Dobovec bi ponovil leto 2013
Ekipa Dobovca Trgovin Jager je doživela precej sprememb, Marko Peček pa kljub temu računa, da se bodo dobro kosali z Litijo: »Veseli smo, ker smo izpolnili zadane klubske cilje. Želeli smo na finalni turnir pokala ter obstanek v 1. SFL. A še nismo rekli zadnje.« V polfinalu pokala vas čaka stari znanec Litija. »Lani so jih ugnali. Tudi letos upamo na presenečenje, lažje pa nam bo z zvesto publiko. Želim si, da se v velikem številu zberejo v Podčetrtku.«

 

Reprezentant Gašper Vrhovec bo v dresu Litije naskakoval novo lovoriko. »Želimo si, da se pokal vrne k nam, a bo zelo težko. Pozorni in previdni moramo biti že v polfinalu, kjer smo se lani opekli. Sicer pa je glavni favorit za naslov Oplast,« poudarja Vrhovec, ki je izvrstno formo z evropskega prvenstva prenesel tudi v klubski dres.

D.P./futsal.si