Finalni turnir ZL Krško
Zmagala ekipa KPŠ

Minulo soboto se je v dvorani OŠ Leskovec odvilo še sklepno dejanje Zimske lige Krško. Potekal je finalni turnir osmih najboljših ekip lige.

Minulo soboto se je v dvorani OŠ Leskovec odvilo še sklepno dejanje Zimske lige Krško. Potekal je finalni turnir osmih najboljših ekip lige. Iz vsake izmed dveh skupin smo dobili po 4 ekipe, ki so se na finalu pomerile po sistemi A1-B4, A2-B3, A3-B2 in A4-B1. Tako smo dobili 4 četrtfinala, 2 polfinala in na koncu še finale, kot zadnja tekma lige.
Finalni turnir smo začeli malo prej kot po navadi, in sicer ob 14.00. Prva tekma turnirja je pripadla ekipama KPŠ in Velika vas, ki je bila na koncu malo presenetljivo prva v skupini A. Tekma je bila izenačena skozi vse srečanje, oboji pa so izkoristili po eno priložnost in tako se je tekma po rednem delu končala z rezultatom 1:1. Sledili so streli iz 6-metrov, kjer so bili uspešnejši KPŠ-jevci.
Druga četrtfinalna tekma je potekala med ekipo Podkop in ŠRD Veliko Mraševo. Ekipa Podkop oz. bolj znano kot ŠD Koprivnica je hitro povedla. Prednost enega zadetka je držala skozi celotno srečanje, vendar le do zadnje minute, ko so borbeni Mraševci poravnali izid in si izborili »penale«. Več športne sreče pri izvajanju je imela ekipa ŠRD Veliko Mraševo in si tako drugo leto zapored priigrala polfinalni nastop.
Sledila je tekma med ekipo Okbolz selo ljubavi in Agencijo Punkt. Favorizirana ekipa Selo ljubavi si je po dobri igri priborila že lepo prednost 3:0, vendar je Agencija Punkt dobro igrala z vratarjem v igri in dvakrat zabila, vendar je za kaj več kot rezultat 3:2 zmanjkalo časa in tako se je veselila ekipa Okbolz selo ljubavi.
Zadnja četrtfinalna tekma je potekala med ekipo ŠD Veliki Podlog, ki si je nastop na finalu zagotovila prav z zmago v zadnjem kolu, in ekipo Udine, ki je suvereno zasedla vrh skupine B in bila tako favorit obračuna. To so Udine dokazale tudi na igrišču in z rezultatom 2:0 odpravile Podložane in tako smo dobili še zadnjega polfinalista.
Prvo polfinale se je križalo s prvo in tretjo tekmo in tako smo videli tekmo med ekipo KPŠ in Okbolz selo ljubavi. Marsikdo je tekmo že pred začetkom označil kot finale pred finalom in tudi igra je upravičila ta naziv. Videli smo res nekaj lepih potez na obeh straneh ter tudi nekaj vratnic, na koncu pa se je po rednem delu tekma končala z rezultatom 2:2 in sledili so streli iz 6-metrov. Pri ekipi KPŠ se je izkazal vratar Govekar, ki je obranil prva dva poizkusa in tako se je ekipa KPŠ-ja veselila finala po vsega štirih strelih.
Druga polfinalna tekma se je odvila med ekipo ŠRD Veliko Mraševo in ekipo Udine. Po nekaj zapravljenih priložnostih na obeh straneh, se je tekma končala z rezultatom 1:1. Tako smo bili priča še četrtim strelom iz 6-metrov na šestih tekmah. Vendar ekipa Mraševega je tokrat naletela na razpoloženega vratarja Golobiča, ki je suvereno obranil prav vse tri strele in prinesel svoji ekipi finale.
Finalna tekma se je tako odvila med KPŠ-jem in ekipo Udine. Po malce zadržanem začetku so prvi zadeli igralci KPŠ-ja. Iz lepe akcije iz kota je zadel Krnc. Nato je sledilo nekaj napadov na vsaki strani in še v prvem polčasu je uspelo ekipi Udin po lepem protinapadu izenačiti. Natančen je bil Mirkac. Sledil je drugi polčas, v katerem so malo prednjačili igralci KPŠ-ja in tako tudi 4 minute pred koncem srečanja uspeli povesti z 2:1. Po lepo izpeljanem pol protinapadu je bil uspešen Kos. Ekipa Udin je proti koncu poskušala tudi z vratarjem v polju, vendar se rezultat do konca srečanja ni spremenil. Tako smo dobili nove zmagovalce Zimske lige Krško, in sicer ekipo KPŠ.
Prva ekipa finala je prejela prehodni pokal, pokal in denarno nagrado 250 €, drugo uvrščena ekipa Udine pa pokal in nagrado v višini 100 €. Najboljša strelca lige sta bila letos kar 2 in to z osmimi zadetki Matic Plankar in Matic Zakšek, najboljši vratar pa prihaja iz zmagovalne ekipe, in sicer Denis Govekar.
Organizator lige MŠZP, bi se rad zahvalil vsem ekipam za sodelovanje, naslednjo zimo pa se bomo zopet borili za prehodni pokal Zimske lige Krško. (G.U.)

Finalni turnir, 07.03.2015
14:00 1/4 finale VELIKA VAS – KPŠ 1 : 1 (3:4)
17:35 1/4 finale PODKOP – ŠRD VELIKO MRAŠEVO 1 : 1 (3:4)
18:10 1/4 finale OKBOLZ SELO LJUBAVI – AGENCIJA PUNKT 3 : 2
18:45 1/4 finale ŠD VELIKI PODLOG – UDINE 0 : 2
19:20 1/2 finale KPŠ – OKBOLZ SELO LJUBAVI 2 : 2 (4:2)
19:55 1/2 finale ŠRD VELIKO MRAŠEVO – UDINE 1 : 1 (1:2)
20:40 finale KPŠ – UDINE 2 : 1

1.mesto KPŠ
2.mesto UDINE

Najboljši strelec lige: Matic Plankar in Matic Zakšek
Najboljši vratar lige: Denis Govekar