Finale članskega pokala MNZ Maribor
Dravograd šele po izvajanju 11-metrovk do naslova

Vsi, ki so pričakovali lahko zmago Dravograjčanov, so bili po tekmi enotnega mnenja, da bi lahko zmagali tudi domači, saj so zmagovalca določile 11-metrovke.

Finale članskega pokala MNZ Maribor v Dobrovcah, med domačo ekipo in Dravogradom, si je ogledalo približno 150 gledalcev, ki so s prikazanim lahko bili zadovoljni. Omeniti velja, da Dobrovce tekmujejo v 1. MNZ Maribor, Dravograd pa v 3. SNL-vzhod. Vsi, ki so pričakovali lahko zmago gostov, so bili po tekmi enotnega mnenja, da bi lahko zmagali tudi domači, saj so zmagovalca določile 11-metrovke.
Že iz samega ogrevanja se je videlo, da so bili domači igralci bolj motivirani kot gostje, pa čeprav je šlo za finale pokala. Je pa to na nek način razumljivo, saj so igrali na domačem igrišču in proti ekipi, ki tekmuje v dve ligi višjem rangu tekmovanja. Ta zagnanost pa ni bila opažena na igrišču v prvem polčasu. Gostje so bili veliko več pri žogi, bolj kombinirali, a si zaključnih strelov niso priigrali. Prvi so resneje zapretili v 37. minuti domači, ko je po izjemni podaji iz desne domači napadalec Roselito Knuplež lepo meril z glavo. Že premaganega gostujočega vratarja je rešilo stičišče vratnice in prečke.
Hitro za tem smo priča nepisanega pravila, ko je domači igralec Bežig na sredini igrišča izgubil žogo, gostje so izvedli hiter proti napad in prišli v vodstvo. Za tem je sledilo nekaj nabijanja na obeh straneh. Temu nabijanju je naredil konec domači napadalec Goran Gajič, ki je prišel do žoge ob robu igrišča kakšnih 30 m od gola. Odločil se je za solo akcijo, preigral 3 gostujoče igralce in z lepo odmerjenim strelom v krajši kot premagal gostujočega vratarja. Sledilo je veselje na tribuni in sodnikov pisk za konec prvega polčasa.
V začetku drugega polčasa so pobudo prevzeli Dobrovčani, kot da jim je izenačujoči zadetek dal nov zagon. Gostje so postajali vse bolj nervozni in jezo spravljali na sodnika. Res je, da je bila kakšna odločitev nerazumljiva, vendar v nobenem trenutku ni bila odločilna. A kljub temu, so gostje imeli priložnost za novo vodstvo, ko iz kakšnih 7m uspejo, ob refleksnem posredovanju domačega vratarja, v 60. minuti zadeti le vratnico.
Že je tekla 75. minuta tekme, ko domačinom vidno začno pojenjati moči. Posledica tega je še bolj skoncentrirana obramba in protinapad iz katerega so izredno nevarni. Približno v 80. minuti gostje z globinsko dvojno podajo izigrajo domačo obrambo, sam se pred vratarjem Tutić Elvisom pojavi Pavlič Rok, ga preigra in mirno žogo pospravi v mrežo za vodstvo. Po tem zadetku tribuna potihne in le največji navijači Dobrovc so še verjeli v izenačenje. Še pred izenačenjem velja omeniti, izredno izveden prosti strel gostov, ko je žogo v prečko poslal gostujoči kapetan Aljoša Gluhovič. Sledila je 88. minuta in izenačenje, ko je z glavo izjemno lep zadetek dosegel Alen Durakovič. Tribune ponovno oživijo, sodnik pa po nekaj trenutkih s piskom označi konec tekme.
Rezultat po 90-ih minutah je bil 2:2, kar je pomenilo izvajanje 11-metrovk. Pri tem izvajanju so bili uspešnejši-srečnejši gostje in tako postali pokalni zmagovalci. Pri domačih igralcih ni bilo čutiti pretiranega razočaranja (morda celo več pri navijačih, ki so bentili nad sodnika in čutili pokalni naslov), saj so se zavedali, da so s srčno borbo dokazali, zakaj je nogomet tako zanimiv.
Sledilo je podeljevanje medalj, pokalov in veselje ob pijači in glasbi.

DOBROVCE – KOROŠKA DRAVOGRAD    6 : 7* (2:2, 1:1)
0:1 Pešl Anže 38.
1:1 Gajić Goran 44.
1:2 Pavličič Rok 76.
2:2 Duraković Alen 84.

* – po 11-metrovkah

Andro