Finale članskega pokala MNZ Celje
Šmartno z odličnim 2. polčasom do pokalne lovorike

Dobrih 10 minut je Šmartno potrebovalo, da je rezultat s tremi zadetki obrnilo v svojo korist.

Dobrih 200 gledalcev se je zbralo na zaključni tekmi pokala MNZ Celje. Tekmo so bolje odprli domači nogometaši in predvsem preko razpoloženega Drofenika nevarno pretili gostom.
V 15. minuti se je po lepi globinski podaji Jančiča sam pred vratarjem Jesenkom znašel Drofenik in rutinirano poentiral za 1:0. Gostje v nadaljnjih trenutkih prvega polčasa izgledajo nekako zmedeno, nezainteresirano, kar domači izkoriščajo in si s kombinatorno igro priigrajo kar nekaj lepih priložnosti. V 45. minuti, po lepem predoru Debelaka, je žogo na gol črti v mrežo potisnil povsem sam Asllanaj. Navdušenje pri domačih “fanih” in vse je kazalo na pokalno lovoriko slednjih.
Lepa popotnica domačih za nadaljevanje, a je polčas poslužil gostujočemu strategu Drobnetu, da je ubral pravo taktiko in v nadaljevanju gledamo povsem drugo podobo gostov. Ti so prevzeli terensko pobudo in na krilih razpoloženega mladega Saramatija od 55. do 67. minute 3x zadeli v polno in preobrnili rezultat sebi v prid. Najprej je iz roba kazenskega prostora z lobom domačega vratarja Jesenka premagal Dobnik, izenačil je z natančnim strelom iz prostega strela kapetan Kolenc, piko na i pa je z zmagovitim zadetkom z glavo pristavil Podbrežnik.

Šmarje pri Jelšah, 28.05.14 ob 17.30: 
NK ŠMARJE PRI JELŠAH – NK ŠMARTNO 1928   2 : 3 (2:0)
1:0 Drofenik Jure 15.
2:0 Asllanaj Burim 45.
2:1 Dobnik Žan 55.
2:2 Kolenc Matej 60.
2:3 Podbrežnik Dejan 67.

 

Rezultati polfinala

Rezultati 2. kroga

Rezultati 1. kroga

 

 

Bruno Krklec