Estradniki pred svetovnim prvenstvom gostujejo v Spodnji Polskavi

Moskva letos gosti tretje svetovno nogometno prvenstvo umetnikov in glasbenikov. Edinstven dogodek, ki bo pod isto streho z veliko humanitarno akcijo za pomoč hudo bolnih otrok, so poimenovali »Art-Footbal 2013«.

Moskva letos gosti tretje svetovno nogometno prvenstvo umetnikov in glasbenikov. Edinstven dogodek, ki bo pod isto streho z veliko humanitarno akcijo za pomoč hudo bolnih otrok, so poimenovali »Art-Footbal 2013«.
Med 16-timi ekipam iz celega sveta, so si letos nastop na tem največjem umetniško nogometnem tekmovanju zagotovili tudi Slovenci. Na prvenstvu, ki bo potekalo v Moskvi od 2. do 12. junija bodo igrali v skupini D, kjer so še Nizozemska, Izrael in Ukrajina. V nadaljnje tekmovanje oziroma v polfinale pa vodi le prvo mesto v skupini. Okostje ekipe sestavljajo ekipa SLO POP ROCK TEAM-a, ki bo tokrat okrepljena s članom zlate generacije, nekdanjim reprezentantom Đoni Novakom in legendarnim kapetanom Maribora Grego Židanom, ki je zaigral kar za tri reprezentance (Jugoslavijo, Hrvaško in Slovenijo). Za Češko bo nastopil nekdanji zvezdnik Juventusa Pavel Nedved, tudi Brazilci imajo skritega asa v rokavu, saj pravila tekmovanja dovoljujejo, da v vsaki reprezentanci lahko nastopita dva bivša nogometaša.
Svetovno prvenstvo bosta odprli gostiteljica Rusija in Anglija. »Slovenske estradne zvezde« čaka prvo srečanje 4. junija na stadionu Torpeda proti Nizozemski, drugi obračun bo 6. junija na stadionu Kryla Sovetov proti Ukrajini, zadnjo tekmo v skupini pa igrajo 8. junija proti Izraelu. Polfinalne tekme so na sporedu 10. junija, veliki finale, ki bo na stadionu Torpeda v Moskvi, pa bo na sporedu 11. junija ob 17. uri z neposrednim televizijskim prenosom, ki bo šel kar v dvanajst držav. Selektor slovenske estradne reprezentance je Slaviša Stojanovič, odličen glasbenik in nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance. Med imeni nogometašev so Magnifico, Pidži, Vili Resnik, Tone Košmrlj – Pop Design, Janez Nared, Peter Lovšin, Miro Todosovski, Rafel Zupanc, Jože Potrebuješ – Čuki in mnogi drugi, barve bistriške občine pa bo v Moskvi branil mestni svetnik, nekdanji nogometaš in glasbenik, tv voditelj, novinar in producent Franc Nani Matjašič.
Ob nogometu bodo tudi vsak dan veliki koncerti, Slovenci se bodo predstavili na svojem velikem koncertu sredi Moskve, v Gorky parku, 5. junija, ko bodo ruskemu občinstvu zaigrali Pero Lovšin, Magnifico in drugi, osrednji gost dneva pa bo legendarni pop zvezdnik skupine Smokie, Chris Norman. Na glasbenem festivalu, ki bo trajal vse dni prvenstva bodo nastopili tudi ABBA, Uriah Heep, Riccardo Fogli, Emir Kustirca, Thomas Anders in mnogi drugi umetniki. Zadnji dan pa bodo na zaključni prireditvi, na velikem gala koncertu Eduard Streltsov stadiona, nastopili vsi udeleženci prvenstva. Nogometno prvenstvo in festival je podprla tako ruska vlada, kot vlada Moskve, nogometna zveza Rusija in Fifa ter direkcija dobrodelnih programov STARCO.
Slovenska estradna reprezentanca bo pred odhodom v Moskvo gostovala tudi v Spodnji Polskavi, kjer se bo v sredo, 15. maja ob 17:30 uri v memorialni tekmi v spomin na ustanovitelja nogometa v tem kraju, pomerila z veteransko ekipo Spodnje Polskave, za katero bo zaigral tudi bistriški župan dr. Ivan Žagar. Delegacija obeh ekip bo pred tekmo položila cvetje na grob Srečka Juriča. Vstopnine ne bo, zato ste vabljeni vsi ljubitelji nogometa in zabave.