Enostavno šampionsko

Srečanje drugega kroga kvalifikacij za UWCL, ki je bilo pri dobrih 34 stopinjah Celzija in ga je na stadionu v Petrovcu, spremljalo približno 50 gledalcev, med njimi kar nekaj slovenskih navijačev, so prekmurske igralke odigrale vrhunsko ter slavile z zanesljivih 4:0 (1:0).

Srečanje drugega kroga kvalifikacij za UWCL, ki je bilo pri dobrih 34 stopinjah Celzija in ga je na stadionu v Petrovcu, spremljalo približno 50 gledalcev, med njimi kar nekaj slovenskih navijačev, so prekmurske igralke odigrale vrhunsko ter slavile z zanesljivih 4:0 (1:0).

Za srečanje je trener Bojan Jančar izbral enako enajsterico, kot na prvem srečanju, tako so, na solidno pripravljeno zelenico Športnega objekta v Petrovcu, stopile Tanja Vrabel, Ivana Vrdoljak, Manja Rogan, Staša Špur, Tjaša Tibaut, Špela Kolbl, Ivana Bojčić, Valentina Stipančević, Monika Conjar, Andreja Nikl in Mateja Zver. Na svojo priložnost so na klopi za rezerve počakale Sara Nemet, Andreja Gaber, Jasmina Zelko, Urška Kozar, Špela Rozmarič, Melani Jelen in Anja Prša.

Prekmurke so tudi današnje srečanje, ki ga je vodila sodniška trojka Vesna Budimir (CRO), Lidija Kraljić (CRO) in Sanja Rudović (MNE), začele odlično in že v drugi minuti je bila, po odličnem predložku Manje Rogan, za las prekratka Tjaša Tibaut. V 5.minuti srečanja pa nov odličen napad, ki so ga estonske prvakinje zaustavile s prekrškom, iz katerega je neuspešno poizkušala Mateja Zver. V 11.minuti srečanja je po levi strani gostujoče polovice prodrla Tjaša Tibaut in poslala odličen predložek v kazenski prostor, kjer je Tanja Vrabel streljala iz prve vendar za las zgrešila gostujoča vrata. V 17.minuti srečanja pa zaslužen oveselje v slovenskem taboru. Nov prodor je po levi strani igrišča izvedla Tjaša Tibaut in v kazenskem prostoru gostij našla lepo postavljeno Tanjo Vrabel, ki je lepo zadela daljši kot nemočne estonske vratarke Elis Meetua.

Tudi po doseženem zadetku so še naprej napadale, toda resnih priložnosti za zadetek, si niso pripravile. V 30.minuti srečanja pa sumljiva situacija v kazenskem prostoru Estonk. Z leve strani je že drugi kot izvajala Mateja Zver. Žogo je z glavo odlično zadela Manja Rogan, vendar pa jo je na sami golovi črti na sumljiv način izbila estonska enaindvajsetica Saskia Sonnberg, piščalka glavne sodnice Vesne Budimir pa je ostala nema. V nadaljevanju pa je neuspešno poizkušala še Tanja Vrabel. Do konca prvega polčasa smo potem videli še neuspel poizkus Andreje Nikl.

Tudi v drugem polčasu smo na igrišču spremljali podobno sliko. Prekmurke so vseskozi prevladovale, v dvobojih bile močnejše, hitrejše, vendar si prave priložnosti niso pripravile. Prvo pravo priložnost smo tako videli v 8.minuti nadaljevanja, ko je odličen strel Mateje Zver na golovi črti izbila estonska vratarka, v nadaljevanju akcije pa je neuspešno poizkušala še Andreja Nikl. V 25.minuti drugega polčasa pa akcija tekme. Žogo je sprejela Mateja Zver, jo preko celotne estonske obrambe podala do Tanje Vrabel, ki je v slogu velikih napadalcev, najprej preigrala Estonsko desetico Berle Brant in nato s »špičko« razparala Estonsko mrežo ter tako zadela že četrtič na tem turnirju.

Po vodstvo z 2:0 so se Slovenke dokončno sprostile in zaigrale še agresivneje. Prvo zamenjavo trener Jančar opravi v 33.minuti nadaljevanja, ko je fenomenalno Tanjo Vrabel zamenjala Špela Rozmarič. Že v naslednji minuti pa novi zadetek, ko je po samostojnem prodoru za 3:0 zadela Špela Kolbl in s tem postala najmlajša igralka ŽNK TELEING Pomurja Beltinci, ki je zadela na uradni mednarodni tekmi.

Za končni rezultat srečanja 4:0 je, v 38.minuti srečanja, poskrbela Manja Rogan, ki je prekrasno zadela levi zgornji kot estonskih vrat in slavje v slovenskem taboru se je praktično začelo. Po zadetku sta priložnost za igro dobile tudi Anja Prša in Jasmina Zelko, ki sta zamenjali Moniko Conjar in Matejo Zver. Zmaga pa bi bila lahko še izdatnejša, saj je v sodniškem podaljšku zadela tudi Tjaša Tibaut, vendar pa je glavna sodnica zaradi prepovedanega položaja Špele Kolb zadetek razveljavila. Tjaša pa je poizkušala še v 96.minuti, vendar pa za nekaj centimetrov zgrešila desni spodnji kot estonskih vrat.

Igra in pristop igralk na srečanju lahko navdaja z optimizmom pred četrtkovo tekmo, ki bo direktno odločala o udeleženkah letošnje lige prvakov. Beltinčanke se bodo namreč »udarile« z madžarskimi državnimi prvakinjami ekipo FC MTK Hungaria, ki so z neprepričljivo igro premagale domači Ekonomist z rezultatom 1:0.