En dober polčas dovolj za zmago

Pa so navijači Pece dočakali tudi prvo domačo zmago v spomladanskem delu Štajerske lige. Tezno je padlo s 3:2, Črnjani pa so se s tem vodilnemu Šoštanju približali na štiri točke zaostanka, ob izredno majhnih razlikah na lestvici pa zasedajo trenutno šesto mesto.
V prvi polčas so domači krenili odločno in si kmalu priigrali prve polpriložnosti, do vodilnega zadetka pa je minilo 25 minut. Takrat je po levem krilu prodrl Boštjan Brdnik in z roba kazenskega prostora ustrelil za 1:0. Nekaj minut za tem je sledila akcija po desni strani, tam je Nejc Belej zaposlil Andreja Pika, ki je iz bližine vodstvo Pece povišal.
Tretji gol so Črnjani dosegli v 33. minuti, lepo podajo Uroša Plaznika je v gol spremenil Nace Čeru. V samem zaključku prvega dela se je Čeru poškodoval in bil kasneje zamenjan, kar se je v nadaljevanju tekme poznalo, saj igra Pece ni stekla več tako kot na začetku.
Gostje so to izkoristili in dosegli zadetek za 3:1 v 60. minuti, z glavo je bil natančen Panič. Povratek v tekmo jim je kasneje otežil rdeči karton, ki si ga je Marčeta prislužil v 75. minuti, kljub temu pa so v samem zaključku srečanja še enkrat premagali domačega vratarja Aleša Kreuha za končnih 3:2.

PECA – KOVINAR TEZNO 3 : 2 (3:0)
1:0 Brdnik Boštjan 25.
2:0 Piko Andrej 29.
3:0 Čeru Nace 33.
3:1 Panić Dejan 60.
3:2 Joldžić Salko 91.
R.K.: Marčeta Dejan 76./Kovinar Tezno

www.nkpeca.com