Dvojna petarda v Cerkvenjaku

Včasih je tudi pet golov premalo za zmago! Potem ko so se s po petimi goli v vsaki mreži v prvem krogu štajerske lige izkazali Rušani in Framčani, so se tokrat z enakim izidom v 1. ligi MNZ Maribor postavili domačini iz Cerkvenjaka in tokrat oranžni tezenski vragi…

Včasih je tudi pet golov premalo za zmago! Potem ko so se s po petimi goli v vsaki mreži v prvem krogu štajerske lige izkazali Rušani in Framčani, so se tokrat z enakim izidom v 1. ligi MNZ Maribor postavili domačini iz Cerkvenjaka in tokrat oranžni tezenski vragi… Kar 120 gledalcev v izredno lepem športnem parku v Kadrencih gotovo ni obžalovalo, da so v sicer kislem vremenu prišli na tekmo.
Do prvega zapleta je prišlo že pred začetkom srečanja. Obe ekipi pač ne moreta igrati v dresih enake barve in Kovinarji so se morali znajti v majicah za treniranje, brez številk. A po tem, kako srečno in spretno so naposled v 93. minuti prišli do točke, bodo nemara premislili, če ne bi tradicionalno rdečo barvo vsaj na gostovanjih zamenjali z oranžno… V začetku tekme jim to gotovo ne bi prišlo na misel. Še dobro se niso razpostavili po igrišču, ko so domači rdeče-modri že vodili z 1:0. Akcija v dveh potezah in David Ploj je od blizu z leve neubranljivo sprožil pod prečko. A tekma se je komaj pričela in Tezenčani so kmalu organizirali svoje vrste. In to se je kmalu obrestovalo. 15. minuta, strelec pa Tadej Strelec! Po desni strani je prodrl čez pol igrišča in rutinirano matiral domačega vratarja Roka Lorenčiča. 1:1!
Po dokaj anemičnih nadaljnjih desetih minutah spet lepa akcija. Po predložku v kazenski prostor je z glavo z desne strani poskusil gostujoči Žiga Čeh, žoga pa je šinila malo čez gol. Še ena priložnost v 27. minuti, predložek in kot za Tezenčane – oranžni vragi so očitno prišli po zmago. A domačim se je previdnost obrestovala: 39. minuta, Andrej Štrucl, 2:1! Po lepi podaji se je znašel povsem sam in s srednje oddaljenosti po tleh poslal žogo v mrežo. Rdeče-modri so rutinirano odigrali še tistih nekaj minut do polčasa, za nadaljevanje pa se je obetalo še marsikaj. Dan se je namreč zdel kar pravi za zadetke…
Drugi polčas se je začel (skoraj) tako kot prvi. Cerkvenjak je poskusil z ekspresno akcijo, sledil je strel z roba šestnajsterca, žoga je šinila le malo mimo desne vratnice… A če ni uspelo takoj, pa je v drugo! 49. minuta in domači so povedli s 3:1! David Ploj, čudovit gol!!! Prodor z desne, lob z roba kazenskega prostora, čez nemočnega vratarja! Ko bi to akcijo videl kateri od evropskih skavtov, bi David kmalu pakiral za v Milano ali Lizbono!
A Tezenčani se niso predali in v 54. minuti je Tadej res potrdil, da je rojen Strelec. 3:2! Podaja s kota, Tadej je podstavil glavo in preusmeril žogo v mrežo, kot bi šlo za malo malico. Krasno!
In dotlej smo videli le polovico zadetkov! 61. minuta, Dejan Panić in 3:3! S soigralcem se je znašel sam tik pred golom, udarec z glavo in žoga se je zarila pod prečko…
Tri minute pozneje so domači spet povedli. Že predtem so imeli po strelu z glavo bajno priložnost, v drugo pa se Andrej Štrucl, domača devetica, ni pustil prositi. 4:3!
Vzdušje je postajalo vse bolj naelektreno, prekrški ostrejši, v sicer športnem srečanju je prihajalo do odrivanja, tudi simuliranja. Le upali smo lahko, da se tekma ne bo izrodila. In res se ni, za kar je poskrbel sodnik Grgič.
Žiga Čeh je v 75. minuti spet poskusil z glavo, a domači vratar Lorenčič se je izkazal. Dve minuti kasneje dve krasni priložnosti za novo izenačenje, z volejem je poskusil Miha Laznik, po novi paradi vratarja še Dejan Panić, oba sta vstopila v igro v drugem polčasu. A Cerkvenjak je še naprej vodil. Kovinar je pritiskal, za prikazano igro bi si res zaslužili vsaj točko. Pri strelih je prednjačil Žiga Čeh. Modro-rdeči so poskušali le še s protinapadi, in – uspelo jim je! V 79. minuti so povedli s 5:3! David je prodrl po desni, preigral branilca in še vratarja ter kot na pladnju serviral žogo na drugo vratnico, kjer je za eksekucijo poskrbel Andrej Štrucl. Kaj Milano in Lizbona, Madrid! Domačim se je zmaga na široko nasmehnila…
Tadej Strelec ji je hotel zbrisati ta nasmešek, z lobom je skušal plasirati žogo v gornji kot mreže, ni veliko manjkalo. Opogumljeni Kovinarji so pritisnili in uprizorili pravo kanonado, v 85. minuti so poskusili kar trikrat, a Rok se je izkazal s tremi čudežnimi obrambami. Nato pa prekršek v kazenskem prostoru, sodnik ni pomišljal, Marko Barun pa tudi ne. Rutinsko je zadel v spodnji levi kot. 5:4!
Minute so se iztekale, na tribuni je vršalo, z medklici so opominjali sodnika, naj ne pozabi na uro, nakar… 5:5! Kapetan Alen Duraković! V 93. minuti!
Kako neki domači ne bi bili razočarani… Vendar pa so nekaj minut po sodnikovem žvižgu le morali priznati, da so si gostje točko pošteno zaslužili. In domači gledalci so jih za lepo predstavo kljub izgubljenima točkama nagradili z aplavzom. Na naslednji tekmi bo tribuna tako še bolj polna. Če le ne bo čas trgatve. Skratka – lepa nogometna predstava v Cerkvenjaku, in najbrž ni bilo nikogar, ki bi športni park zapuščal nezadovoljen.
(bjn)

CERKVENJAK – KOVINAR TEZNO  5 : 5 (2:1)
1:0 Ploj David 2.
1:1 Strelec Tadej 15.
2:1 Štrucl Andrej 39.
3:1 Ploj David 49.
3:2 Strelec Tadej 54.
3:3 Panić Dejan 61.
4:3 Štrucl Andrej 64.
5:3 Štrucl Andrej 79.
5:4 Barun Marko 86./11-m
5:5 Duraković Alen 93.