Uspešen vikend za Odrance

Suverena zmaga nad Turniščem in tesna nad avstrijskim SV Klöchom.

Nov vikend prijateljskih tekem je odranska ekipa pričela v Turnišču, kjer se je na naravni travi pomerila s predstavnikom 1. MNL Lendava, Turniščem. Tekmo je za ograjo pospremilo okrog 100 ljubiteljev okroglega usnja, ki so videli 4 zadetke, vse v domači mreži in zraven še kup priložnosti, predvsem gostujoče ekipe.
Domači vratar je moral prvič po žogo v svojo mrežo v 10. minuti, ko je Vori izkoristil predložek Matjašca z desne strani in ga pretvoril v zadetek. 12 minut pozneje je Botjak preigral domače čuvaja mreže in povišal vodstvo na 0:2. V 28. minuti bi lahko bil rezultat še višji, a je Žerdin iz prostega strela stresel zgolj okvir gola.
Še dva zadetka so gledalci videli v 2. delu igre, ko je odranski trener Viher pošteno prevetril začetno enajsterico. V polno sta merila Raduha v 60. in Graj v 65. minuti. Tekmo je zaznamovalo predvsem precej načeto igrišče, kar pa za ta čas sicer ni samo težava igrišča v Turnišču, ampak domala vseh terenov po Sloveniji. Vsled tega so imeli igralci obeh ekip precej težav s kontrolo žoge, kar je za čas priprav pravtako značilno. Odranci so sicer odigrali všečno tekmo ob dejstvu, da so veliko napadali vrata Turnišča in si zraven zadetkov pripravili tudi lepo število priložnosti, manjkala pa je zgolj učinkovitost.

TURNIŠČE – ODRANCI 0 : 4 (0:2)
Vori 10., Botjak 22., Raduha 60., Graj 65.

Odranci: Gönc, Mlinarič, Bogdan, Balažic, Žerdin, Raduha, Žnidarič, Botjak, Matajašec, Vori, Gostan
Igrali so še: Jerebic, Zver, Tompa, Hozjan, Kavaš, Vegič
Trener: Rudi Viher

 

 

 

Takoj v nedeljo opoldne je sledila še ena preizkušnja za odransko ekipo. V trening tekmi zaprtega tipa so se pomerili z ekipo SV Klöch iz sosednje Avstrije. Odranci so sicer uspeli zmagati, igra pa ni bila tako dobra, kot dan poprej v Turnišču, toda vseeno dovolj dobra za pozitiven rezultat.
Nasprotnik se je predstavil v precej zavidljivi luči in se dobro upiral odranski ekipi. V prvem polčasu je padel zgolj en zadetek, v 43. minuti je v polno meril Matjašec. Gostje so v 55. minuti uspeli izenačiti, končni rezultat pa je minuto kasneje postavil Raduha.
V ekipi je tokrat zaradi službenih obveznosti manjkal Jerebic, v kadru ni bilo tudi Kocbeka. Trener Viher je nekaj počitka namenil tudi prvemu vratarju Göncu in med vratnice uvrstil Ščančarja, ekipi pa se bo prihodnji teden na pripravah pridružil tudi prvi vratar mladinske ekipe, Ferenčak Tadej.
Prijateljske tekme bo odranska ekipa nadaljevala prihodnji konec tedna, nasprotnika pa bosta v soboto Maribor (mladinci) v Mariboru, v nedeljo pa Podvinci na Ptuju.

ODRANCI – SV KLÖCH 2 : 1 (1:0)
Matjašec 43., Raduha 56.

Odranci: Ščančar, Mlinarič, Bogdan, Balažic, Žnidarič, Raduha, Žerdin, Matjašec, Tompa, Vori, Gostan
Igrali so še: Botjak, Graj, Zver, Hozjan, Kavaš, Vegič
Trener: Rudi Viher

 

 Dejan Čurić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takoj v nedeljo opoldne je sledila še ena preizkušnja za našo ekipo. V trening tekmi zaprtega tipa so se pomerili z ekipo SV Klöch iz sosednje Avstrije. Naša ekipa je sicer uspela zmagati. Igra sicer na oko ni bila tako dobra, kot dan poprej v Turnišču, toda vseeno dovolj dobra za pozitiven rezultat. Nasprotnik se je predstavil v precej zavidljivi luči in se dobro upiral naši ekipi. V prvem polčasu je padel zgolj en zadetek, v 43.minuti je polno meril Matjašec. Gostje so v 55.minuti uspeli izenačiti, končni rezultat pa je minuto kasneje postavil Raduha. V ekipi je tokrat zaradi službenih obveznosti manjkal Jerebic, v kadru ni bilo Kocbeka. Trener Viher je nekaj počitka namenil tudi prvemu vratarju Göncu in med vratnice uvrstil Ščančarja, ekipi pa se bo prihodnji teden na pripravah pridružil tudi prvi vratar mladinske ekipe, Ferenčak Tadej.

Prijateljske tekme bo naša ekipa nadaljevala prihodnji konec tedna. Nasprotnika pa bosta v soboto Maribor (mladinci) v Mariboru, v nedeljo pa Podvinci na Ptuju.

 

ODRANCI – SV KLÖCH  2:1 (1:0)

 

 

 

Igrišče z umetno travo, Lendava, Nedelja, 2.3.2014 ob 12.00

 

Sodniki: Mertik Bojan (Odranci), Pintarič Zlatko (Črenšovci), Krištofič Vlado (Ljutomer)

 

 

 

Postava Odranci: Ščančar, Mlinarič, Bogdan, Balažic, Žnidarič, Raduha, Žerdin, Matjašec, Tompa, Vori, Gostan

 

Igrali so še: Botjak, Graj, Zver, Hozjan, Kavaš, Vegič

 

TRENER: Rudi Viher

 

 

 

Strelci Odranci: Matjašec (43), Raduha (56)