Dvakrat prvi fantje iz Hajdine

V nedeljo je v športni dvorani v Markovcih potekal tradicionalni, že tretji novoletni turnir v malem nogometu za selekcije U-13 in U-15.

V nedeljo je v športni dvorani v Markovcih potekal tradicionalni, že tretji novoletni turnir v malem nogometu za selekcije U-13 in U-15. V dopoldanskem sporedu so se merile med sabo selekcije U-13: NŠ Golgeter Hajdina, Stojnci, Bukovci in Gorišnica. Vsak klub je nastopil z dvema ekipama in v seštevku točk je prvo mesto osvojila NŠ Golgeter Hajdina, pred Stojnci, Bukovci in Gorišnico. Vsi nastopajoči igralci, ki jih je bilo cca 60, so prejeli spominske medalje, prve tri ekipe pa tudi pokale.
V popoldanskem sporedu pa so se merili med seboj selekcije klubov U-15: NŠ Golgeter Hajdina, Podvinci, Markovci in Stojnci. Tudi na tem turnirju je največ pokazala NŠ Golgeter Hajdina, drugo mesto so osvojili Stojnci, tretje Markovci in četrto Podvinci. Tudi tu je nastopilo cca 60 fantov, ki so dobili spominske medalje in prve tri ekipe pokale.
V večernem času so merili moči tudi veterani, kjer so prvo mesto premočno osvojili Stojnci pred Podvinci in Markovci.
Turnir je lepo uspel, saj je bilo opaziti veliko gledalcev in spremljevalcev. Seveda pa turnirja ne bi bilo brez pomoči občine Markovci in OŠ Markovci, ki je omogočila brezplačno športno dvorano, organizacija pa je bila zopet kot ponavadi dobra. Omeniti pa velja tudi Silva Foršnariča kot začetnika tega turnirja in organizatorja.

Danilo Klajnšek