Dravinja v boj za obstanek

Konjičani gredo v težak boj za obstanek kadrovsko precej spremenjeni.

Pred Dravinjo je izjemno zahtevna pomlad, če želi izboriti obstanek v 2. SNL. Po 15-ih krogih namreč zaseda predzadnje mesto in jasno je, da jih čaka izjemno težko delo. Konjičani gredo v težak boj za obstanek kadrovsko precej spremenjeni. Klub so zapustili Lešnik (Rudar Velenje), Hren in Klobasa (oba Zreče), zaradi okrevanja po poškodbi kolena pa ekipi ne bosta mogla pomagati Alenc in Ribič. Po pričetku treningov je poškodbo kolena staknil še Gosak, zaradi službenih obveznosti pa je trenutno odsoten Černec. Zaradi vseh odhodov in poškodbe je tako na treningih videti kar nekaj novih obrazov. Novinci so:
– Rok Kidrič (posojen iz Celja, nazadnje igral v Šmartnem)
– David Kajtna (Aluminij)
– Alan Hočevar (Zavrč)
– Emil Hamzagić (drž. Hrvaške nazadnje igral v Sisku)
– Urban Čander (FC Ilz – povratnik pol leta igral v Avstriji)

V prijateljskih tekmah je Dravinja izgubila z Radomljami (0:3) in Dravo Ptuj (1:3), premagala pa Šampion (5:2), Slivnico (12:0), Mons Claudius (3:1), Dravograd (3:1), Maribor B (3:2) in Gerečjo vas (8:0).
Do prvega kroga, ki se igra 15.03.2015 v Kidričevem proti Aluminiju, pa Dravinjo čakajo še preizkušnje z Rogaško, Celje (mladinci) in Korotanom.
Dobro delo z mladimi pa je prineslo, da je Denis Vezjak (letnik 1995), dobil poziv reprezentančnega selektorja Primoža Glihe za trening reprezentance (U20).