Dravinja v 2. polčasu do zaslužene zmage

Če na koncu potegnemo črto, je zmaga Dravinje povsem zaslužena. Pokazali so več in dosegli zadetke iz tistega elementa igra, kjer so najmočnejši. To so prekinitve, kjer so odlični predložki Gosaka gostujoči obrambi povzročali obilico preglavic.

V Slovenskih Konjicah na srečanju med Dravinjo Kostroj in Šmarjem pri Jelšah nismo bili priča preveč kvalitetnemu srečanju. Še posebej to velja za prvi polčas, ko si ne eni, ne drugi niso pripravili kakšne 100% priložnosti.
Sicer so domači skušali pritisniti, a so jim gostje zlahka parirali in jih ogrožali preko bokov. Še največ preglavic je domači obrambi povzročal dvojec Firšt-Vraničar, ki je v 1. polčasu dobro sodeloval. Tako je že v 3. minuti Firšt s predložkom zaposlil Vraničarja, a je ta udarec z glavo poslal preko gola. V 7. minuti sta zamenjala vlogi, ko je Vraničar asistiral Firštu, a je tudi njegov strel zletel preko gola.
Nato so se prebudili tudi domači, ko je s strelom od daleč poskusil Stres, gostujoči vratar Serdar pa je žogo zlahka ukrotil. Do konca polčasa so si domači pripravili še dve polpriložnosti, in sicer v 31. minuti je po predložku Alenca iz desne Gosak ne preveč dobro streljal z glavo in pa v 39. minuti, ko je Čakš poskusil iz voleja, a je žoga zletela mimo vrat.
V drugem polčasu smo vse do 62. minute spremljali enak nogomet kot v 1. polčasu. Po prekršku na desni strani je nevaren predložek v šmarski kazenski prostor poslal Gosak, gostujoča obramba je slabo posredovala, odbitek pa je iz bližine v mrežo pospravil Alenc in domače popeljal v vodstvo z 1:0.
Po prejetem zadetku so gostje močno padli in od takrat naprej je igrala samo še domača ekipa. Ta si je novo priložnost pripravila le 3 minute kasneje, ko je z roba kazenskega prostora streljal Čander, a se je tokrat Serdar izkazal in mu strel obranil.
Že v naslednjem napadu so imeli Konjičani možnost povišanja svojega vodstva. Šmarčani so na sredini izgubili žogo, Naglič je lepo potegnil, preigral nekaj igralcev, ne pa tudi Zdovca, ki ga je na nepravilni način oviral in sodnik Fekonja je upravičeno pokazal na 11-metrovko. Odgovornost je prevzel Čander, sicer dobro streljal, a je Serdar prebral njegovo namero in Dravinji preprečil povišanje vodstva.
Kljub zapravljeni 11-metrovki pa so Konjičani v 69. minuti prišli do novega zadetka, situacija pa identična kot pri prvem golu. Gosak je poslal predložek iz desne, gostujoča obramba spet ni uspela izbiti žoge, odbitek pa je znova v mrežo pospravil Alenc.
Svojo boljšo igro so Konjičani kronali še z enim zadetkom. Čander je z leve strani odlično na vrhu 16-metrskega prostora zaposlil Borenovića, ki je s strelom v kot in ob slabem posredovanju Serdarja povišal na 3:0. Do konca srečanja bi lahko domači še povišali vodstvo, a so bili v zaključkih akcij nezbrani.
Če na koncu potegnemo črto, je zmaga Dravinje povsem zaslužena. Pokazali so več in dosegli zadetke iz tistega elementa igra, kjer so najmočnejši. To so prekinitve, kjer so odlični predložki Gosaka gostujoči obrambi povzročali obilico preglavic.

 

DRAVINJA KOSTROJ – ŠMARJE PRI JELŠAH   3 : 0 (0:0)
1:0 Alenc Goran 62
2:0 Alenc Goran 69.
3:0 Borenović Siniša 77.
V 66. minuti je Čander Urban (Dravinja Kostroj) neuspešno izvedel 11-metrovko.