23. krog 3. SNL-vzhod
Dravinja potrdila naslov

Dravinja je s pričakovano zmago na gostovanju v Šentjurju potrdila naslov prvaka za sezono 2013/14.

Dravinja je s pričakovano zmago na gostovanju v Šentjurju potrdila naslov prvaka za sezono 2013/14. Konjičani so bili veliko boljši nasprotnik in z visokih, ter izjemno prepričljivih, 1:7 premagali gostitelje. Ti niso bili niti v enem elementu igre dorasel nasprotnik vodilni ekipi, ki je tako kot že nič kolikokrat v tem prvenstvu dokazala, da je vsaj za razred boljša ekipa od ostalih.
Bistričani so dodobra namučili Šmarje, da je to uspelo priti do svoje 11. zmage v prvenstvu. Tekmeca sta se vse do 71. minute izmenjevala v vodstvu, v omenjeni minuti pa je šmarski kapetan Firšt dosegel odločilni zadetek in Šmarje je odneslo zmago z 2:3.
Treba je priznati, da je Malečnik prijetno presenetil z zmago nad Beltinci. Vse pomembno se je zgodilo v 2. polčasu, ko so tudi padli vsi zadetki. Domači so v drugi polčas vstopili odločneje in z zadetkoma v 50. in 60. minuti povedli z 2:0, ob tem pa popolnoma onemogočili goste, da bi razvili svojo igro. Ti so v 85. minuti sicer zaostanek zmanjšali, za preobrat pa je enostavno zmanjkalo časa.
Rakičan je prišel do suverene zmage nad Čardo. Zmagovalec srečanja je bil hitro znan, saj so domači že po 15-ih minutah vodili s 3:0, na polčas pa odšli s prednostjo kar 6-ih zadetkov. V nadaljevanju so sicer bili boljši gostje, a so domači rutinirano pripeljali srečanje h koncu in zabeležili zmago s 7:2.
Tromejnik je v domačem srečanju prišel do velike zmage nad Ljutomerom, čeprav je že bil domala v izgubljenem položaju. V 60. minuti so namreč gostje povedli, le dve minuti kasneje pa so domači ostali še brez izključenega Mešiča. Vse je kazalo, da bodo gostje prišli do treh točk, nato pa so domači v zadnjih 15-ih minutah igre dosegli tri zadetke in prišli do zmage s 3:1.
Odranci so v prekmurskem derbiju doma uspeli premagati Nafto s 5:2. Vprašanje je kako bi se srečanje končalo, če ni bi gostje v 30. minuti ostali brez izključenega Valentiča. A na to vprašanje, ne bomo dobili odgovora. Odranci so z igralcem manj v nadaljevanju razblinili vsa vprašanja o zmagovalcu, ter se ob ostalih ugodnih rezultatih prebili na visoko 4. mesto.
Tekma Drava Ptuj – Grad bo odigrana v sredo, 28.05.2014.
Zapisniki 23. kroga 3. SNL-vzhod

[phpleague type=fixture id=277] [phpleague id=10 type=table latest=false style=general]