Dravinja poplavila Dravo

V derbiju 20. kroga 3. SNL-vzhod so nogometaši Dravinje presenetljivo lahko ugnali Dravo in jim pobegnili na bržkone neulovljivih 8 točk prednosti.

V derbiju 20. kroga 3. SNL-vzhod so nogometaši Dravinje presenetljivo lahko ugnali Dravo in jim pobegnili na bržkone neulovljivih 8 točk prednosti.
Srečanje pred 250 gledalci so bolje pričeli domačini, vendar je Čander iz neposredne bližine meril mimo vrat. V 18. minuti šok za domačine, saj si je koleno poškodoval najboljši strelec domačih Alenc. Kljub temu pa so nogometaši Dravinje še naprej napadali in po lepem prodoru Černeca in prekršku Kajzerja, je sodnik Perić upravičeno pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel domači kapetan Čerenak.
V nadaljevanju 1. polčasa so pobudo prevzeli Ptujčani in dvakrat nevarno zapretili iz prostih strelov, vendar je obakrat dobro posredoval zanesljivi domači vratar Klevže.
V 2. polčasu pa popolna prevlada Konjičanov, ki so nizali priložnosti eno za drugo. V 55. minuti je po lepi podaji Čandra z volejem učinkovito zaključil mladi Vezjak. Na 3:0 ni bilo potrebno dolgo čakati. V 65. minuti je Vezjak ušel gostujoči obrambi, vratar Mušič je strel odbil, Klokočovnik pa je žogo pospravil v mrežo.
Verjetno najlepšo akcijo pa so gledalci videli v 83. minuti, ko je izjemni prodor Hrena po levi strani, z močnim strelom zaključil Černec.
Dravinja je tako z izjemno predstavo, predvsem v drugem polčasu, povsem zasluženo dobila derbi in potrdila zasluženo vodilno mesto na lestvico.

DRAVINJA KOSTROJ – DRAVA PTUJ 4 : 0 (1:0)
1:0 Čerenak Jernej 26./11-m
2:0 Vezjak Denis 54.
3:0 Klokočovnik Simon 65.
4:0 Černec Timotej 83.
Zapisnik Dravinja Kostroj – Drava Ptuj