Rezultati 21. kroga 3. SNL-vzhod
Dravinja opravila še z Rakičanom

Dravinja nadaljuje svoj niz neporaženosti tudi po gostovanju pri izjemno neugodnem Rakičanu in z zmago je dokazala, da je v tem prvenstvu res vsaj za razred boljša od ostalih.

Ljutomerčani so na gostovanju v Slovenski Bistrici prišli do pričakovane zmage. Srečanje so pričeli silovito, saj so že po 6-ih minutah vodili z 0:2. Ko so Bistričani v 21. minuti ostali še brez izključenega Topiča, pa je bilo skoraj popolnoma jasno, da bodo točke odšle z gosti. Ti do konca polčasa niso več uspeli premagati domačega vratarja Stegneta, a zaloga je bila pred nadaljevanjem že dovolj velika. Kanček upanja je domačinom vlil Trunkl, ki je v 54. minuti uspel realizirati 11-metrovko, ob tem pa je bil pri gosteh izključen Žinko. Vsi so pričakovali, da se bodo domači vrnili v igro, a je vsega bilo konec v treh minutah, ko je Panič v 62. in 65. minuti dosegel dva zadetka in gostom priigral pričakovano zmago z 1:4.
Do pričakovane zmage so prišli tudi Šmarčani, ki so v lokalnem derbiju na gostovanju brez večjih težav premagali Šentjur. Bili so boljši vseh 90 minut, imeli tekmo pod nadzorom in na koncu zasluženo slavili z 2:5. Svoj dan je imel gostujoči napadalec Asllanaj, ki je dosegel kar 4 zadetke.
Tudi Nafta je pričakovano svoje delo opravila z odliko. Kljub temu, da so v minulem krogu grdo izgubili, pa se to v srečanju z Malečnikom prav nič ni poznalo. Od vsega začetka so dali jasno vedeti, da jih zanima samo zmaga. Po prvem polčasu, ki so ga dobili z 0:1, so v nadaljevanju še z dvema zadetkoma stvari dokončno postavili na svoje mesto. Domačinom razen častnega zadetka ob koncu srečanja, ni resneje uspelo ogroziti zmage Naftašev.
Težek poraz proti Dravinji je očitno pustil posledice pri Ptujčanih, saj so tokrat morali priznati premoč še gostom iz Beltincev. Slednjim je zmago z edinim zadetkom na srečanju priigral Smodiš, ki je v 38. minuti uspel premagati domačega vratarja Ajleca. V nadaljevanju so domači sicer poskušali rezultat preobrniti, a z igralcem manj, v 52. minuti je bil izključen Kajzer, je to bilo proti razpoloženim gostom sila težko. Ti so uspeli minimalno vodstvo ohraniti in priti do velike zmage.
Dravinja nadaljuje svoj niz neporaženosti tudi po gostovanju pri izjemno neugodnem Rakičanu in z zmago je dokazala, da je v tem prvenstvu res vsaj za razred boljša od ostalih. Močno motivirani Prekmurci so bili prepričani, da lahko Konjičanom nanesejo prvi poraz v sezoni, a ostalo je samo na želji. Dravinja je skozi vseh 90 minut kontrolirala potek srečanja, bila vseskozi v rezultatski prednosti, odpor domačinov pa dokončno zlomila v zadnjih 15-ih minutah ter na koncu zmagala z 1:3.
Grad je doma upravičil vlogo favorita in deklasiral goste iz Martjancev. Ti enostavno niso bili dorasel nasprotnik domačinom, ki so večino dela opravili že v 1. polčasu, ki so ga dobili s 4:0. V nadaljevanju so dodali še dva zadetka in tako zmago zaključili z visokih 6:0
Tudi Odranci so uspeli upravičiti vlogo favorita in doma premagati Tromejnik. A bilo je vse prej kot lahko, saj so se gostje izkazali za povsem enakovrednega nasprotnika. Ti so tudi prvi povedli, ko je zadetek zadel njihov najboljši mož in kapetan Čontala. Vodstvo pa je bilo kratkega veka, saj je le nekaj minut kasneje izenačil Gostan in postavil rezultat polčasa 1:1. V nadaljevanju šahovska bitka, po nekaj priložnosti na obeh straneh, Fortuna pa se je na koncu, z obrestmi za nazaj, postavila na stran domačinov, ki so v sodnikovem podaljšku z zadetkom Raduhe prišli do zmage z 2:1.
Zapisniki 21. kroga 3. SNL-vzhod

[phpleague type=fixture id=275] [phpleague id=10 type=table latest=false style=general]