Dravinja kljub boljši igri le do remija z lendavsko Nafto

Če po 90-ih minutah potegnemo črto, so bili bližje zmagi domači, gostje pa so osvojili to pa kar so prišli, vsaj točko.

15. krog 3. SNL-vzhod je v Slovenskih Konjicah postregel z obračunom vodilne Dravinje Kostroj in četrtouvrščene lendavske Nafte.
Začetek srečanje na Dobravi je postregel z medsebojnih otipavanjem moči. Nobena od ekip se ni želela preveč odpreti, dokler se ni videlo s kakšnimi »orožji« razpolaga nasprotnik. Po teh uvodnih minutah so najprej v 12. minuti zapretili domači preko Gosaka, kateremu je gostujoči vratar Valentič strel obranil. Le dve minuti kasneje pa so gostje prišli do 11-metrovke. Klokočovnik je nepravilno zaustavil gostujočega napadalca, sodnik Lackovič pa je brez oklevanja pokazal na najstrožjo kazen. Odgovornost je prevzel Doma, a mu je Klevže z izvrstno parado strel obranil in Nafti preprečil vodstvo.
V nadaljevanju so absolutno več od igre imeli domači, ki so si s hitro in kombinatorno igro ustvarjali priložnosti in polpriložnosti, a brez pravega zaključka. Še najlepše so zapravili Klokočovnik, čigar močan strel je z 20-ih metrov švignil mimo leve vratnice, Borenovič, ki je slabo streljal z glavo in pa Čander, ki je bil za malo prepočasen, da bi lahko konkretneje ogrozil Valentiča.
Ob koncu polčasa so Konjičani ostali brez izključenega Čandra, ki je v dobri minuti za dva nespametna prekrška prejel dva rumena kartona in posledično rdečega.
Tudi v drugem polčasu so domačini kljub igralcu manj prevladovali. Že v 6. minuti nadaljevanja je iz voleja dobro streljal Hren, a je žoga zletela preko gola. Isti igralec je bolje streljal v 66. minuti, tokrat v okvir gola, pot žogi v mrežo pa je preprečil Naftin vratar. Še najbližje zadetku so bili Konjičani po strelu z roba kazenskega prostora, ko je prečnik zadel rezervist Ermenc.
Če po 90-ih minutah potegnemo črto, so bili bližje zmagi domači, gostje pa so osvojili to pa kar so prišli, vsaj točko.

DRAVINJA KOSTROJ – NAFTA 1903 0 : 0
R.K.: Čander Urban 45./Dravinja Kostroj
V 14. minuti je Doma Miran zastreljal 11-metrovko za Nafto