Rezultati 17. kroga 3. SNL-vzhod
Drava in Dravinja točkovno izenačeni

Kot je bilo za pričakovati je Drava imela ogromno dela, da je premagala Tromejnik. Ta se je favoriziranim domačinom kvalitetno postavil po robu, a za presenečenje je bilo to premalo.

Kot je bilo za pričakovati je Drava imela ogromno dela, da je premagala Tromejnik. Ta se je favoriziranim domačinom kvalitetno postavil po robu, a za presenečenje je bilo to premalo. Domačini so do zmage prišli v 2. polčasu, ko je najprej v 70. minuti iz 11-metrovke zadel Ljubec, za dokončen zlom Tromejnika pa je prav v zadnji minuti z zadetkom poskrbel Tomažič-Šeruga. Ptujčani so tako vsaj za najmanj en dan Dravinji prevzeli vodilno pozicijo.
Ljutomer je srečanje v Šentjurju pričel s popolno ofenzivo. V vodstvo bi lahko prešli že v 25. minuti, a je Ciglarič zastreljal 11-metrovko. Vseeno pa so svojo boljšo igro v 1. polčasu zaključili z vodstvom 0:2. Vse je kazalo na gladko zmago, a so se stvari v nadaljevanju zakomplicirale. Pri vodstvu z 1:3 so gostje, očitno prepričani, da jim zmaga tokrat ne uide, močno popustili in domači so kljub igralcu manj z dvema zadetkoma Omerija rezultat uspeli izenačiti. Ker je bilo do konca srečanja le še 5 minut, je vse kazalo, da se bo srečanje končalo z remijem. A gostje so po šoku, znova udarili preko svojega najboljšega posameznika, Buzetija, ki je v 88. minuti dosegel zmagoviti gol in Ljutomeru priigral prvo zmago v nadaljevanju prvenstva.
Odranci so na gostovanju pri Malečniku brez vsakršnih težav opravili z domačo ekipo. Bili so boljši vseh 90 minut, srečanje imeli povsem pod nadzorom in na koncu zasluženo zmagali. Za razliko od minulih dveh krogih, so bili tokrat uspešni v realizaciji in zato rezultat na koncu ni izostal.
Rakičan je doma pričakovano prišel še do 4. zaporedne zmage v nadaljevanju prvenstva. Tokrat so brez vsakršnih težav z visokih 6:1, premagali goste iz Slovenske Bistrice, ki niti v enem trenutku niso bili konkurenčni domači ekipi.
Z enakim rezultatom je Šmarje na gostovanju nekoliko nepričakovano premagalo Grad. Ni nepričakovana zmaga, le rezultat nekoliko preseneča. Sicer so domači pričeli dobro in v 5. minuti povedli z 1:0. V naslednjih minutah so gostje vzpostavili ravnotežje, nato pa se dobesedno poigrali z domačini. Do konca polčasa so namreč dosegli 4 zadetke in praktično že odločili zmagovalca. V nadaljevanju so zaigrali na istem nivoju, dosegli še dva zadetka in zabeležili drugo zaporedno zmago.
Izjemno zanimivo je bilo v Beltincih, ki so gostili vodilno Dravinjo. Ta je srečanje pričela odlično in že v 6. minuti z zadetkom Čandra povedla. Domačini niso rabili veliko, da so rezultat izenačili. To jim je uspelo v 14. minuti, ko je Maroša izenačil na 1:1, kar je tudi bil rezultat polčasa. V 2. polčasu so najlepšo priložnost zapravili gostje, ko je Alenc v 57. minuti zastreljal 11-metrovko. Na koncu pravičnih 1:1.
Nafta se je na gostovanju v Martjancih precej bolj namučila za zmago kot je bilo za pričakovati pred srečanjem. Čarda se je dobro postavila, povedla, a bolj se je srečanje odmikalo, bolj so padali. Gostje so še pred koncem polčasa uspeli izenačiti, v nadaljevanju pa vseskozi lovili vodstvo, do katerega so prišli prav ob koncu tekme, ko je za zmago 1:2 zadel Antonović.
Zapisniki 17. kroga 3. SNL-vzhod

[phpleague type=fixture id=271] [phpleague id=10 type=table latest=false style=general]