Doma enostavno ne gre, proti Malečniku zgolj remi

Tokratni obračun 4. kroga v novi tretjeligaški sezoni je ponudil srečanje med Odranci in Malečnikom. Tekma resda ni veljala za derbi kroga, toda je igrala vse prej kot nepomembno vlogo. V primeru zmage enih ali drugih, bi se stanje na lestvici bistveno premešalo, toda po 90 minutah tekme temu ni bilo tako.

Tokratni obračun 4. kroga v novi tretjeligaški sezoni je ponudil srečanje med Odranci in Malečnikom. Tekma resda ni veljala za derbi kroga, toda je igrala vse prej kot nepomembno vlogo. V primeru zmage enih ali drugih, bi se stanje na lestvici bistveno premešalo, toda po 90 minutah tekme temu ni bilo tako. Srečanje je sicer v lepem jesenskem popoldnevu pospremilo okrog 200 ljubiteljev okroglega usnja, ki pa niso spremljali nogometa za navijaško oko.
Srečanje so bolje odprli domači igralci. Sredi 3. minute je Botjak prodrl po desni in poslal predložek pred gol gostov, kjer pa je Gostan z glavo udaril čez gol Glušiča. Najlepšo priložnost v prvem polčasu so si domači fantje pripravili sredi 7. minute. Botjak je poslal globinsko žogo do Gostana, ki se je kar naenkrat znašel sam pred Glušičem v idealni priložnosti za zadetek. Toda za zaključek je zmanjkalo nekaj koncentracije in hitrosti, tako, da je bolj popačen strel Gostana Glušič odbil in preprečil hitro domače vodstvo. To pa je bilo pravzaprav vse, kar se tiče priložnosti v prvem delu igre. Nadaljevanje je prineslo monotono igro, skoraj brez priložnosti na eni in drugi strani. Večinoma se je dogajalo na sredini terena, mreže pa so mirovale vse do odhoda na odmor.
Nadaljevanje je bilo ponovno v domeni domače ekipe. V 51. minuti je bil v priložnosti ponovno Gostan. Tokrat je podajo Matjašca zaključil s strelom nekoliko s strani. Pozicija sicer ni bila najugodnejša, toda vseeno dovolj idealna za zaključek akcije, katero je zaključil Glušič s še eno obrambo.

1:0 Gostan 53.
Toda kar je vratar gostov preprečil nekaj minut prej, pa ni mogel v 53. minuti. Jerebic je iz svoje polovice poslal dolgo žogo na Gostana. Slednji je podajo dobro izkoristil in krenil proti golu. Pri tem je izigral tudi Glušiča in žogo poslal v nebranjeni del mreže gostov. Pri proslavljanju zadetka je gledalce z ovacijami pozival k bučnemu navijanju in navijaški pomoči.

V 54. minuti je proti golu krenil Botjak, Glušič je bil ponovno na mestu, odbito žogo pa je Žerdin poslal v domači blok. Gostje so imeli sredi 57. minute priložnost za izenačenje. Goričan je asistiral z desne, Stančič pa z glavo mimo vrat. Pri tem ga je dovolj dobro oviral tudi Bogdan. V 61. minuti so bili na delu ponovno domačini. Graj in Žerdin sta kombinirala na robu 16m prostora, Žerdin je asistiral Botjaku, ta pa s povratno žogo prostemu Žnidariču, ki je udaril v kratek kot gola gostov, veselje pa mu je ponovno preprečil Glušič.

1:1 Cesar 68.
Toda pravilo “kdor ne da, dobi”, je tokrat ponovno dobilo na veljavi. Gostje so sredi 68. minute uspeli kaznovati nezbranost v zaključkih akcij domače ekipe. Predložek z desne je letel na Cesarja. Pri tem je domači vratar Gönc nekoliko slabše ocenil situacijo in rahlo izstopil iz vrat, Cesar pa je neoviran in nepokrit na 1.vratnici žogo poslal v mrežo, ter izid izenačil na 1:1.

Razen situacije v 89. minuti, ko je pred golom gostov vladala izdatna gneča in se je žoga dobesedno odbijala iz noge v nogo, noben od domačih igralcev pa je ni uspel pospraviti v mrežo, izdatnih priložnosti do konca tekme ni bilo. Ekipi sta se bili prisiljeni zadovoljiti s po točko. Le ta vsekakor več velja pri gostih, pri domači ekipi vsekakor manj.

 

ODRANCI – MALEČNIK 1 : 1 (0:0)
1:0 Gostan Roman 53.
1:1 Cesar Blaž 68.

 

 

Dejan Čurić