Pregled tekem v ligah MNZ Ptuj
Derbi v Markovcih brez zmagovalca, Bukovcem tri točke v Poljčanah


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

SUPER LIGA – 11. krog
Osrednje srečanje enajstega kroga ptujske Super lige se je v Markovcih končal brez zmagovalcev. V prvem polčasu je nekaj manj kot dvesto gledalcev videlo zanimivo srečanje, tako na eni kot na drugi strani pa sta oba vratarja ohranila svoji mreži nedotaknjeni. Drugi del je postregel s pravo poslastico, po dobri uri igri so Markovčani izvedli hiter protinapad, ki se je v kazenskem prostoru končal s prekrškom nad Miho Lebnom, ki ga je glavni sodnik srečanja Teo Glažar upravičeno ocenil za najstrožjo kazen. K izvedbi je pristopil Nastja Čeh, ki je premagal Denisa Zajca za vodstvo Markovčanov. V 66. minuti se je zdelo, da bodo Markovčani zanesljivo pripeljali tekmo v svojo korist, ko je zaradi nespametnega prekrška na sredini igrišča še drugič porumenel Uroš Krajnc, ki je moral predčasno zapustiti igrišče. A le dve minuti zatem so Cirkulane izvedle izjemen protinapad, na robu kazenskega prostora pa je vratar gostiteljev nepravilno oviral gostujočega napadalca, za še drugo najstrožjo kazen na srečanju. K izvedbi je pristopil Blaž Cesar, ki je zanesljivo rezultat izenačil. A Markovčani so stopili na žogo, v 74. minuti pa si priigrali prosti strel oziroma skrajšan kot. Po ostri podaji v kazenski prostor je bil najhitrejši Aljaž Majcen, za še drugo vodstvo Markovčanov. A gostje so ponudili imeniten odgovor, praktično že v naslednjem napadu, je rezultat poravnal Metod Majcen. Dinamika srečanja se je stopnjevala in v naslednjem napadu so Markovčani izvedli hiter protinapad, Nastja Čeh je bil v kazenskem prostoru nepravilno oviran, za še drugo najstrožjo kazen, ki jo je uspešno v še tretje vodstvo realiziral Nastja Čeh. Po novem zaostanku so gostje vse postavili na kocko in silovito krenili v napad, kar se jim je obrestovalo tri minute pred iztekom rednega dela, ko je še drugič v polno meril Metod Majcen. Gostje so z novo točko utrdili prvo mesto na lestvici, Markovčani ostajajo na tretjem mestu.
Za največje presenečenje so poskrbeli nogometaši Bukovcev, ki so v Poljčanah ugnali domači Boč. Maloštevilni gledalci v prvem delu niso videli zadetkov. Bukovčani so povedli po slabi uri igre, ko je Bora Stegneta premagal Niko Veršec. Bukovčani so povišali prednost dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela, ko je tri točke potrdil Marko Šmigoc. Poljčančani kljub tretjemu porazu v sezoni ostajajo na četrtem mestu, Bukovčani so se zavihteli na peto mesto lestvice.
Zelo zanimivo je bilo v Zavrču, kjer so gostovali nogometaši Gerečje vasi. Vijoličasti so povedli po slabih dvajsetih minutah igre, ko je Tadej Rozman izkoristil strel iz bele točke. Le pet minut zatem so gostje ostali brez vratarja Alena Frleža, ki je zaradi rdečega kartona moral predčasno zapustiti zelenico. Gostje so minimalno prednost ohranili vse do polčasa. V nadaljevanje pa so ponovno boljše vstopili gostje, ki so kljub igralcu manj povišali prednost v 64. minuti, ko je v polno meril najučinkovitejši strelec gostov Damijan Hertiš. Zavrčani so z igralcem več krenili na vse ali nič, kar se jim je obrestovalo v 72. minuti, ko so uspeli rezultat znižati, ko je Tilna Kolariča premagal Dario Bubek. Dobrih šest minut pred koncem srečanja je dva zaporedna rumena kartona prejel Marko Pajnkiher, ki je moral predčasno zapustiti zelenico. Zavrčani so le minuto zatem uspeli še drugič zatresti mrežo vijoličastih, ko je izenačujoči zadetek dosegel Denis Nahberger. Tri minute pred iztekom rednega dela, je približno sto gledalcev videlo še tretji rdeči karton, ki si ga je priigral Gregor Sluga, ki je porumenel še drugič. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, ostalo je pri delitvi točk. Gerečani niso izkoristili remija v Markovcih, ter ohranili osem točk zaostanka za vodilnimi Cirkulanami. Zavrčani so kljub točki zdrsnili a sedmo mesto.
Pravo lepotico so videli gledalci na Hajdini, kjer so tri točke ostale doma. Hajdinčani so Pragersko mrežo načeli v deseti minuti, ko se je za strel iz dobrih petindvajsetih metrov odločil Jakob Kolenko, ki je s strelom po tleh v bližnji kot premagal Uroša Krivca. Že v naslednjem napadu so Pragerčani uspeli rezultat poravnati. Gostje so izvedli hitro akcijo, lepo globinsko podajo je izkoristil Jan Breznik, ter s strelom po tleh premagal Timoteja Zorca. Dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa, so Hajdinčani izvedli hiter protinapad, po diagonalni podaji v kazenski prostor, je do strela na petih metrih prišel Aleksej Muhič, ter premagal vratarja gostov za novo vodstvo. V drugi del so podjetneje vstopili gostitelji, v šesti minuti nadaljevanja se je sam pred Urošem Krivcem znašel Gregor Predikaka, ki je povišal vodstvo Hajdine z lepim diagonalnim strelom. Le dve minut zatem je bil zmagovalec odločen, Hajdinčani so prišli do žoge na sredini igrišča, Gregor Predikaka je z lepo podajo zaposlil Alekseja Muhiča, ki je brez težav še drugič na srečanju zatresel pragersko mrežo. Gostje so dobrih dvajset minut pred iztekom uspeli rezultat sicer znižati, ko je iz bližine končni rezultat postavil Luka Kovačič. Hajdinčani so proti Pragerskemu vknjižili še tretjo zaporedno zmago s katero so se zavihteli na šesto mesto, Pragerčani so zdrsnili na osmo mesto lestvice.
V edini nedeljski tekmi so Stojnci gostili ekipo Apač, pomembnih treh točk pa so se veselili gostitelji. Stojnci so povedli po sedmih minutah srečanja, ko gostujoči kapetan Aleš Predikaka premagal svojega vratarja Nika Vuletiča. Tik pred odhodom na odmor, so Apačani uspeli rezultat izenačiti, ko je zadel Žan Leljak. Končnica srečanja pa je pripadla gostiteljem, najprej je Stojnce v vodstvo popeljal Marko Ljubec, ki je tik pred koncem srečanja s svojim drugim zadetkom na srečanju potrdil pomembne tri točke Stojncev. Stojnci so se s tremi točkami oddaljili od zadnjeuvrščenih Apač na velikih osem točk.

1. MNZ Ptuj – 11. krog
Majšperku doma skalp vodilne Gorišnice
Majšperku je doma uspelo priti do skalpa vodilne Gorišnice, in to na kakšen način, v srečanju kjer je padlo kar devet zadetkov. Srečanje so boljše pričeli gostje, ki so povedli že v četrti minuti, ko je mrežo gostiteljev zatresel Davor Priher. Majšperčani so v končnici prvega polčasa uspeli rezultat obrniti v svojo korist, najprej je v 42. minuti rezultat izenačil Žiga Peklič. Le dve minuti zatem pa je rezultat obrnil Aleksander Grašič. V osmi minuti nadaljevanja je na sceno stopil Elvino Podbrežnik in Majšperku priigral že dva zadetka prednosti. A gostje so po uri igre, rezultat znižali, ko je Dražen Kapeš, izkoristil strel iz bele točke. A sledil je izjemen zaključek gostiteljev, najprej je v 75. minuti za prednost dveh zadetkov zadel Robert Bratkovič. Dobrih šest minut pred iztekom rednega dela je še drugič na srečanju v polno meril Elvino Podbrežnik, ki je tik pred koncem s hat-trickom potrdil zmago Majšperka. Končni rezultat je v sodnikovem podaljšku postavil Marko Roškar, ki je le ublažil še drugi prvenstveni poraz gostov.
Nogometaši Podlehnika so še poglobili krizo Središča ob Dravi. Središčani so imenitno pričeli srečanje in že v četrti minuti povedli, ko je Filip Štamberger poskrbel za hitro vodstvo gostiteljev. V 18. minuti so gostje uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Tomaž Jerič. Tri točke so si gostje priigrali povsem v končnici srečanja, najprej je za popoln preobrat štiri minute pred iztekom rednega dela poskrbel Matic Feguš. Le minuto zatem pa je vse dvome o zmagovalcu razrešil Tomaž Jerič s svojim drugim zadetkom na srečanju.
Tržec je doma priznal premoč gostom iz Rogoznice. Tržec je srečanje pričel boljše in povedel v 14. minuti, ko je v polno meril Žan Hliš. Le tri minute zatem so gostje uspeli rezultat poravnati, ko je zadel Danijel Horvat. V 37. minuti so gostitelji še drugič na srečanju povedli, za novo vodstvo je zadel Jože Emeršič. Drugi polčas je povsem pripadel gostom, ti so najprej po dobri uri še drugič rezultat izenačili, ko je izenačujoči zadetek dosegel Peter Stanet. V končnici srečanja je še enkrat udaril Peter Stanet, ki je s svojim drugim zadetkom poskrbel za drugo prvenstveno zmago Rogoznice.
V edinem nedeljskem srečanju so se treh točk pri Ormožu veselili gostje iz Grajene. Ti so povedli v 28. minuti srečanja, ko je vodilni zadetek dosegel Žan Krajnc. Ormožani so uspeli rezultat izenačiti slabih deset minut zatem, ko je gostujočega vratarja Žana Meglo premagal Aleš Lukman. Nadaljevanje je povsem pripadlo gostom, najprej je s svojim drugim zadetkom Žan Krajnc v 65. minuti ponovno povedel goste v vodstvo. Že v naslednjem napadu pa se je Žan Krajnc veselil hat-tricka, s katerim je Grajeni že zagotovil tri točke. Visoko zmago gostov je v končnici srečanja potrdil Denis Strelec.

2. MNZ Ptuj – 10. krog
Makole s šestico potrdile jesenski naslov
Pričakovane zmage so se veselili nogometaši Makol, ki so v Oplotnici s pol ducat zadetkov napolnili mrežo domačinov. Ob izdatni zmagi je pri Makolčanih blestel Gašper Smogavec s tremi zadetki, dvakrat je v polno meril Tomaž Peterkovič, enkrat pa je bil natančen Mark Kučič.
Leskovec je doma ugnal Spodnjo Polskavo, ki je sicer srečanje pričela boljše in tik pred odhodom na odmor povedla z zadetkom Marka Vindiša. V drugem delu sta za popoln preobrat zadela Aleks Bedenik in Aleks Muršič. Šest zadetkov so gledalci videli tudi v Hajdošah, kjer je gostovala ekipa Lovrenca, treh točk so se veselili gostitelji, ki so že v prvem delu štirikrat zatresli mrežo gostov. Pri Hajdošah je dva zadetka dosegel Luka Šprah, po enkrat so bili natančni Davorin Petrušič, Aljaž Kaisersberger in Tadej Bauman, častni zadetek pri gostih je dosegel Andrej Pulko. Srečanje med Slovenja vasjo in Zgornjo Polskavo se je kot edino končalo z delitvijo točk, dvakrat so vodili gostje, a so domačini uspeli dvakrat rezultat izenačiti, pri gostih sta zadela Matej Smogavc in Aleš Paulec, pri gostiteljih sta zadela Aljaž Šešo in Gregor Vrečar.